Kaip sukurti „amžinąjį variklį“: nuo fizikos teorijų iki pačių paprasčiausių idėjų (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MindaugasV85 2016-03-30 12:44
Jo su tusinuku i Menuli
Evil Goku 2016-03-30 13:15
Šitas "balansuojantis" daiktas vienas iš kvailiausių amžinųjų variklių projektų kokius esu matęs. Va įdėtumėte tokį: Bent susimastyti priverstų.
MindaugasV85 2016-03-30 19:52
Toks pat netikęs Čia kažkur forume seniau buvau radęs su magnetais, tai tas tikrai įdomiau atrodė. Tiesa niekas iš vietinių taip ir nepatikrino veikia* metodas ar ne
bahuriux 2016-03-30 21:31
Abu netikę, taip pat kaip ir tas su magnetais. Magnetas yra kažkas panašaus, kaip spyruoklė kiek idėjai energijos tiek ir atgausi. Tas straipsnio video ryškus feikas, nes ten greičiausiai elektromagnetai, valdomi gerkonų stumdo/traukinėja pade esančius magnetus, nes matosi kad kamuoliai lagina lyginant su pačios supynes svyravimais, tiesiog supyne stumdo kamuolius, kai turėtu būti atvirkščiai. O komentaruose esantis video feikas nes sistema negreitėja, o sukasi pastoviu greičiu, tai mažų mažiausiai įtarimas kyla kad sukama el varikliuko. Tokiais atvejais bent staliukas turi būti permatomas ir geriau, kad visas devaizas būtu permatomas, tada nebelieka vietos ir būdų paslėpti burtų visokių, bent jau mechaninio devaizo atveju, elektromagnetiniai išimtis nes gali gauti energiją iš kažkokios toliaus stovinčios ritės ar panašiai. Neįsivaizduoju kodėl žmonės bando apkvailinti kitus, kartais net kvailais būdais, dėmesio stoka, burtiniko sindromas, ar dar kažkas? O dėl straipsnyje paminėtų būdų tai jie teisngi. Ir beje Maksvelo demonas nėra neįmanomas dalykas (tik žinoma ne tokioj formoj, kaip aprašytas sraipsnyje), entropija lokaliai gali ir atvirkščia būti, nes bendroj sumoj ji vstiek didės. Gal pirmojo AV atveju užtektu ir juodosios skylės, gal nėra būtini kiti dėsniai, ar kita visata, nes laiko tėkmė sulėtėja, kad ir iki 0, galbūt tai įmanoma panaudoti bent jau teoriškai.
Evil Goku 2016-03-30 22:01
Matai straipsnyje, tai visiška pieva. Pasislinkus sistemos svorio centrui į kairę, ji pradeda svirti į dešinę... WTF. O kur įmečiau nuorodą, tai bent iš pirmo žvilgsnio atrodo logiškai.
Atk 2016-03-30 22:21
Šilumos siurblys yra amžinas variklis. Jo NK yra 400 procentų ar daugiau gali siekti. Jis ima energiją iš supančios aplinkos. Šaldo ją ir gamina šilumos daugiau, nei buvo suvartojęs energijos. Tas pats įmanoma ir su elektra, šaldyti aplinką ir gaminti energija, tik šaldyti, čia netiesiogine prasme. Daugelis sukūrė įrenginius, kuriems reikia impulso, o toliau jie gali gaminti 25 kilovatus nieko nenaudodami, tik įžemenimas yra, kai kur kitur galios mažesnės, bet įžeminimo nėra. Ir jokie dėsniai termodinamikos nežeidžiami, bet taip imokino mokykloj, kad kaip vienas sakė viename forume laisvos energijos, kad žmogus toliau savo nosies nieko nemato.
- 2016-03-30 22:24
Šilumos siurblys nėra AV. Gaila, dar nesugalvojau, kaip durnius, nemokančius fizikos, apmokestinti.
Atk 2016-03-30 22:25
O ne šitas https://www.youtube.com/watch?v=2Ja0890iCHo Arba šitas https://www.youtube.com/watch?v=qxZKLUAzQ7g Arba https://www.youtube.com/watch?v=WHDFxm7ZU4Q Ir kodėl nėra amžinas variklis? Duoda daugiau energijos, nei vartoja. Bet žiūriu diskutuot beprasmiška, vis tiek savo tvirtins, nors ir bus neteisus. Išdidumas neleis.
- 2016-03-30 22:27
Ne, jis duoda mažiau energijos, nei buvo suvartota.
Atk 2016-03-30 22:30
Tu į generatorių įdeti 1 KW, o gauni šilumos 4 kilovatus. Jei šildyt dujomis ar elektra, šildytuvu elektriniu. Tai tau ir reikės įdėt 1 kilovatą, kad gaut 1 kw šilumos. O lauką, kad šaldys, vis tiek jo neatšaldys, tos lauko šilumos tiek daug, kad galima sakyt, ji beribė.
- 2016-03-30 22:51
Tu tai sakei apie mašinos modeliuką. Kaip matau, tu net šaldytuvo veikimo nesupranti - ką su tavim pridiskutuosi?
Atk 2016-03-30 23:18
Kaip matau tu net nesigilini, ką tau sakau, ką čia pritidiskutuosi, teisingai.
- 2016-03-30 23:24
O ką tu sakei?
Pjovėjas 2016-03-31 07:54
Atk, teisingai kažkas jau sakė: "gaila nieks nesugalvojo kaip durnius apmokestinti" Tu turi supratimą, kad tavo šilumos siurbliai paima energiją iš aplinkos (pats netgi kažkaip panašiai sakei). Ir ją atiduoda į namo šildymo sistemą? Ir atiduoda mažiau, nei paėmė iš aplinkos. Taip, kad imant visą Žemės planetą (net nereikia planetos, pakanka to žemės ploto/gylio, kuriame jo vamzdžiai išvedžioti) energijos prarandame, o ne išlošiama. Ir jokio amžino variklio čia nėra. Čia jau net neminint to tavo 1kw, kurį pats paminėjai ir kurį turi paimti iš elektros tinklų, kad šilumą pernešančią medžiagą tais vamzdžiais varinėt. Taip ir gaunasi, kai visokie Atk mokykloj nieko nesimokė, supratimo neturi ir painioja šildymo sąskaitas su fizikos dėsniais ir amžinu varikliu.
SaMaras 2016-03-31 16:06
Na kaip aš visada aiškinu žmonėm šilumos siurblio veikimą. Svarbu, kad bet koks siurblys nieko negamina, jis tik panaudodamas energiją kažką perkelia kažkur. Šiluminė sistema (tarkime namo vidus- namo išorė/laukas) tas pats kas susisiekiantys indai. Jei paleidi laisvai, tai vandens lygis susivienodina, tas pats ir su temperatūromis. Panaudojus siurblį tarp susisiekiančių indų galime pasiekti, kad vandens lygis induose nebūtų toks pats, bet kažkuriame bus didesnis o kažkuriame mažesnis, bet kaip minėjau tam reikia energijos, o vandens siurblys vandens negamina, bet tik kelia iš indo kuriame yra mažiau vandens į indą kuriame yra daugiau vandens. Šilumos siurblio atveju jis irgi paima šilumą iš ten kur jos mažiau ir perpompuoja ten kur daugiau, plius dar dalis elektros energijos virsta šiluma, bet čia jau šalutinis produktas.
Pjovėjas 2016-03-31 19:51
Būtent (biškį supaprastinta schema, bet teisinga) O kad atsirastų amžinojo variklio požymis reikėtų, kad vandens šlangutė iš vieno kibiro paimtų grubiai 1 L vandens, o į kitą įpiltų pvz., 1,5 L (taip sakant iš išorės grunto paimtų 100 watų, o namui atiduotų 150 watų, neskaitant elektros tinklų dalies! )
- 2016-03-31 20:46
Atk kur dingo?
Atk 2016-03-31 21:49
Niekur nedingau, tu pats nenorėjai diskutuot ir aš pritariau. Tik įžeidinėjimai į mano pusę, kokia čia diskusija?
jordanbn2 2016-04-01 00:17
Teigiama kad amzinasis variklis neveiktu nes neveikimo priezastis energijos tvermes desnis. Ir tai pateikiama kaip kokia dievo teze, lyg ta desni ne zmogus butu rases. Dar pateiktas toks neveikiantis ir negalintis veikti variantas. Gal reikejo pateikt kazkoki labiau panasu i veikianti. Kitas dalykas niekas neteigia kad amzinasis variklis pazeidzia energijos tvermes desni. O is kur ta energija atsiranda cia jau fiziku problema
Pjovėjas 2016-04-01 08:39
Vai vai, Atk sako kad jį įžeidinėja... Technologijų puslapyje šneka nesąmones, o kai jam ta pirštu parodo, tai jau vadina "įžeidinėjimu". "pauimu 1 kw, gaunu šilumos 4 kw" aha, pakartosiu: paimi 1 kw TIK iš elektros tinklų ir TIK TAM, kad varinėt šilumą pernešančią medžiagą. net nesuvokia, kad dar paimama x kw iš grunto, kur x>4. Bet vat, kai išgirsta fizikos dėsnių kalbą tada jis įpainioja sąskaitas už šildymą ir pareiškia, kad vat čia dėl to ir yra amžinasis variklis... Ką čia diskutuot su kvailais pareiškimais? O paskui komentavusiam: aha irgi geras šarlataniškas argumentas: dar nėra sukurta NĖ VIENO veikiančio amžinojo variklio egzemplioriaus kuris veiktų stebint realiems stebėtojams, o ne kažkokiam internetiniame filmuke. Bet kažkodėl šarlatanai vis tiek reikalauja įrodinėt, kad jie negali egzistuot, o ne patys įrodinėja, kad jis egzistuoja...