Kaip veikia pasaulio ekonomika ir kodėl kyla ekonominės krizės (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2016-01-25 10:35
http://www.google.com/finance?q=btceur& ... sgGVmon4DA BTC/EUR (reikia praplėsti visą time scale į kairę kiek tik eina) pažiurėkit patys, kaip veikia bandos instinktas. Tai yra pats svarbiausias dėsnis prekiaujant biržose, kitaip saknat geriausia startegija yra "hit and run" ieini su banda, bet bandai dar nespėjus susiszgribti pabėgi su pelnu, o paskui įvyksta griutis, sprogsta burbulas. Burbulai/krizės visada vyks laukinėj laisvoj rinkoj, visuose lygiuse, net neturėkit kitų iliuzijų, nieks nesutvarkys krizių, galima tik sušvelninti padarinius.
immortallt 2016-01-25 11:01
Ciklai yra natūralus procesas gamtoje. Bet kokį procesą gamtoje paimkit ir juos rasite.
Fikcija 2016-01-25 18:06
immortallt apie kokius cia normalius ekonomikos ciklus kalbi? Kapitalizme yra tik vienas desnis ,bet kokia kaina maksimalizuoti akcininku pelna ir si sistema baigia issisemti kaip ir pries tai buvusios.
sabotan 2016-01-26 00:23
Ir del visko yra kaltos pacios valstybes kad kisasi i ekonomika rinka ir turi buti laisva, bet su keliais apribojimais na taisyklemis. Bet va pasaulyje atsirado tokia praktiuka, kad jis yra per didelis bankrutuoti ir gyvensim rytojaus pinigais. Tada rizikuoja dar labiau bankai ir kitos imones ir tai uzburtas ratas kol si karusele nesustos ir pasakys gana.
vanduo4 2016-02-01 17:35
- Paaiškinsiu paprastai: 1. Visi ekonominiai modeliai reikalingi ir naudingi tik uždarose sistemose, nes jie puikiai optimizuoja tam tikros srities veiklą: tarkim gamyklos, žemės ūkio ir pan. 2. Atvirose rinkose ekonominiai modeliai veikia tik teoriškai, nes čia vadovauja iracionalūs reiškiniai: emocijos, politika, .....t.t., t.y. logika išlieka, bet nuoseklumo jau nebėra; - Kodėl kyla krizės: 1. uždarų ir atvirų rinkų sąveika kinta - dėl informacijos trūkumo, kriminalinės veiklos, naujų svertų atsiradimo; 2. krizės šiuolaikiniame pasaulyje yra būtina kovos su konkrentais forma. Įsivaizduokit, kad norint nuversti kokį piktybinį režimą, reiktų ten siųsti armiją. Dabar tereikia sukelti rinkų griūtį, o perversmą padarys vietos gyventojai, jiems tereikės tik truputį padėti. - Fizikų siūlymas atsitiktinai vykdyti pirkimus, sugriautų finansų rinką kaip tokią, nes joje liktų tik kompiuteriai. Vadinasi rinkoje apskritai nebūtų jokių spekuliacijų. Tai atsitiks nebent tik tokiu atveju, kai rinkoje atsiras kas nors naudingesnis ir spekuliacija bus kriminalizuota, tada šią sritį paliks kompiuterių priežiūrai. Tačiau tai nepanaikins krizių, tiesiog finansų rinkoje bus įvestas aukštesnis kontrolės lygis. a) Lehman Brothers ekonominis modelis "perėmė" investicijų srautų kontrolę ir srautus staiga sustabdė. Tada pasipylė nemokių grandžių griūtis; b) Laisvoji prekyba Bitcoinu turi potencialą perimti dalį ekonominių modelių pagrindais veikiančią valiutų rinką, tačiau dėl bendros kontrolės nebuvimo, BTC rinką lengva sugriauti sukūrus dirbtinus burbulus. Jeigu BTC sugriautų pasaulinį valiutų modelį, didžiosios valstybės prarastų įtaką pasaulinėje ekonomikoje ir galiausiai gyventume kaip Tarybinėje Rusijoje. Čia visi LAISVANORIŠKAI vagia, juk iš valdžios. Rezultatas - visuotinis atsilikimas pasauliniu masteliu. - Kiek teko skaityti, BTC fenomenas jau žlugo ir manau, kad neįvyko natūraliai. BTC sunaikino stabilų kontrolės mechanizmą turinti valiutų sistema (jos atstovai). Tad bent kol kas BTC prekyba galima tik kaip atskira kriminalinių resursų perskirstymo sistema. Juk negali būti taip, kad naudosiesi valiutų rinkos sukurtomis grandinėmis (bankais) ir nemokėsi jokių mokesčių. Tai tiesiog parazitavimas. _____________ - Tad nieko naujo nepasakysiu: vadovėliuose mokoma protingai paskirstyti saugias ir rizikingas investicijas.