„Anonymous“ skelbia užkirtę kelią teroro aktui Italijoje  (2)

Programišiai „Anonymous“ po lapkričio 13-osios išpuolių Paryžiuje paskelbė karą „Islamo valstybei“. Nors pagrindinis mūšio laukas – socialiniai tinklai, „Anonymous“ teigia užkirtę kelią ir realiam teroro aktui, rašo „The Independent“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Operaciją ISIS“ pradėję internautai teigia, kad žengtas žingsnis nuo kibernetinių atakų. Gruodžio 25-ąją „Anonymous“ paskyroje „Twitter“ tinkle paskelbta, kad „šį mėnesį mes dirbame tyliai. Jau sužlugdėme vieną ataką – ISIS prieš Italiją. Tikimės užkirsti kelią kitoms“. Ši žinutė vėliau buvo ištrinta.

Kitą dieną soc.tinkle paskelbta dar viena žinutė – ja perspėjama, kad teroristų grupuotės rėmėjai susilauks daugiau kibernetinių atakų. 

„Mes kasame duobes jūsų kapams. Jus radome, esame jūsų paskyrose ir telefonuose, košmaras tik prasideda. ISIS susprogs“, – žadėta joje.

Vėliau ši žinutė taip pat buvo ištrinta, tačiau pirmadienį žinia apie sužlugdytą išpuolį paskelbta iš naujo.

Karą „Islamo valstybei“ „Anonymous“ paskelbė sausio mėnesį po „Charlie Hebdo“ atakų. „Anonymous“ programišiai neįvardino, kokių veiksmų imsis prieš „Islamo valstybę“, tačiau manoma, kad programišiai galėtų įsilaužti į privatų „Islamo valstybės“ tinklą ir paviešinti svarbią karinę informaciją – atakų planus, vardus ar asmeninę informaciją apie teroristus.

„Anonymous“ skelbia, kad jų dėka buvo uždaryta daugiau nei 20 tūkst. „Islamo valstybės“ propagandos kanalų „Twitter“ tinkle.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(25)
(1)
(24)

Komentarai (2)