Šiaurės Korėja įsisiautėjo – su kapitalizmu „kovos“ dar griežčiau

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atk 2016-04-19 19:17
Kapitalizmas ne tai, ko reikia. Bet kai draudžia, tai yra ir teigiama pusė, bet paskui va kaip lietuviai sakys, kad juos prievartavo, kad prievarta vertė nusigręžt nuo kapitalizmo. Kaip lietuviai sako, kad juos okupavo, nors daug teigiamų dalykų buvo, bet vis tiek, kai per prievartą, tai nevertina žmogus teigiamų dalykų, matyt. Nors gal net niekas ten neokupavo, o istoriją iškraipė.
- 2016-04-19 19:24
Pavasariui atėjus vata galvoj sušuto?
Charger 2016-04-21 06:49
Ka ? Tu gal pradek vaistus vartot dazniau, tokia nesamone net girtam butu sunku sugalvot ....
Simplicity 2016-04-21 08:43
Atk, gali pasidalint savo įžvalgomis kas tie buvo tie teigiami dalykai, kuriuos davė tarybinė santvarka?
dawid90 2016-04-21 09:38
Kad ir kokius trūkumus kapitalizmas turi, tačiau, nori ar ne nori pripažinti, tai yra geriausia ką turime.
Atk 2016-04-21 11:19
Nori būt išmintingas prieš Dievą, būk beprois prieš žmones. O taip anksčiau buvo nemokamas mokslas. Degtukų dežutė kainavo kopeiką. Buchanka chleba (duonos kepsnys) 20 kopeikų, kiek pamenu. Viskas pigu buvo. Žmonės buvo paslaugos vieni kitiems, geri buvo. Nemokamai padėdavo ir nieko už tai nepaprašydavo. Tai svarbiausia dalykas, nors buvo sovietmečiu ir trukūmų, pavyzdžiu temos apie seksą ir panašiai buvo tabu, dėl ko žmonės kai kurie išaugo kompleksuoti ir jie jau nesuras antros pusės iki galo gyvenimo.
Atk 2016-04-21 11:21
Nepripažinsiu. Geriausia, tai kai Žemėje bus viena Šeima mylinčių vaikų Dievo, be sienų, jie kalbės viena kalba, jiems nereikės vadų jokių. Jie patys viską spręs. Jie bus artimi vienas kitam labai, jie bus visiškai nepavojingi ir negalės padaryt kokio nusikaltimo, nes tai bus jų gyvenimo būdas, o ne prievarta jie jų nedarys, kaip dabar. dabar jei duotų laisvę žmogui, tokia netvarka pasidarytų.
Simplicity 2016-04-21 12:25
laikyt, nes nebuvo kur jų išleist- norimų daiktų parduotuvėse paprasčiausiai nebūdavo (deficitas), jiems reikėdavo paskyros, arba juos įsigyti buvo draudžiama (auksas, valiuta, antras būstas, žemės sklypai ir t.t). (Kiek paties rublių taupkasėj sudegė, kai Lietuva nepriklausomybę paskelbė? ) Mokytis ir dabar galima už dyką, nes ir anais laikais tikrai ne visi norintys į technikumus ir institutus patekdavo. Tik skirtingai nei anais laikais, šiandien kaimo žmogus gali laisvai iš kaimo kraustytis į miestą ir tapti kuo nori, o ne dirbti iki gyvenimo galo vietiniam kolūkiniam ūkyje už 35 rublių atlyginimą. (Gi kolūkiečiams pramogų ir pinigų reikia kur kas mažiau už miesto darbo liaudį ) Nereikia gaut ir jokių paskyrimų- reikia tik norėt ir gyvent. p.s. Vieninteliai du pliusai, kuriuos įžvelgiu anų laikų santvarkoj yra industrializacija ir melioracija (su kai kuriom išlygom). Abejoju, kad lietuviškų fizinių ir finansinių resursų būtų pakakę HES'ui, Mažeikių naftos perdirbimo gamyklai, paskubomis uždarytai IAE (mano nuomone, tikrai buvo galima išsiderėt, kad IAE reaktoriai veiktų bent iki kokių 2015 metų) ir kur kas mažesniems projektams.
sub 2016-04-21 12:43
Ne daktaras esu, bet manau tavo atveju diagnozė aiški. Tu bandai parodyti ar įrodyti, koks esi protingas ir koks tikintis, bet ištikrūjų esi tusčias, pasiklydęs vertime, dažnai pats sau prieštarauji. O taip, ankščiau buvo nemokamas mokslas? Visiems, ar tiem, kurie pakankamai gerai mokėsi, kad gautų nemokamą vietą technikume? tas pats dabar tiems, kurie baigia geriausiais balais. Degtukų dėžutės kaina visiškai nieko neatspindi, bet ta linkme tęsiant, tai manau kažkada "prisižaisi su degtukais". Tu lygini kainas ir atlyginimus rubliais prieš dabartinius eurus? Ar yra skirtumas, kokia tada buvo valiutos vertė ir atlyginimai, ir kokie darbas atlyginimai ir valiuta? Žmonės nežinau ar buvo "paslaugos", gal paslaugūs? Dabar tokių taip pat yra ir sakyčiau gana nemažai, bet gal tiesiog tau niekas nepadeda, nes tu niekam nepatinki kaip žmogus. Bet man labiausiai gaila, kad dar liko tokių, kaip tu, kurie kitiems nori primetinėti savo įsitikinimus. Niekas iš tavęs dievo ir meilės sovietmečiui nenori atimti, džiaukis, mylėk, bet patylėk, kitiems nekišk to šūdo.
Simplicity 2016-04-21 13:33
Nereikia taip griežtai. Tu jo amžiaus sulaukęs irgi su nostalgija apie savo vaikystę ir jaunystę kalbėsi. Aš jau ir pats natūraliai einu į tą pusę ir pagaunu save pabambant, kad vaikyst4ėj kur kas geresni vaikai buvom nei dabartiniai su visom savo teisėm.
Kirtiklis 2016-04-21 15:19
Ajajaji, kaip gerai buvo nes degtukai kapeiką kainavo!! O kiek gi džiaugsmo būdavo kai turi kapeiką ir net degtukų dežutę nusiperki, tiesiog atneši šventę sau ir savo draugams, tikra atrakcija. Labai laimingas būdavai pirkdamas degtukus?
Atk 2016-04-21 20:46
Ne tik degtukai, butus dalino nemokamai, buvo kur gyvent, nebuvo baimės dėl ateities. Minusuosit, tai išeisiu kartą, tada žinosit.
Rukis 2016-04-21 21:39
pasakė? Žinau ką tokie kaip tu atsakytų: "Na visiems buvo blogai, visi kentėjo". Tipo Visi vienodi, Visi lygus. Tik kažkodėl visada atsirasdavo lygesnių už visus kitus. Ir žinai, Atk, didžiausia nostalgija SSRS laikams kyla tiems, kuriems patiko jog sava tingi subinė yra išlaikoma visų kitų. Tokių kurie idealistiškai stengėsi vardan "Liaudies" gėrovės. Ir kuriems prireikė ilgų dešimtmečių, kad suprastų vieną ir esminį faktą griaunančią komunizmo idėją: ŽMOGUS - savanaudė būtybė. Niekada, aš pabrėžiu, NIEKADA taip nebus, kad žmogus visai atsisakytų savo asmeninių poreikių ir norų vardan visuomenės gerovės. Galit mielieji save apgaudinėt, bet Leninas neteisingai interpretavo Karlą Marksą, pradėjo vaikytis ultra-socialistinės, tobulos visuomenės idėjos, bet tai ir liko tik utopine idėja. Kvaila, nepraktiška ir atitrūkusi nuo karčios realybės idėja.
Atk 2016-04-21 23:00
Dehgtukų dėžutė vieną kopeiką. Baltos duonos kepalas 20 kopeikų. Kur dabar tokias kainas rasi, kad 20 centų kainuotų tai? Nebuvo jokios reklamos brukama, daiktai buvo ilgaamžiai ir ten nebuvo firmų pavadinimų, kurie tik ir reklamuoja save, prirašo pilna nepraktikų žodžių ant prekės. Buvo paprasta, jauku ir tai kas reikalinga., praktiška. Paskui pripažįstantys tik savo pilvus išardė SSSR.
Rukis 2016-04-21 23:04
Jei tau duonos trūksta kreipkis į maisto banką ar ES paramos fondus. Iš ten išvis nemokamai gausi. Geriau nei SSRS bus Prie to pačio ir rūbų gausi, gal ir neilgaamžių, bet už tai kiekiais tokiais, kad suplyšusius iškart pakeist kitais galėsi. Tada paprasta, jauku buvo tik tiems, kurių IQ nesiekė 80.
Xdmin 2016-04-21 23:15
Kas del kelioniu, jei ne Ryanair ar kita pigi aviakompanija, siltu krastu tu ir dabar savo akim nebutum regejes
dawid90 2016-04-21 23:48
Todėl visas tas šūdas ir griuvo kaip kortų namelis. Viskas šiame pasaulyje turi kaina, nemokamas būna tik sūris pelėkautuose.
- 2016-04-21 23:48
O tai blogai? O blogai, nes pigi aviakompanija? O sprendžiant į replikos kontekstą, tai pigi avialinija SSRS palikimas?
Xdmin 2016-04-22 00:28
blogai tai, kad nurasot visas blogybes ant bet ko. Skundziasi kad negalejo skraidyti kokiais 80-aisiais..., tai pasiskuskit kad dabar negalit iki kosmoso pakilti, nors po 10-15 metu tai bus eiline atrakcija.
Rukis 2016-04-22 07:29
Ir jei ne lėktuvo išradimas, taip pat kažin ar į šiltus kraštus lėktumėm. Tad nesupratau tavęs...