Paaiškėjo, kokius pelnus žarsto bankai Lietuvoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2015-09-18 08:44
Lietuvos banko duomenimis, bendras bankų filialai.
KEPierre 2015-09-18 08:59
turiu sąskaitą užsienyje ir man ja naudotis pigiau nei lietuviška sąskaitą, todėl lietuvišką planuoju uždaryti. apmokestina viską. aš kam nors moku atskaičiuoja, man kas moka - atskaičiuoja, kortelės mokesčiai ir t.t. plius ribotas savo pinigų naudojimas. už kiekvieną pavedima jie gauna minimum du mokesčius.
immortallt 2015-09-18 09:11
Iš užsienio pigiau tau pervesti pinigus į Lietuvą? Naudokis Paysera, nereikės mokėti/mažiau reikės.
lizunas 2015-09-18 10:41
Pinigus iš žmonių už bet ką plešia, valstybei mokesčių nemoka, o ir valstybėj tai dzin, nei žmonėmis pasirūpina, nei įtekančiais pinigais.
bahuriux 2015-09-18 11:23
Kažkiek tai moka mokesčių bet mažai, nes jei sugeba išsisukti. http://www.lrytas.lt/verslas/rinkos-pul ... desnis.htm Nors realiai tai ne, sąlyginai išvis niekas nemoka (pelno) mokesčių lietuvoj ir bankai palei užima aukštas vietas. http://www.alfa.lt/straipsnis/49806723/ ... a-mokesciu Visą daugiausia mokesčių sumokančių įmonių 500-uką galite rasti ČIA. http://apps.alfa.lt/docs/2014m_top_500.xls Net nežinau, čia juoktis ar verkti?
immortallt 2015-09-18 11:52
Nelįskit ten, kur žalio supratimo neturit. Tas pats Swedbank krizės metu patyrė berods 200mln eurų nuostolių. Dabar gavo 20 milijonų eurų pelno. Jei imsim ne metus, o susumuosim 5 metus nuo krizės, tai gausime pelną ar nuostolį? Nuostolį. Kaip galima mokėti pelno mokestį nuo nuostolio? Ar visgi pernai metais patirtas nuostolis nesvarbu, o gautas pelnas šįmet jau apmokestinamas pamirštant pernai metų pelną? Tada Lidl gyvenime čia neitų, kaip ir dauguma kitų įmonių, kurios pirmais metais visad patiria nuostolius, nes beveik nevykdo savo pagrindinės veiklos, o vysto savo infrastruktūrą. Indėliai bankuose nėra bankų pajamos. Išduotos paskolos irgi nėra bankų pajamos. Bankų pajamos yra gautos palūkanos ir komisiniai už paslaugas. Bet net didelė dalis pinigų gautų iš atsiskaitymų kortelėmis nueina į JAV. Tad gal išmokit adekvačiai vertinti bankinę sistemą ir nelyginti su gamybinėm įmonėm, nes tai nė velnio nepanašu.
aurimokas 2015-09-18 12:29
Jei mano verslas pernai patyrė 100 tūkst. € nuostolį, o šiemet uždirbo 30 tūkst. € pelno, tai man reikės mokėti pelno mokestį ar ne?
immortallt 2015-09-18 12:33
aurimokai, nereikės. Tiesa, įstatymą pataisė berods jau, galėsi tik 80% nuostolių perkelti į kitus metus ir berods tik 3 metams. Labai nesidomėjau, bet gaunasi, kad galėsi padengti tik 80 tūkstančių iš 100 ir jei nepadarai per 3 metus - tavo problemos. O čia jau absurdas.
punktyras 2015-09-18 14:12
Dėkui už akylumą, jau pataisyta.
zyzelis 2015-09-18 14:25
Immortall Na jei jau lygini, tai lygink sąžiningai. Mes žinome, kodėl per krizę bankams susidarė nuostoliai. Bet prieš krizę bankai gaudavo diiidelius pelnus. https://www.swedbank.lt/lt/articles/view/582
bahuriux 2015-09-18 14:36
Savaime aišku, kad palei įstatymus viskas daroma, antraip įkaltų baudų mokesčiai. Aš pats esu matęs iš vidaus, kaip vykdoma buhalterija mažose firmose, tai į sąnaudas nurašoma viskas ir niekada "nelieka" pelno, arba simboliškai, o ir nereikia kad liktu savininkai ir taip moka melžti savo firmas iki 0 ir svarbiausiai viskas palei įstatymus. Na maždaug visas kilnojamas turtas ant firmos, kelionės ir visa kita irgi ant firmos, kaip komandiruotės, kompiuteriai telefonai etc, kuras ant firmos, mašina igi nesvarbu, kad ji retai kada važiuoja firmos reikalais, arba niekada, patalpos tik nuomuojamos, nes tai nusirašo į sąnaudas (prie to pačio eina paderinti kainą, kad truputi išskalbti grynūjų). Koks ten dar pelnas iš kur jo bus, kai įstaymai leidžia šitaip daryti verslą. Bet mokesčiai sumokami per kitur, per akcizus, pvm, darbovietos apmokestinimą ir tt., jau neskaitant, kad žmogus gavęs atlyginimą irgi moka mokesčius pirkdamas, nuo 21iki 50% jei su akcizu.
Kyborg 2015-09-18 17:59
Verkt, nes nesupranti iš kur tie mokesčiai atsiranda. Tavo pateiktam sąraše mokesčiai pagrinde atsiranda iš PVM, akcizų. Aš pats asmeniškai dirbu įmonėje esančioje TOP200 tame sąraše pagal sumokamus mokesčius, bet pati įmonė dirba ant 0 arba šiek tiek į minusą jau kelintus metus iš eilės (vis dar plėtros etapas). O tame sąraše mūsų įmonė yra tik todėl, kad generuoja nemažas apyvartas ir PVM pagrindu sumokami dideli mokesčiai.
bahuriux 2015-09-18 19:25
Nu OK, o tai ką aš parašiau paskutiniam poste iš gyvenimiškos patirties? Na taip ir yra įmonės dirba ant 0, arba su juokingu pelnu, kol plėtra investicija į modernizacija ir konkurentų sumalimą su š, o paskui prasideda įprasta rutininė afera, ta prasme ieškojimas spragų įstatyme. Tiesa sąkant aš abejoju ar yra bent viena sąžiningai be machinacijų dirbanti firma Lietuvoje. Norvegijoj berods, prieš pora dešimtmečių, netgi egzistavo legalios firmos padedančios sutvarkyti viską taip, kad išvengti mokesčių. Bet jų valdžia susisgribo ir įvedė tokį įstatyma, kad visokios manipuliacijos, kad išvengti mokesčiu yra neteisėtos, net jei ir randama spragų, paprasčiausiai vistiek tenka sumokėti, o už nesąžiningą buhalteriją ir manipuliacijas firmai bauda lygtai +12 %, nuo ginčytinos sumos + ta pati suma. Tada tos aferistų šūdfirmės dingo iš visi. Sąžiningų verslininkų yra gal mažiau nei 1% Lietuvoj, o gal išvis tik vienetai. Ką jau kalbėti pas mus, net ir Skandinavijoj tokių buvo daug, kur viduramžiais buvo kapojamos rankos vagiams, jie ten visikai nesuvokia, kaip galima paimti nesavo daiktą, bet va su mokesčių slėpimu kodėl gi ne, tol kol ėjo. P.S. Sorry už tiesos sąkyma tiesiai šviesiai.
Kyborg 2015-09-18 20:13
bahuriux, sąžiningų verslininkų lygiai tiek pat kiek sąžiningų klientų Juk tie patys verslininkai iš niekur neatsiranda. Tad kol nepasikeis žmonių mentalitetas, turėsim tokią situaciją kokią turim. Situacija yra gerejanti lyginant su tuo kas buvo prieš 10-15 metų, bet nereikia norėt, kad taip viskas greitai pasikeistų. Juk tarp daugumos paprastų žmonių vis dar išlikęs noras kokią "chaltūrą" prasukt.