Apie tai, kodėl teroras Belgijoje - visiškai ne staigmena

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2016-03-24 19:57
Islamas darosi panašesnis ne į religiją, o į idealogiją. Jai ir toliau tokiais tempais sprogdins sprogdins europiečius reikės pradėti taikyti denacifikacijos analogą, tai deislamizaciją..
Arns 2016-03-24 20:18
kiesza, kiekviena religija yra ideologija. Tačiau tai ką stebime dabar, menkai susiję su islamu. Islamas veikia greičiau kaip terpė kurioje ieškoma radikalų, kuriuos būtu galima įkalbėti padaryti ką nors labai kvailo, pavyzdžiui tapti savižudžiu. Tačiau tiek atsakingi už tą veiklą tiek tą kelią pasirenkantys labai retai būna tikrieji musulmonai. Peržvelk paskutinių keliolikos išpuolių vykdžiusių žmonių profilius žiniasklaidoje, dažnai tai labai palaido būdo žmonės, kurie per 2-3 metus atsiskiria ir suradikalėja. Tų tikrų nuo gimimo grynai musulmoniškai gyvenusių, studijavusių koraną ir po to pasirinkę kelią žudyti reiktu labai labai ilgai ieškoti. Tokie vykdė išpuolius prieš kokius 20 metų. Portretas liko, bet "naujoji karta" kitokia. Ji šlovina žudymą, o ne aiškina kodėl taip pasielgė, kas buvo būdinga išties religingiems asmenims. Ta pati Al-Queda po išpuolių platindavo ilgas žinutes su paaiškinimu kodėl tai padarė. Ką daro Daesh? "Bijokite, ateisime". Islamo tame nė kruopelės.
kiesza 2016-03-24 21:20
Jai Islamas niekuo dėtas tuomet kodėl Rytų europiečiai, bei visi senieji europos gyventojai nesisprogdina ?
UTF16 2016-03-24 21:46
Sam Harris, 2010 m.
DJ_LFS 2016-03-25 07:58
Įdomu kelias klases baigė straipsnio autorius? Kovotojai mat miršta, o ne žūsta... Mirusio kovotojo motina:) beraščiai retardai jūs nelaimingi
Arns 2016-03-25 13:35
UTF16, svarbu kontekstas. Italų mafijozai buvo giliai religingi, bet jų žudymų gi niekas nepavadino "katalikų bažnyčios teisingumu".
UTF16 2016-03-25 14:46
Labai teisingai pastebėta – religingumas čia ne esmė. Esmė yra kultūrinė aplinka. Labai nustebčiau, jei katalikiška kultūra, kurioje skatinama niekada nekvestionuoti autoritetų ir vykdyti viską, kas tau sakoma, nebūtų prisidėjusi prie mafijos atsiradimo.
Simplicity 2016-03-25 15:28
Kaip rodo įvykiai Rytų Ukrainoje, labai svarbu informacinė terpė ir tos sultys, kuriose verdi. Iš savo asmeninės patirties galiu pasakyti, kad net toj pačioj Airijoj, mažai angliškai kalbantys rusakalbiai turi savotišką požiūrį į pasaulio įvykius, nes informaciją ima tik iš retransliuojamų rusiškų valstybinių kanalų. Pažįstu tokių, kurie vos ne puolė krepšių krautis ir važiuot už "Russkij mir" kariaut. Tą patį galima pritaikyti ir lietuvių, latvių ar lenkų bendruomenėms- jei jie nekalba vietinių kalba, tai pradeda virti savo sultyse, kurti getus ir gyventi tik ta informacija, kuri juos pasiekia jiems suprantama kalba. Tas pats galioja ir arabams, bet jie nuo vakariečių (kalbant apie kultūrą) skiriasi tuo, kad dar yra išlaikę tamprų ryšį su religija. Įkišk į bendruomenę radikalų imamą ir jis jau atsirinks molį, iš kurio būtų galima gerą dievo kankinį nudrėbt. Toliau jau tik laiko klausimas, kiek truks kol pasėta neapykantos sėkla sudygs ir savižudis sprogmenimis ir vinimis prigrūstos liemenės pasiprašys. Manau, nėra būtina sprogdintis vardan religijos, galima ir dėl kitų dalykų- pakanka tik žinoti, kad nedarai nusikaltimo prieš dievą.
sub 2016-03-25 16:21
Per žinių radiją šia tema įdomiai visą dieną Belgijos įvykių fone. Viena iš versijų buvo, kad atakas daro ne radikalūs islamistai specialiai atsiūsti į europą, o kad čia seniai atvykūsių musulmonų vaikai, kurie jau užaugo vakaruose, kurie kaip manoma augdami Europoje jau prarado tą musulmono identitetą, kuriems Sirija jau kaip svetima šalis, jie yra pasimetę, todėl, kažkokio imamo pamokyti, gali imtis tokių veiksmų. Bet tai tik versija, kiek tiesos nzn, bet versija gana įdomi.
Niemand 2016-03-25 17:46
Šiaip jau tai faktas, kad beveik visi pastarojo meto sprogdintojai yra vietiniai, ne pabėgėliai.