Kas slypi už garsiausių prekių ženklų pavadinimų?  (1)

Kodėl “Durex” vadinamas “Durex”, “Nike” yra “Nike”, o “Fanta” yra “Fanta”? Jūs su šiais prekės ženklais susiduriate praktiškai kiekvieną dieną, bet ar žinote, ką reiškia jų pavadinimai? “Digital Synopsis” padės jums išsiaiškinti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viesiems žinomi sportbačiai NIKE kilo iš senovės graikų pergalės deivės Nike vardo (liet. Nikė).

FANTA kilmė: per posėdį “Coca-Cola Deutschland” komanda naudojo vokišką žodį “fantasie”, kuris reiškia “fantastika” ir netrukus sutarė, kad naujas produktas būtų vadinamas “Fanta”.

NINTENDO žaidimų fanai daug diskutuoja apie šio vardo kilmę. Populiariausias paaiškinimas – “Palik sėkmę dangui”.

SAMSUNG – korėjiečių kalboje “sam” reiškia “trys”, “sung” – “žvaigždė”, todėl tiesiogiai galima išversti, kaip “Trys žvaigždės”. Kartu trys žvaigždės simbolizuoja kažką “daug, gausaus ir galingo”.

PANDORA – muzikos programėlės, sukrėtusios visą šou verslo pasaulį, pavadinimo kilmė – graikų mitologijos veikėjos vardas. Pasak legendos, Pandora atidarė ąsotį ir iš jo išleido visą blogį.

Automobilių gamintojos HYUNDAI pavadinimas korėjiečių kalboje reiškia “modernumą”.

NIVEA – kilo iš lotyniško žodžio “Niveus”, kuris reiškia sniego baltumą.

Amerikietiškų automobilių elitą simbolizuojantys CADILLAC automobiliai pavadinti Detroito įkūrėjo, prancūzo atradėjo Antoine de la Mothe Cadillac garbei. Šis vardas turėjo simbolizuoti atradėjo dvasią.

REEBOK iš pradžių vadinosi “J.W.Foster and Sons”, bet pavadinimas buvo pakeistas, kai įmonės įkūrėjo anūkas atrado “Reebok” vardą. Pietų Afrikos žodinėlyje taip buvo pavadinta antilopė.

ALDI – tai trumpinys Albrecht (įkūrėjų Karlo ir Theo pavardė) ir žodžio “diskont”, kuris iš vokiečių kalbos išvertus reiškia “nuolaidą”.

TROJAN – populiariausių prezervatyvų JAV pavadinimas kilo iš legendos apie Trojos arklį.

DUREX – kitos visame pasaulyje žinoma prezervatyvų gamintojos pavadinimas yra trumpinys angliškų žodžių “Durable” (liet. patvarus), “Reliable” (liet. patikimas) ir “Excellence” (liet. puikus).

STARBUCKS: legenda sako, kad pasaulinį kavinių tinklą, kuris, deja, dar Lietuvos neatrado, pavadino pagal romano “Mobis Dikas” kapitono padėjėjo vardą.

JAGERMEISTER – išvertus tiesiogiai iš vokiečių kalbos reiškia “meistriškas medžiotojas”.

LEGO – kilo iš daniško posakio “Leg godt”, kuris reiškia “gerai žaisti”.

VOLKSWAGEN – reiškia “liaudies automobilis”.

PANTENE – šveicarų šampūno gamintojai norėjo akcentuoti, kad jų produkcijoje yra pantenolio.

SONY: “sonus” lotyniškas žodis, kuris reiškia “garsą”, bet vardas kilęs iš įmonės įkūrėjų, kurie save laikė “sonny” vaikinais, t.y. iš japonų kalbos išvertus – “protingais”.

ADIDAS: priešingai nei visi galvoja, kad tai pirmos raidės iš angliško posakio “All Day I Dream About Sports” (liet. “visą dieną aš galvoju apie sportą”), šio pavadinimo kilmė labai paprasta – įmonės įkūrėjas buvo Adolfas Dassleris, kurį visi vadina Adi.

VIRGIN: pasak įmonės įkūrėjo Richardo Bransono biografijos, pavadinimą pasiūlė vienas darbuotojas, nes jų kompanija buvo visiškai nauja versle, o “virgin” reiškia “nekaltas”.

PEZZ pastilių pavadinimas kilęs iš vokiško žodžio “pfefferminz”, reiškiančio ir mėtos, ir saldumo skonį.

KODAK įkūrėjas George’as Eastmanas manė, kad kompanijos pavadinimas turi trumpas, kad visi sugebėtų jį ištarti, ir nieko nereikšti. Jam taip pat labai patiko raidė K.

TOYOTA kilo nuo kompanijos įkūrėjo Kiichiro Toyoda pavardės. 1937 m. automobilių gamintojos vardas buvo pakeistas į “Toyota”, nes “Toyoda” japonų kalboje reiškia “derlingą ryžių lauką”.

VOLVO - buvo įkurta, kaip guolių gamintojos antrinė įmonė, todėl jos pavadinimas iš lotynų verčiamas “aš ridenu”.

NIKON – vardas kilęs iš japoniškų žodžių “Nippon Kogaku”, kurie reiškia “japoniška optika”.

LUFTHANSA - “luft” iš vokiečių kalbos reiškia “orą”, o “hansa” kilo nuo viduramžių miestų sąjungos.

Visą originalų tekstą perskaitysite čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Veidas.lt
Veidas.lt
(35)
(1)
(34)

Komentarai (1)