„Lukoil“ viceprezidentas: „Technologijos požiūriu toks pasaulis egzistuoti negali“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MindaugasV85 2016-01-28 12:54

Auksine Logika 2016-01-28 13:01
Jei buciau rusas irgi gyvenantis is juodu pinigu irgi sakyciau kad pasaulis negali egzistuoti ne pagal mano dudele
kiesza 2016-01-28 18:48
Jokio skirtum ar naftos kaina 130 ar 30 baksu, vartotojams kainos visiškai tos pačios, tai geriau tegu kainuoja 130 bent visokie ubagynai kaip rusija, venesuela, afrika neverk6lens ir nebadaus
Webbus 2016-01-28 19:35
Visiškas Proto Galiūnas. Ta pati kuro kaina? Aš tai kažkaip prisimenu, kai benzinas 5 litus kainavo. Dabar žemiau 1 EUR, t.y. 3,5 lito. Taip, tikrai ta pati kaina Gal tu eik savo rusišką propagandą skleisk ten, kur žmonės tūpi ir realiai klausytų ką rašai.
immortallt 2016-01-28 21:45
Puikiai parodo žmogaus protinius gebėjimus, tiksliau negalią, kai sako kaina ta pati, kai ji akivaizdžiai 40% mažesnė. Ką darysi, ne visiems lemta būti protinga gyvybės forma. Kaip Jedi'ajai yra sakę: The ability to speak does not prove one's intelligence. O dėl 30 dolerių, kurį laiką tokia kaina tikrai gali pasilaikyti. Gali ir dar nukristi, bet neilgam. Tiesa, iki Putino išsvajotosios 100 dolerių kainos nafta nepakils bent dešimtmetį. Iki 70 dolerių turėtų kaina laikytis bent penkmetį.
kiesza 2016-01-28 23:26
Kokio kuro? Kalbu aplamai apie kainas ! Varškė, bulvės, degtukai, paslaugos, NT kainos. Jos nesumažėjo dėl pigios naftos. Degalai žinoma atpigo, bet ne tiek kiek nafta. Pats ir skleisk tą savo propagandą, aš verčiau pazijuoksiu.
immortallt 2016-01-29 00:09
Taip pat, kaip keičiasi darbuotojų atlyginimai? Statybinių medžiagų kainos? Naftos perdirbimo kaštai? Kiek varškės kainoje sudaro nafta? Karves nafta šeri/girdai? Bulves nafta laistai? Paslaugų kainose daugiau nei 70% sudaro atlyginimai. Kiek pamenu MMA didėjo per ~1,5 metų 40%, kaip tai paveikė kainas nenori pasigilinti? Oba, degtukų kainas dar seki? Verčiau eik pasimokinti gramatikos, tada daugybos lentelės ir kas yra procentai. Esi mulkis, kuris elementarių dalykų apie kaštus negali suprasti, aišku piktiniesi, kokie idiotai verslininkai, bet esmė ta, kad tu net elementarių dalykų versle neturi žalio supratimo.
AlvydasR 2016-01-29 14:56
Prie ko čia ekonomika ir verslas? Ar iš dangaus iškritai? Kai nafta pabrangs ant rytojaus jau degalai kainuos brangiau, o už kelių dienų brangs viskas, net matai degalus visi naudoja...
sub 2016-01-29 16:21
Low level iq. Kiesza papasakok visiems, kiek gi naftos kaina procentaliai sudaro įvairių produktų savikainoje? Kalbame ne apie naftos, o apie maisto ir kitus produktus. Juk tokių produktų savikainą dažniausiai sudaro žaliavų, atlyginimų ir moskečių kaina, naftos kaina (imant logistiką) sudaro varganus centukus, gal kokiam batonui 1 ct.
mobilunkas 2016-01-29 18:23
siaip tai naftos kainos nuo 30 dol iki 100 dol irgi pakilo labai staiga ir be aiskios priezasties, tik visi teige kad taip turi but, tad realu kad kaina ir vel grizo iki 30 dol. Kadangi dabar doleris stiprus tai ir si kaina yra daug didesne nei kad tie patys 30 dol prie buvusio silpno dolerio.
andriulis 2016-01-30 00:44
Na gana viskas logiškai išdėstyta. Situacija yra susidariusi ne itin palanki OPEC nariams. Opec visuomet norėdavo palaikyti jiems reikalingą kainą, bet šiuo metu gaunasi taip, jog šalys neesančios OPEC sąjungoje stipriai didina pardavimų kiekius, kad išlaikytų žūt būt reikalingą pajamų kiekį išgyvenimui. Tuomet OPEC negali taip lengvai žaisti su kiekiais kurie įtakoja naftos kainą. Jeigu jie paskelbtų jog mažina kvotas, tuomet sumažėjusį jų išgavimą greitai užpildytų Iranas, Rusija ir t.t. Kitas scenarijus, OPEC stengiasi kuo labiau numesti kainą tam, jog galėtų sužlugdyti daugelį naftos kompanijų, o ypač skalūnines, kurių išgavimas itin brangus, tad nereikia taip greit džiūgauti šioje situacijoje, o į ją reikia pažiūrėti ilgalaikėje perspektyvoje, kas gali ne taip ir stipriai džiuginti. Asmeniškai manau jog kaina galėtų suktis apie 70 dolerių ir visi turėtų pajamų stambioms investicijoms, rezervams ir t.t. Kas dėl Lietuvos, jeigu neklystu prieš naujus metus tyliai ramiai panaikinta lengvata kuro priedui RRME, todėl atėjus vasarai kuras bus brangesnis, nors kritusios naftos kainos leis nejausti šio kainos pakilimo. Valdininkai pasirinko būtent šį laikotarpį kai kuro kainos yra gana žemos. Todėl jeigu kuro kaina pakils iki tų pačių 120 dol/bar mokėsime brangiau. http://www3.lrs.lt/pls/inter/w5_show?p_ ... p_d=202361 Be to siūlymų yra jog RRME naudoti ir žiemą, tuomet ne tik turėsime padidėjusią kainą bet ir daugiau problemų su kuro sistema: http://m.delfi.lt/auto/autonaujienos/ar ... d=69757456
immortallt 2016-01-30 03:43
andriulis, naikinti tai buvo pavesta EK, jei tai tas pats, kas manau, nes tai nesukūrė laukiamo efekto emisijų mažėjime. mobilunkas, kodėl kaina išaugo visiems besidomintiems aišku post factum, tai nuspėti deja kartais sudėtinga, nes informacija yra ribota. Pvz., tam kad surasti visas statomas gamyklas ir kiek reikės joms naftos dirbant 100% yra kelių mėnesių darbas ir dar krūvos pinigų reiks, kad prieitum prie krūvos duombazių. Surasti visas veikiančias ir kiek dabar naudoja reiktų dar pusmečio. Žinoma, visad galima supaprastinti ir žiūrėti kiek pasaulis sunaudoja pagal šalis, bet čia ir užstringi - nežinai kaip pasikeis paklausa. Tada, dar reikia tą patį padaryti su pasiūlą, negana to, dar reikia išsiaiškinti telkinių savikainas ir kiek išgaus per vieną gręžinį, grežinio kintamuosius ir fiksuotus kaštus. Tai yra milijardai duombazės laukelių ir nėra nė vienos net ir mokamos duombazės, kurioje galėtum pamatyti bent jau vienos šalies tokią informaciją. Tad tenka prognozuoti grubiai tariant iš kavos tirščių. Kodėl šiuo metu negali naftos kaina šoktelti staiga? Nes yra sutelktas didžiausias istorijoje rezervas. Taip pat Kinijos augimas labai sulėtėjo, o kai jinai suvartoja iki 20% pasaulio išgaunamos naftos, tai yra itin reikšmingas faktorius. Kitas dalykas, skalūnų technologija. Pirma kalbėjo, kad prie 80 dolerių skalūnai užsilenks. 2015 metais pademonstravo kad netiesa. Žinoma, hedge'inimas stipriai padėjo, bet vidutinę kainą pakėlė 20$, o ne fiksavo >70$. Skalūnų gavybos kompanijos dabar užsiima ilgalaikėmis investicijomis - daro gręžinius (labai imlu laikui), bet nefrack'ina jų (nes brangu ir tada privalau išgauti iškart). Taigi, naftos/dujų kainoms išaugus iki norimų, pradedi gavybą per porą savaičių. O skalūnai savo augimo tempus jau kartą pademonstavo. Kitas dalykas, visas pasaulis suprato, ant iškastinių išteklių jau ilgai gyventi negalėsim. O jei Paryžiaus konferencijoje išsikeltą tikslą norim pasiekti, tai negalėsim sudeginti nė pusės ištirtų naftos išteklių. Taigi, pasakymas akmens amžius baigės ne dėl to, kad akmenys baigės vis artėja link savo realybės. Surprise, nafta nesibaigs, kaip aiškino mokykloje (daug nesąmonių mokė) ir tai tampa akivaizdu daugumai lyderių. Taigi, visi bandys išsiparduoti kiek gali, kol gali, nes po to bus bevertė.