Kaip pagaląsti peilį per 1 minutę? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lizunas 2015-11-26 15:33
Šiuo būdu ir yra sugadinami peiliai, perkaitinamas metalas... Nebent turi "šmirgelį", kuris turėtų vandens aušinimą, tai yra ant "šmirgelio" būtų pilamas vanduo, ištisai.
rock2400 2015-11-26 17:21
Aš tik taip ir galandu, nelabai kas naujo. Bet dešimties brūkštelėjimų tai neužtenka, plius dažniausiai nevienodai atšipęs būna.
Agd 2015-11-26 18:14
pats neaiškiausias peilio pagalandimo tutorialas kokį mačiau
Talkatif 2015-11-26 20:00
"Kažkaip sunku patikėti" Ir tokie mulkiai dabar rašo apie galandinimą straipsnius Tai tegul rašo apie tai ką supranta - kaip krapštyti nosį ar sklastymą pasitaisyti Negaliu Tai, ką kiekviena kaimo boba žino kaip labadiena, pristato, kaip keturioliktą pasaulio stebūklą
FtBall 2015-11-26 20:39
Kaip virtuviniam peiliui, tai čia tikrai per daug vargo. Nereikia jokių vandens procedūrų. Tiesiog paimi kokių 400 popieriaus, po 5 kart brūkšteli ir tikrai pakanka. Pabrėžiu, jog pakanka kasdieniams tikslams. Vat, mano tėvas, tai aštrių peilių megėjas, savo medžioklinius maždaug po 15-20min galanda, naudoja virš 10 skirtingų akmenų, staklėse kampą fiksuoja, bet net ir jis virtuvinių peilių negalanda ilgiau minutės.
bahuriux 2015-11-26 22:23
Ar esat matę senų multikų apie plėšikus ir piratus? Ten galanda teisingai, peilį į peilį vieną nuo kito. Visi kiti būdai yra peilių amžiaus trumpinimas ir peilių gadinimas Paėmus du didelius virtuvinius peilius atšipusius bet ne beviltiškai, galima dagalasti, kaip skustuvus per pora minučių, mėsą pjauna kaip skustuvas Bet aš vengiu galąsti peilius, nes kartais kai nusprusta pelis nuo mėsos ar kopūsto arba kirvis nuo pagalio ir pereina per pirštą, "dėkoji dievams", kad buvai tinginys ir nepasigalandai kaip britvos. Žinau kad žmonės sako, kad įsipjauti greičiau gali su atšipusiu peiliu, nei su aštriu, bet praktika rodo, kad su buku peiliu išvis nelabai įmanoma įsipjauti. Beto kokiai nors sušalusiai (nelabai atšildytai) mėsai, ar lašiniams pjauti naudoju patį didžiausią peilį kokį tik galiu rasti, tada darbas eina lengvai, stabiliai ir nuspėjamai elgiasi peilis. Juačiu, kad užsitarukiau veganų rūstybę ;P
Kilgoras Trautas 2015-11-26 22:54
Čia ne galandimas, o pustymas. kai ašmenų viršūnės šiek tiek užsiriečia pustymas jas atitiesina, bet negalanda. Virtuvinių peilių pustymui yra ir specialus įrankis, toks metalinis strypas, panašus i dildę, su išilginiais dryžiais. Bet galąsti peilius vis tiek reikia
Broniusg 2015-11-27 17:56
Man labiausia Talkatif pozicija priimtina. Iškišo nosį „alia korespondentas“ iš feisbuko ar delfio, pamatė peilį galandant ir nuostabos pilnos kelnės ir įsitikinimas kad ir visi likusieji dar bukesni.
wsdj 2017-06-26 07:51
Sveiki, kirtis rašytojui: trys paskutinės pastraipos visiškai nieko nepasako - nereikalingi "pezalai". Ir i6 to kyla klausimas, tai kodėl rašai, jeigu pats netiki šiuo būdu ir KODĖL KALBI APIE TAI, KO NEIŠBANDEI PATS????!
SaMaras 2017-06-26 12:11
Tokiam reikalui labiau tinka ne kitas peilis o apversta keraminė lėkštė. O mėsa toks įdomus reikalas, kartais pagalandus su didelio rupumo galąstuvu peilis geriau pjauna nei iščiustytas iki plauko skutimo, nes mėsa pakankamai minkštas reikalas, o pagalandus šiurkščiu galąstuvu gaunasi tarsi pjūklas ir peilis pjauna geriau. Šiaip viskas priklauso nuo peilio metalo ir pačios peilio konstrukcijos. Jei peilis pigus kinietis iš skardelės tai net tu 10 kartų per daug, bet galąst reikia kas dieną, o jei peilis geresnis tai net intensyviai naudojant gali tekti kas kokius metus ar du galąst (papustyt vistiek teks).