JAV lenda į naują karą: pėstininkai grįš į Iraką ir pradės antžeminę operaciją prieš ISIS  (17)

Antiteroristinė koalicija, kuriai vadovauja JAV, pradės antžeminę operaciją prieš „Islamo valstybę“ Sirijos ir Irako teritorijoje. Apie tai penktadienį, sausio 22 d., paskelbė JAV gynybos sekretorius Ashtonas Carteris savo straipsnyje „Politico“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV 101-osios desantinės divizijos kariai netrukus išsilaipins Irake tam, kad pradėtų karinę operaciją prieš teroristinę organizaciją „Islamo valstybė“, rašė A. Carteris.

„Jie ten atvyks palaikomi JAV tautos ir turėdami barbariškos organizacijos sunaikinimo planą, kuriuo aš asmeniškai pasidalijau praėjusią savaitę“, – pranešė JAV gynybos ministras.

Jis pažymėjo, kad JAV ir jos koalicijos partneriai parodė „beprecedentį spaudimą“ „ISIS“, sugebėjo atkovoti teroristų užgrobtas teritorijas ir nužudė pagrindinius jų lyderius.

„Mes spartiname kovos su terorizmu procesą, ir taip turi elgtis kiekvienas mūsų koalicijos partneris“, – pridūrė A. Carteris.

Sausio 14-ąją A. Carteris pirmą sykį paskelbė apie 101 desantininkų divizijos perkėlimą į Iraką. JAV į kovą su ISIS išsiųs 1800 žmonių. Tuomet A. Carteris pažymėjo, kad JAV kariai treniruos Irako karius tam, kad būtų galima išlaisvinti Irako miestą Mosulą nuo teroristų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(48)
(7)
(41)

Komentarai (17)