Naujoji „Thunderbolt 3“: unikalią jungtį jau galima išbandyti „Dell“ kompiuteriuose  (1)

Nepaisant to, kad „Apple“ savo naujajame 12 colių „MacBook“ įrenginyje atsisakė „Thunderbolt“ jungties, „Intel“ kompanija tęsė šios sąsajos vystymą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Darbo rezultatas buvo pristatymas šių metų vasarą, kai „Intel“ pranešė apie trečiąją „Thunderbolt“ versiją, kuri pilnai suderinama su „USB Type-C“. Taigi kūrėjams pavyko sukurti praktiškai universalią jungtį, kurioje suderintos „USB“, „Thunderbolt“, „DisplayPort“, „PCI Express“ ir maitinimo jungčių galimybės.

Reikėtų pažymėti, kad „Thunderbolt 3“ naudoja tokią pat jungtį kaip ir „USB Type-C“. Tačiau šios sąsajos skiriasi tam tikrais dalykais. Naudojant specialius „Thunderbolt“ kabelius duomenų perdavimo greitis gali siekti 40 Gb/sek.

Pirmą kartą tokios jungtys bus panaudos naujuose „Dell“ kompanijos „XPS“ serijos nešiojamuose kompiuteriuose.

Naujieji „Dell XPS“ nešiojami kompiuteriai pasirodė prekyboje. „Thunderbolt 3“ yra trijuose modeliuose: pilno dydžio nešiojamas kompiuteris „XPS 15 (9550)“, kompaktiškas „XPS 13 (9350)“ ir nešiojamas kompiuteris „XPS 12 (9250)“. Visi šie nešiojami kompiuteri turi šeštosios kartos „Intel Core“ procesorius ir veikia „Windows 10“ operacinės sistemos pagrindu.   

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Varlė.lt
Varlė.lt
(10)
(1)
(9)

Komentarai (1)