Kodėl „Playboy“ dvaras vertas 200 milijonų dolerių?  (0)

10236 Charing Cross Road. Tai – legendos adresas Los Andžele. Daugelį metų garsėjęs kaip Hugh Helferio žaidimų ir darbų tvirtovė, jis bus parduotas už kone keturgubai didesnę nei rinkos kainą. Turto vertintojų nuomone, 1927 metais Tudorų stiliaus dvaras su gotikos elementais vertas apie 60 milijonų dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau jį nupirks už 200, o gal ir daugiau milijonų. Ir sutiks palaukti, kol galės persikraustyti į tą vietą, nes „Playboy“ imperijos įkūrėjas ir savininkas ten nori gyventi iki paskutinio atodūsio. Kodėl amerikiečiai taip vertina šį prekės ženklą, kad pasiryžę mokėti tokius pinigus už senienas?

Juk Angelų mieste gyvena daug nuodėmingų sielų, ūksmingose alėjose stūkso begalės gražių ir brangių pastatų. Bet šitas, išsidėstęs 2,4 ha valdoje Holmbi Hils – garsesnis už visus kitus.

Kai vieną vėlyvo rudens rytą pagal išankstinį susitarimą atvykome į šį prabangų Los Andželo rajoną, prie aukštų juodų vartų neišvydome nei garsiojo triušio galvos simbolio, anei užrašo. Tik didelį granito luitą. „Labas, pas ką jūs?“ – paklausė vyriškas balsas iš akmens.

Žinote, mūsų jau laukia ponia Charlotte, ji mums aprodys valdas. Po kurio laiko vartai atsivėrė.

Iš anksto buvome įspėti nefotografuoti šeimininko merginų, kurios nenori, kad jas kas nors matytų privačioje aplinkoje. Užtat visa kita – prašome. Charlotte, pražilusi linksmų plaučių moteriškė, pasisveikinusi lietuvišku „Labas“, mirktelėjo akį ir išsitraukė baltą lapą. Lietuviškai perskaitė: „Ar nori pamatyti nuogų panų?“.

Pasirodo, jos draugė yra lietuvių kilmės, todėl išgirdusi apie svečius iš Lietuvos paruošė staigmenų. Įteikia mums po mineralinio vandens buteliuką su garsiojo triušio galva ir pakvietė pasižvalgyti. Tiesa, Hefas tądien buvo Las Vegase, todėl susitikimo su juo ir neplanavome.

Tudorų stiliaus namas, kurį H.Hefneris prieš 45 metus pirko už milijoną dolerių, dabar vertas gal 80-90 mln., o gal – ir visų 200 milijonų. Klausiate, už ką čia tiek mokėti?

Tai štai, didžiausia jo vertė – istorija, čia pabuvojusių žmonių palikti pėdsakai. Nuo tapytojo Andy Warholo ir rokenrolo karaliaus Elviso Presley iki žymiausių aktorių, režisierių, kitų menininkų.

Tačiau šeimininkas jau kadaise paseno, o ir dvaras – taip pat. Slegiančios metų naštos neužmaskuoja net sodininkų ir tarnų armija, šmirinėjanti žaliose valdose ir pilko kalkakmenio pastatuose. „Terry. Mylima beždžionėlė. 1969–2002“ – parašyta ant kapo.

Čia gyvena daug žvėrelių. Beždžionės, tukanai, papūgos, povai. Krūmuose – balti triušiai. Tiesiog kažkoks privatus zoologijos sodas, o ne erotikos muziejus.

Dar keli pastatai. Vienas dunkso po didžiuliu platanu. Prie durų – keli didžiuliai moliūgai. Čia gyvena mėnesio merginos, o už jų miegamojo sienos įrengtas terariumas ropliams. Pas merginas negalima, o štai apžiūrėti iguanas – prašom. Čia inkubatoriuje šildomi jų kiaušiniai, o štai ir patys driežai – gražūs, spalvoti linksmi. Kaip ir pridera kaliforniečiams.

Dvaro viduryje – garsusis baseinas urve, kur pliuškenosi garsios ir mažiau žinomos gražuolės Ievos kostiumu. Čia vykdavo tokie audringi vakarėliai, kad dabartinių žvaigždžių net ir gerokai brangesnėms pramogoms iki jų toloka.

O štai ten – senuko Hefo žaidimų kambarys su dideliu biliardo stalu, automatais ir gausybe dovanų, įteiktų, atsiųstų šeimininkui, kuris pats jau nepamena, kas ir kada jam tuos daiktus paliko. Garbingiausioje vietoje – didelis penkių dolerių plakatas su H.Hefnerio atvaizdu ir užrašu „Esquire“.

Jis simbolizuoja sumą, kurios prieš daugelį metų jaunasis Hefas prašė šio vyrų žurnalo redaktoriaus padidinti algą. To negavęs supyko, metė darbą ir įkūrė „Playboy“. Prie kito namo durų – žvaigždė su H.Hefnerio pavarde. Tai – kopija iš Holivudo šlovės alėjos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(9)
(11)
(-2)

Komentarai (0)