Rytų ir Vakarų geopolitika: „Taip prasideda pasauliniai karai“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

justinas.staskus 2015-11-12 13:43
Gal nereikia propagandiniu straipsniu technologijos.lt, palikit juos delfiui.
six 2015-11-12 14:22
jau buvo aprimę tokie bet šeip šita Obuolmedė tai labai siaurų pažiūrų, loja viena kryptimi, prie kiekvieno sakinio galima taisyti. Debatuose, kuriuos rengia MUNK, pasirodė visu gražumu. Net uždusdavo iš bandymų peršaukti oponentus. Na ir ryškiai pralaimėjo. Nors labiausiai jos kalbose man patiko žaidimas su publika
Auksine Logika 2015-11-12 14:54
Cia galima ir nustot skaityt, nes taip "profesore" ir nesugebejo ivardint pagrindines priezasties - naftos.
lucy 2015-11-12 15:21
Na jo vėjai. Viename sakinyje rašoma jog jis kontroliuoja viska TV ir tt, o vėliau jog pabijotų TV kadrų apie nuverčiamą Asada? Prie ko tie televizijos siužetai jei jis jau kontroliuoja medija ir Rusijoje tie kadrai būtų tiesiog nerodomi vnz jos pačios logika pjaunasi su savimi... Ir čia kažkokia ekspertė LOL.
vanduo4 2015-11-12 17:52
Rytų ir Vakarų geopolitika: Rytai: jie visados gyveno pagal strategiją - tai sąlygoja valdymas iš centro. (penkmečio planai, priešas išorėje, kova už tėvynę); Vakarai: jie niekada neturėjo bendros strategijos, per daug individualių interesų - tad jie NUOSEKLIAI siekė įsigalėti (kapitalizmas, nuožmi konkurencija, asmeninės teisės); Rezultatas: Rytuose viskas pajungta vienai sistemai, Vakaruose viskas pajungta individualiam komfortui. Rytai - iš prigimties yra strategija, Vakarai - iš prigimties yra nuoseklumas. Šia prasme: Rytuose vadovas duoda besąlygiškai vykdomus įsakymus, Vakaruose vadovas privalo duoti konstruktyvius nurodymus (gaires), o pavaldinys turi įgyvendinti savo kompetencijos ribose. - : - Vakarams nereikia "absoliučios" strategijos, jiems būtinas nuoseklumas, kuris šiuo laikmečiu yra daug efektyvesnis, nei valdymo iš centro strategija. - Netgi kariuomenėje buvo priimta paklusti vyresniam pagal rangą. Deja per II pas karą tokia sistema pasirodė neefektyvi. Geresni rezultatai pasiekiami kai nustatomos gairės, o spec. apmokyti daliniai veikia savo nuožiūra. Būtent jo jie ir buvo mokyti. Pvz.: vokiečių tankų divizija buvo suskirstyta į mažesnius darinius ir veikė individualiai siekdami užimti tam tikras pozicijas. Rusijos divizija buvo padalinta į du darinius. Tipo didesnė tikimybė pataikyti šaudant bendrai. Darbą trukdė tai, kad veiksmai buvo koordinuojami iš centro, kuris nebuvo mūšio lauke. Deja vokiečiai buvo tokie judrūs, kad greitai demoralizavo ir išnaikino didesnius rusų darinius.
m4nkind 2015-11-12 20:31
mokinausi su Sirais universitete. Jie Assadą tiktai gyrė kad daug naudos saliai padare. Ta purvo lavina and buvusio sirijos valdovo man daznai atrodo nepagrysta. Na ir kas kad ten rusai jam padeda, na ir kas, blogiau tikrai nebus toi Sirijoi jei sugebes kas toi suirutei koki vadova pastatyti, kad ir tas pats Rusas.