Darbuotojai, dėl kurių konkuruoja didžiausi bankai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shimelis 2016-03-10 09:28
Kaunas is mazosios raides ir sekanciam sakinyje "kad" parasyta du kartus
Shimelis 2016-03-10 09:33
O i topica, tai nezinau kaip ten su IT'isnikais, bet patyrusio elektros inzinieriaus atlyginimo i rankas "lubos" 1000eu. Ir matant, kaip vadovas per metus nama pasistato, ar nauja automobili nusiperka, tai tik siutas ima...
Tir4elis 2016-03-10 11:11
Su IT specialistais tas pats. Jei nesi super puper specialistas labai siauroje srityje, kuri būtent dabar reikalinga, o darai tą juodą darbą ant ko visas IT ūkis bet kurioje firmoje laikosi, gauni minimumą. Jei pavyksta išsimušt bent 500, jau gerai. Ir dzin į viršvalandžius, nes jie nei apmokami, nei valdžia teikiasi bent pasidomėti ar išklausyti ką ir kiek darai, nes esi "nuostolis".
Vytis M. 2016-03-10 11:39
kartus! Argi jums čia ne atsakymas kodėl trūksta programuotojų? Geri protai nuteka į užsienį, nes jie ne tik moka gerai programuot, bet ir moka apskaičiuot kokioje šalyje geriau darbintis. Čia jums, darbdaviai, ne juodadarbiai kuinai, ariantys už dyką.
Zebediejus 2016-03-10 11:46
Už minimumą ar 500 € dirbantis IT specialistas yra arba ne specialistas, arba su juo kažkas blogai. Ypač, jei ant jo "laikosi visas IT ūkis". Na, dar nebent ūkis susidaro iš vieno spaudintuvo, naminio routerio ir 5 kompiuterių. Bet tai darbas studentui, o ne specialistui.
kestutisz 2016-03-10 13:47
IT nėra kažuom ypatinga sritis, kad ten tiesiog per prievarta siųlytų pinigus. Kaip ir visur kitur. Jei dirbsi už minimumą tai mielai tiek ir mokės. O reikia žiūrėt kaip į investiciją - pasisemti patirties ir parsiduoti brangiau - kuo daugiau bus srityje darbo jėgos judesio, tuo mažiau dirbančių už minimumą.
HDi 2016-03-10 15:17
Ir IT sritis tai čia labai platus pasakymas. Galima kompus surinkinėt, ir windows perrašinėt, ar prižiūrėti įmonės tinklapį, o galima programuoti rimtas sistemas bankuose ar kitose didelės įmonėse, kur atlygiai visai kitokie. Kaip ir sakė, IT nėra kažkuo kitokia sritis, jei galės nemokėti daug tai ir nemokės, verslas yra verslas, tikrai nieks nedalins pinigų jei pilna darbo jėgos, ir nepatenkintus galima pakeisti, kitais panašaus lygio ar net geresniais darbuotojais. Ir tikrai ne vadovų gobšumas čia, verslo tikslas mažiasiom sąnaudom pagaminti produktus ar teikti paslaugas, kai truks norimo lygio darbo jėgos ar darbuotojas tikrai bus naudingesnis nei kiti tada kils ir atlyginimai, paprasų programuotojų kurie gali tinklapius programuot netrūksta, bet tikrai gerų programuotojų pykit nepykit tikrai trūksta, o kai trūksta iš ten ir atlyginimai tokie, bet reikia investuot į save ir šiaip tam tikra prasme geeku būti. Dėl įdomumo pats oficialios patirties turiu nepilnus 3 metus, programuoju JAVA backend, uždirbu arti 2k€ į rankas, taip vieksmas Lietuvoje, laisvu laiku mokausi ir tobulinu savo frontend gebėjimus, kad patapti full stack programuotoju, atlyginimas vėl augtų. Kaip sakant svarbu tobulėti, ir būti vertu tų pinigų ir įmanoma gerai uždirbti ir Lietuvoje. Ir taip, geri specialistai tikrai laukiami ir jiems mokama. Pas mus nuo to laiko kai atėjau pastoviai ieškoma programuotojų, bet prisijungia tik 1-2 per mėnesį, o kartais ir nei vieno, nors į interviu tikrai daug ateina.
immortallt 2016-03-10 17:01
Du pažįstami uždirba gerokai daugiau nei 2k € Lietuvoje. HDi, leisk pataisysiu, sutaupyti, kiekvieno asmens, tiek fizinio, tiek juridinio tikslo.
vladas34 2016-03-11 09:10
iT specams klausimas, kokius 3 dalikus iš iT reikia moketi gerai dariti, kad uždirbtum 2000€.
kestutisz 2016-03-11 14:03
Sakyčiau geriausia tai reikia mokėti save parduot. Nebūtinai bėgiot per darbovietes (tai irgi padeda), bet net ir prisidedant prie neapmokamų projektų turėti gerą uoslę tam kas galėtų pakelti tavo vertę. Visa kita išmokstama jau darbo vietoje :)
Arthuras 2016-03-11 14:57
Visų pirma - sklandžiai bei rišliai reikšti mintis ir gerai mokėti lietuvių/anglų kalbas...