Genialus sprendimas: per šalčius vilnietis langus sandarina... vandeniu?  (1)

Jei gyvenate namuose, kuriuose sumontuoti seni ar nekokybiški langai, greičiausiai kaskart keikiate žiemą spaudžiantį šaltį. Spėjame, jog langus dangstėte ir porolonu, statybinėmis putomis, laikraščiais, vata ir lipniąja juosta. Tačiau ar mėginote langus sandarinti vandeniu? Būtent tokį būdą sėkmingai išbandė vilnietis verslininkas Edmundas Strupaitis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Įsigijau brangius plastikinius langus, tačiau jie buvo sumontuoti nekokybiškai – pro langų tarpines pučia vėjas, o dabar, kai mūsų rajone kaip kokioje juodojoje skylėje spaudžia net 25 laipsniai šalčio, tai ypač justi“, – pasakojo Daniliškių gyvenvietėje įsikūręs kietojo kuro katilus gaminančios įmonės „Stropuva“ savininkas E.Strupaitis.

Viduržiemį keisti nekokybiškus langus greičiausiai ryžtųsi nedaugelis, todėl vilnietis rado kitą išeitį. Ją pamėtėjo vienas matytas filmas apie eskimus ir jų renčiamus ledo namus.

„Prisiminiau tas ledines trobeles, kurios saugo žmones nuo žvarbos, tad šįryt man šovė mintis susandarinti lango plyšį vandeniu“, – paaiškino ir  net pademonstravo E.Strupaitis.

Nors tokia apsauga nuo šalčio nekelia pasitikėjimo,  pašnekovas tvirtino – ji veikia.

Tereikia pasinaudoti paprastu purkštuvu, nustačius ilgesnę vandens srovę. Vanduo patekęs ant nesandarių išorinių lango tarpinių kaipmat užšąla ir taip apsaugo vidų nuo vėjo. Tiesa, tai laikina apsauga – atšilus orams ledas ištirps, tačiau ji juk nieko nekainuoja. 

Apie tokį langų sandarinimo būdą išgirdę  profesionalūs langų montuotojai teigė, kad toks sandarinimas bent jau langams nekenkia. Nes, pasak jų, žmonės savo nekokybiškus langus dangstyto „visokiomis nesąmonėmis“ ir kartais tik dar labiau pakenkia langams.

Pasak specialistų, langų tarpines derėtų pasitikrinti dar rudeniop ir iš anksto apsisaugoti nuo galimo pralaidumo šaltuoju metų sezonu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(45)
(4)
(41)

Komentarai (1)