Nesitraukti ir nepasiduoti: atlaikęs net 2 sprogdinimus, bokštas sutriuškino ir į jį pasikėsinusį ekskavatorių (Video)  (7)

Sako, griauti visada lengviau nei kurti ar statyti. Tačiau tai nereiškia, kad griovimo darbai visada sekasi kaip iš pypkės. Kartais griaunamam kaminui griūti niekaip nesinori ir jis kaunasi iš paskutiniųjų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip nutiko Pelsityje (Alabama, JAV). Istorinio Eivondeilo malūno, kuriame veikė tekstilės cechas, kaminas, statytas XIX a. paskutiniame dešimtmetyje, buvo sumūrytas ypač patikimai. Ir buvo ypač kovingos prigimties – jis artėjančiai savo egzistavimo baigčiai priešinosi kaip įmanydamas.

Mat iš pradžių mėginta kaminą susprogdinti. Susprogdinus pirmąjį15 kg užtaisą, reikalai nepajudėjo.  Niekas nepasikeitė ir susprogdinus antrąjį užtaisą – kaminas stovėjo kaip stovėjęs. Griovimo darbų brigada nusprendė šturmuoti nepasiduodantį 50 metrų aukščio kamino bokštą ekskavatoriumi.

Ekskavatorininkas savo 37 tonas sveriančios mašinos kaušu pakrapštinėjo bokšto apatines plytas – ir ledai pagaliau pajudėjo. Deja, apie plytų ir betono stulpas pasvyravęs nusprendė: jei žūti – tai žūti narsiai. Ir visu 1,2 tūkst. tonų svoriu virto ant jį pakirtusio ekskavatoriaus.

Nors viskas atrodė labai nelinksmai, vis dėlto incidentas baigėsi be aukų ir didesnių traumų. Ekskavatorininkas iš kabinos išlipo pats, tačiau atrodė gerokai apdujęs.

O jo "darbo kabinetas" atrodė šiurpiai – ant sutriuškintos ekskavatoriaus kabinos riogsojo šimtus kilogramų sveriančių nuolaužų kalnai. Visai realu, kad tai buvo ne tik bokšto, bet ir ekskavatoriaus paskutinės gyvenimo akimirkos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(44)
(2)
(42)

Komentarai (7)