Techninė pagalba kelyje: „Galiu pasakyti atvirai – žmonės vis labiau atbunka“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

fakitol 2015-11-18 13:42
Vyrui nemokėti rato pakeisti - gėda
Audrius 2015-11-18 13:58
Kazkada zmones patys mokejo ir drabuzius pasidaryt ir prietaisus pasitaisyt ir maisto susiveikt, bet galiausiai atejo bronzos amzius ir visi subukejo. Taip sakant, bukejam ir toliau..
AndriusBalsys 2015-11-18 13:58
Mokėti ir pasikeisti yra du skirtingi dalykai. Teko va keisti draugei vienai ratą, 3 varžtus atsukau lengvai, 2 atsukinėjau beveik valandą ir po to juos jau teko keisti. Kodėl? Todėl, kad buvo keista servise, kur su pneumatiniais įrankiais užveržia iki tiek, kad net šokinėjant su 100kg svoriu ant rakto - neatsuksi. Buvo ir kita situacija, esu su kostiumu, vėlyvas ruduo, visur šlapia, padanga nuleista. Jei išsitepsiu rūbus, o juos išsitepsi tokiu oru ir dar keičiant ratą garantuotai, kainuos bent jau tiek, kiek meistras, jei pavyks rūbus išvalyti, arba bent 5x brangiau, jei bent vieną rūbą išsitepsi. Nepastebėti, kad kuro tiesiog nėra - pasitaiko. Nematau čia didelės bėdos, gi prisipila ir dyzelio vietoje benzino.
hamann 2015-11-18 14:16
Kylant pragyvenimo lygiui yra normalu, kad žmonės nenori imtis purvinų darbų, kai yra tam skirtos tarnybos. Kaip andriusbalsys minėjo, aš irgi, tikrai neeičiau keist rato apsirengęs kostiumu. Yra kieno tai darbas - tegul ir dirba.
Zebediejus 2015-11-18 15:09
„Galiu pasakyti atvirai – žmonės vis labiau atbunkai“. Ir lyg to patvirtinimas - klaida straipsnio pavadinime
kestutisz 2015-11-18 15:09
Kokia dalis (apy)naujų mašinų išvis dar vežiojas atsarginį ratą?
biggie 2015-11-18 16:13
Normalūs tie žmonės, jei visi viską mokės, tai niekam jokių paslaugų nereiks. Mano paties mašinoj nėra atsarginio rato, tik flakonėlis, kuris neaišku ar padės rato nuleidimo atveju. Kuo pažangesnė šalis - tuo žmonės siauriau specializuojasi. Teko girdėt kuriozų, kad Amerikoj net lemputę pakeisti kviečiamas elektrikas. Ir ne todėl kad žmonės kvaili, o todėl, kad tiesiog niekas neturi laiko nesamonėms, gerai gyvena, kviečia specą, už tai sumoka, gauna greitą ir kokybišką paslaugą ir dėl nieko nesuka sau galvos. Ir tai yra gerai: patiems žmonėms, kad jie gali sau tai leisti, specialistams, kurie turi užsakymų, valstybei, kuri nuo visko renka mokesčius.
Paprastas_zmogus 2015-11-18 17:22
Man tai keistas vienas dalykas. Žmogus, kuris gyvena iš to, kad žmonėms kelyje kartais reikalinga pagalba, iš esmės vadina savo klientus bukais... Ar čia man vienam labai keistas pasirodė toks požiūris? Taip, žmonės vis žioplesni, vis mažiau nusimano automobiliuose, taip, viskas tiesa. Bet kaip galima žmones vadinti bukais, kai būtent jų dėka tu pinigus uždirbi...
mch0lic 2015-11-18 17:54
Koks vadovas tokia ir logika. Patys tik automobiliuose gaudosi, bet tipo tu jau esi lohas nes "elementarų" dalykų nesupranti. Norėčiau pamatyt kaip tokie save aukštinantys inteligentai kitose srityse tvarkosi.
vanduo4 2015-11-18 18:00
Kokia dar gėda? Nuvažiavus į degalinę neaišku nuo ko pradėti - kokį kurą pilti; kaip sumokėti - pirma sumokėti paskui pilti ar atvirkščiai. Visokių variantų yra. Tad nustokit verkšlenti ir džiaukitės kad yra darbo. Žinau vieną durnių, kuris dirba prekybos centre ir pastoviai verkia kad klientai debilai ir viską sumaišo, o jam tik papildomas darbas. Na su tokiu durnium ilgiau padirbus gali depresija susirgti. Tavo darbas pakuoti tad tai ir daryk. nesikeikiant.
deivis 2015-11-18 19:04
Būtent, dabar tiek daug siaurų sričių ir visas jas gerai išmanyti yra neįmanoma. Vienas nenusimano automobiliuose, bet puikiai išmano programavimą ir t.t. Nematau nieko blogo tame.
PCP 2015-11-18 20:00
Na koks čia gali būti nusimano nenusimano, ratui pakeisti ziniu nereikia, tereikia iq aukštesnio uz 80. O tokie "aukstos kvalifikacijos specialistai" dazniausiai ir savo tiesioginiam darbe vos pamatę problemą kuri neaprašyta darbo instrukcijoj nedaro nieko ir ieško kitų. Atsakingų.
Arthuras 2015-11-18 20:15
Pritariu. O šiaip, visi kalbat taip, lyg važinėtumėte su naujais automobiliais iš salono ir tik pasibaigus jų garantijai pirktumėt kitus, vėl iš salono. Jo, tiek uždirbantys asmenys gali sau leisti neišmanyti NIEKO. Visiškai neįdomu. Sugedo - tiesiai į autorizuotą servisą ir net nesuki galvos, ką ir už kiek tenais tvarko - vis tiek garantija. Nuleido ratą - kvieti traliuką ar šiaip ką nors, kas pakeis/sutvarkys ratą. Bet viskas dar sukasi ne tik apie pinigus. Kartais gali nuleisti ratą ten, kur negalėsi/neturėsi su kuo pasiskambint. Kartais būna skubios situacijos, kad laukti, kol privažiuos ar nupasakoti vietą, kur randies - neverta. Išsitrauki atsarginę tabletę ir užmeti.
geruks 2015-11-18 20:35
Jo.Buvo homo habilis,buvo homo sapiens.Dar ne taip seniai homo sovieticus.Dabar angusta animo homo.Perspektyva-homo floresiensis.Įdomi tendencija.
MindaugasV85 2015-11-18 22:57
Žmonės ne rato pasikeisti nemoka - jie nebemoka galvoti.
Azys 2015-11-19 08:42
esmė ne rato pasikeitimo mokėjime, nes galvoju, kad reikalui esant visi sugebėtų pasikeisti, bet yra siūloma paslauga, tai kodėl ja nepasinaudoti, ypač jeigu papildomai susimokėjai drausdamasis. Na kai degalai baigias, tai aišku neapsižiūrėjimas, bet jei vis tik baigėsi ir dėl to sustojai vidury kelio, tai ką tada siūlo daryti - stumtis iki degalinės? ar su bakeliu lakstyti?, o jei net neaišku kurioj pusėj degalinė ir kokiu atstumu? Vėlgi yra paslauga, tai ir pasinaudoji. Tai jeigu aš dabar per pietų pertrauką darbe einu į kavinę papietaut, o ne čirškinuos savo augintos kiaulės kumpį, tai aš jau atbukęs? Panašu, kad labiausiai atbukęs tos įmonės vadovas - pats siūlo paslaugas ir po to stebisi, kad kiti jomis naudojasi.
Shinigami 2015-11-19 11:25
Asmenys kviečiantis technine pagalba kelyje 1) Neturintys galimybės patys susitvarkyti (apsivilkę prabangius drabužius, neturintys reikiamu įrankių ir panašiai). 2) Nežinantys ir nenorintys žinoti kaip tai susitaisyti (turi pakankamai pinigų). Norėdamas žmogus daug ką gali pats pasidaryti: gali perinstaliuoti kompiuterį, gali pasikeisti sugedusia kompiuterio dalį, gali persidažyti kambarį ir t.t. Tai nėra buki žmonės, bet jiems tie darbai neįdomus ir nemato prasmės jų daryti. Kai gali paskambinti ir sumokėjus kažkas kitas tai padarys. 3) Išties buki asmenys, bet tokio lygio buku asmenų yra tikrai mažai.
Nerealiai 2015-11-19 12:47
O jeigu žiemą kur nors užmiestyje pasibaigs kuras, o jei dar naktis. Tai sėdėsi ir lauksi šaldamas kol atvažiuos techninė pagalba po 2-3h? Sakai nežinai kurioje pusėje degalinė... O tai kam smartfonai reikalingi? Įsijungi mapsus ir matai kur degalinė ir kokiu atstumu. Arba susirandi artimiausią gyvenamą sodybą ir paprašai pagalbos, man regis mažiau užtruksi.
mch0lic 2015-11-19 16:57
Per 2h tarkim labai neskubėdamas 10km nueisi, bet net kas 10km degalinių nėra, o iš kur dar talpa ir piltuvėlis degalams? Turi smartphone'ą paskambini - atvažiuoja techninė pagalba ir nei kažkur eit, nei nei teptis. Aišku jei degalinė už poros šimtų metrų tai galima nueit, bet tokiais atvejais turbūt žmonės net neskambina.
Nerealiai 2015-11-19 18:59
O jei už kilometro, ar dviejų? Jau per toli?