„Islamo valstybei“ puikiai sekasi išvengti sekimo: kokiomis programomis naudojasi?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2015-11-19 15:03
Esminis klausimas kaip jie susipažino, kaip užmezgė pirmą kontaktą - jei internetu tai saugumo tarnybos pramiegojo. O jei kažkur kažkada privačiai susitarė tai komandas gali per bet ką perdavinėti, kad ir viešais kanalais. Panašiai kaip senuose romanuose "darom" arba "ne" galėjo reikšti ir kodinė užuolaidų spalva.
vanduo4 2015-11-19 16:41
- Pirmiausia, susisiekimas bei klientų paieška vyksta per patikimus pažįstamus. Pradžioje bendraujama paprastai, vėliau sutariama susitikimo vietos ir saugūs bendravimo būdai. - Beje, norint aptarti reikalus, visada galima naudoti tik tarpusavyje suprantamą žargoną ir to jokia sekimo programa neužčiuops. Netgi užčiuopus labai lengva paaiškinti kas ir kodėl, nebent pagautų su įkalčiais. - Kita medalio pusė: iš kur gauti priemones? Čia būtinas visas tinklas, kuris parūpina ginklus ir pan. Vykdytojai nebūtinai turi savo tinklą ir kažkaip nemanau, kad kriminalinis pasaulis tokiems padėtų gauti ginklus. Čia būtinas asmeninis teroristų tinklas arba jiems padeda spec. tarnybos. - Prancūzija paskelbė, kad laukiama cheminės atakos. Eiliniai tokių ginklų neturi.
Melyna 2015-11-19 19:56
Manau, nereikia nuvertinti ir kiek primiršto paprasto pašto, ypač neskubiems reikalams.
Atk 2015-11-20 04:08
O kaip tu suseksi? Tuo labiau gali netikru vardu sukurti paštą ar fasbuke profilį, iš telefono rašyt ir kaip tave suseks? Kas ten žinos, kas ten toks, kam ten tokiam rašo ir ką ten rašo? Niekam ne iki to. Tie, kas daro, jie puikiai viską žino ir apsaugoti žmones nuo jų visokiais mokymais, kad jei pamatei įtariamą asmenį pranešk yra juokinga. Jie kaip tik elgsis neįtariamai.
Moribus 2015-11-20 05:10
Matyt incognito mode naudoja