M. Zuckerbergas ir P. Chan feisbuke pasidalijo naujagimės dukters nuotrauka ir planais 99 proc. savo turto paaukoti labdarai  (10)

Socialinio tinklo Facebook įkūrėjas Markas Zuckerbergas su žmona Priscilla Chan susilaukė pirmojo kūdikio – dukrytės, kurią pavadino Max. Šia naujiena pora pasidalijo feisbuke. Taip pat ką tik iškepti tėveliai paskelbė ir kitą gerąją naujieną – sutuoktiniai planuoja 99 proc. savo turto, kuris siekia 45 mlrd. JAV dolerių, artimiausiu metu paaukoti labdarai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-12-02 M. Zuckerbergas ir P. Chan feisbuke pasidalijo naujagimės dukters nuotrauka ir planais 99 proc. savo turto paaukoti labdarai  (10)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

31-erių milijardierius iš Silicio slėnio ir daktaro laipsnį įgijusi 30-metė jo žmona apie dukters gimimą paskelbė netrumpa (2234 žodžiai) žinute feisbuke, kurią pavadino "Laiškas mūsų dukrai". Jame pora paskelbė ir apie planus absoliučiai didžiąją savo turto dalį paaukoti ateities kartoms. 99 proc. savojo turto M. Zuckerbergo ir P. Chan šeima ketina paaukoti naujam labdaros fondui.

Tai reiškia, kad šeima savo reikmėms pasiliks apie 450 mln. JAV dolerių ir jau įsigytą turtą. Kartu su laišku dukrai tėveliai išplatino ir fotografiją, kurioje jie nusifotografavę su naujagime atžala. Tiesa, kurią dieną gimė Max ir koks jos pilnas vardas, laiške nerašoma.

Apie nėštumą Priscilla pranešė šių metų pradžioje. Moteris džiaugėsi pagaliau pastojusi, nes šeima grūmėsi su vaisingumo problemomis ir neslepia praeityje patyrę keletą nesėkmingų nėštumų.

"Kaip ir visi tėvai, norime, kad tu augtum geresniame pasaulyje nei yra dabar, - laiške rašo Markas ir Priscilla. – Nors naujienų antraštėse išryškinama tai, kas negerai, vis dėlto pasaulyje yra vis daugiau gerų dalykų. Gerėja žmonių sveikata ir ilgėja gyvenimo trukmė. Mažėja skurstančiųjų. Vis svarbiau yra turėti žinių. Žmonės sąveikauja skaitmeniniame tinkle. Technologinis progresas visose srityse reiškia, kad tavo pasaulis bus žymiai geresnis nei tas, kuriame gyvename dabar. Stengsimės, kad taip ir būtų – ne tik dėl to, kad tave mylim, bet ir dėl to, kad jaučiam moralinę atsakomybę visiems kitos kartos vaikams."

"Kaip tu pradedi naują Chanų-Zuckerbergų šeimos etapą, taip ir mes pradedame Chan Zuckerberg Initiative fondo veiklą, kuris padės viso pasaulio žmonėms jungtis į vieną bendruomenę ir išnaudoti savo žmogiškąjį potencialą bei sudaryti lygias galimybes visiems ateities kartų vaikams. Ypatingą dėmesį skirsim švietimui, sveikatai (ligų gydymui), žmonių bendravimui ir stiprių bendruomenių kūrimui."

"Todėl šiam fondui skirsime 99 proc. mums priklausančios bendrovės Facebook dalies ir turto (o tai šiuo metu yra apie 45 mlrd. dolerių). Suprantame, kad tai – tik lašas jūroje, bet norime prisidėti kaip tik galime."

Markas ir Priscilla susipažino vieno vakarėlio metu Harvarde. Tada M. Zuckerbergas buvo antro kurso studentas. Pora susitikinėti pradėjo 2003-aisiais, o susituokė 2012-aisiais. Tais metais P. Chan tapo medicinos mokslų daktare.

Po šios M. Zuckerbergo žinios apie dukrytę ir labdaros planus buvo išplatintas ir oficialus pranešimas, kad M. Zuckerbergas per artimiausius trejus metus iš Facebook išsiims ne daugiau kaip po milijardą dolerių per metus.

Nors didžiosios finansinės aukos dalies dar teks palūkėti, Markas ir Priscilla dalyvavo jau ne viename filantropiniame projekte – M. Zuckerbergas jau yra paaukojęs ne vieną milijoną švietimui naudojant pažangias technologijas.

Išpildę savo pažadą, M. Zuckerbergas ir P. Chan. taps vienais dosniausių Amerikos labdarių, kurių gretose yra ir Billas bei Melinda Gatesai, savo įsteigto labdaros fondui skyrę 30 mlrd. dolerių.

(18)
(3)
(15)

Komentarai (10)