Patarimai, kaip išvengti slidaus kelio pavojų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Eddie8664 2015-12-28 10:28
Pabandyk aikštelėje pasitreniruoti... Tuoj prisistatys pareigūnai ir lieps nejuokais paremti valstybę bei atims teises.
Broniusg 2015-12-28 10:40
Jooo.... Dėl tuščių aikštelių persistengta gerokai...
HardAxe 2015-12-28 14:04
"Šią žiemą oro sąlygos Lietuvos vairuotojų nelepina." kaip įsivaizduoti labiau vairuotojus lepinantį orą? +15 ir visą žiemą saulėta? -10 ir lijundra, pūga kai prisninga 50cm/naktį, plikledis kas antrą dieną būtų "nelepina"
kestutisz 2015-12-28 14:19
Tai, kad ką tik vieni idiotai čia tokie uždaram aeorodrome kažkur miškuose prisičiudinti sugebėjo... Ką jau ten aikštelėj mieste beleis. Net jei būtų kokių nebrangių instruktorių kurie prižiūrėtų, vistiek į bet kokį nežinomą kibirą profesionalas nesės, norės su savo, su saugos lankais duoti pravažiuoti ir automatiškai pigus nebus.
Arns 2015-12-28 19:38
Būk kultūringas, nežvygink su didele kompanija trečią valandą nakties, nepalikinėk šiukšlių, tai nei kaimynai nei jei atvyks policija, neskubės bausti. Tačiau tai ką matome per žinias, visai ne saugaus vairavimo pasimokyti susirinkusios kompanijos ten atrandamos.
Wolfy 2015-12-28 21:47
Vakar naktį važiavau Kaunas - Vilnius keliu, tai sniego buvo pilnas kelias, jokio kelio valytuvo ar barstytuvo nebuvo. Tai antra juosta važiuoti buvo neįmanoma, nes mašina mėti nenormaliai. Tai teko vilktis pirmoj juostoj, kur buvo provėžos paskui sunkvežimius ar šiaip išsigandusius žmones. Aišku pakelėse netrūko automobilių, kai kurie ir sudaužyti jau buvo. Tai man įdomu, kur tada buvo kelininkai? Vėl žiema juos užklupo netikėtai... Bet va, važiuojant jau iš Vilniaus, tai sutikau du barstytuvus/valytuvus kelių.
Arns 2015-12-28 21:57
Wolfy, dažniau žinias pasiskaityk. Kelininkai išvažiuoja valyti sniego tik nustojus snigti. Kas penkias minutes nereikia tikėtis jog nuvalys kelią kada sninga. Per intensyvų snygį jie gali nebent barstyti sniegą tirpdančias priemones, kurios savaime aišku kelio į vasarą negražins. Rinkis saugų greitį arba visai nevažiuok kai nėra būtina. Avarijos visada vairuotojo klaida, o ne kelininkų. Pasirink saugų greitį ir nepateksi į bėdą. Jei patenki, reiškiasi reikia arba dar mažinti arba žiemą visai nevažinėti. Vairavimas žiemą tuo ir ypatingas, kad turi sekti kelio sąlygas, kelininkai šiuo atveju kaip santechnikai, padeda visai neužsikimšti keliui, bet nepašalina pačios žiemos problemos.
Arthuras 2015-12-29 00:35
Na kiek galima verkti... Kiekvienais metais tas pats. Kelininkai - ne dievai. Jie metų laiko nepakeis. Ir kiekvienos snaigės nepagaus ir ore neištirpdys. Važiuoji lėčiau, švelniau - ir bėdų jokių nėra. Pasirenki dieną, o ne naktį, jei nereikia - nevažiuoji išvis. Svarbu aišku ir automobilio būklė - padangos, sveika pakaba.
SPeed_FANat1c 2015-12-29 21:05
Pritariu Arns. Kaip idijotiskai skamba kaltint kelininkus. Tai gal paprasykit dar kad tie kelininkai jums ir nuvairuotu, nes galit paslysti ziema. Nors cia taxi paslaugos egzistuoja. Arba galetu kokia VIP kelininku pasalauga teikt, tokiem kaip Wolfy - uzsisakai ir pries tavo masina, kur bevaziuoji barsto kelia ir valo sorry uz parinkutus zodzius
Wolfy 2015-12-30 00:48
Pripažinsiu, dėl kelininkų truputi, gal ir ne truputi pasikarščiavau, bet tiesiog buvo keista, kai snygis buvo gan didelis ir jis vyko minimum dvi valandas, o kelių būkle, tuo metu niekas nesirūpino. P.S. SPeed_FANat1c – man asmeninis kelininkas tikrai nėra reikalingas, bet kai tarpmiestinis kelias nėra valomas arba barstomas kelias valandas, tai tikrai keistai atrodo.