Komentarai Prisijungti
Viršuje: Seniausi | Naujausi
kiesza 2016-05-09 20:03
Pagrindinė mintis, kad pieno produktai visdėlto sveika..
UTF16 2016-05-09 21:06
Kuriuo sakiniu čia taip parašyta?
Instruktorius 2016-05-09 21:24
O tai 2,5% ir 3,5% pienas cia liesas ar koks? kitokio parduotuvese nesu mates? Nes toki kur is karvutes gauna, parduoda tik ukininkai, o ten neraso riebumo ?
Putulis 2016-05-09 22:52
Pienas dar būna 1%, bet manau esmė kituose produktuose. Pavyzdžiui, normali(kažkodėl neretai rašoma "pusriebė") varškė yra 9%, o liesa vos 0,5%
FtBall 2016-05-09 23:22
Viskas labai priklauso nuo veiklos. Įprastam, ofise dirbančiam žmogui, geriau valgyti riebų maistą, tuo tarpu tiems, kurie dirba fizinį darbą - geriau valgyti daugiau angliavandenių. Priežastis paprasta - angliavandeniai greitai skaidomi, suteikia daug energijos per trumpą laiką, o baltymai ir riebalai skaidomi gerokai lėčiau, energija gaunama per ilgesnį laiko tarpą. Todėl suvalgius 500 kalorijų vertės riebaus maisto, sotūs būsi, tarkim, 4 valandas. o gavęs tuos pačius 500 kalorijų iš maisto, kuriame daug angliavandenių, už 2 valandų vėl būsi alkanas.
six 2016-05-10 09:56
Tikrai nemanau, kad dirbant fizinį darbą turėtum valgyti angliavandeniais paremtą maistą dėl keletos priežasčių:
1. Daug angliavandenių turintis maistas visų pirmą sukelia insulino šuolį, kas iš esmės nėra labai siektina:
a. Skatina uždegiminius procesus.
b. Cukraus perteklį kraujyje kaupia kaip riebalinį audinį.
c. Nukrites cukraus kiekis kraujyje sukels "cukraus lomkes" ir kortizolio(sterso hormono) kiekis padidės.
2. Angliavandeniai yra svarbūs tik vykdant aukšo intensyvumo fizinius pratimus, kaip sprintai ir pan...
3. Praktiniai sumetimai 1g. riebalų - 9 kalorijos, angliavandeniai - 4g. Jei nevalgysi batonų ir panašiai - įdomu būtų pažiūrėti, kokio dydžio, angliavandeniais remtas, patiekalas patenkinantis fiziškai dirbančio žmogaus kalorijų poreikius.
Na ir pora sakinių apie riebalai paremtą mitybą. Energijos pagamintos iš gliukozės (angliavandenių) kepenyse ir raumenyse užtenka neilgam, todėl pastoviai reikia "užpilti", "neužpilsi - jausi to padarinius. O su riebesniu maistu viskas paprasčiau ir švelniau. Jei pavyksta įsimušti į ketozę (kada kepenys pradeda gaminti ketoninius kūnus, o ne gliukozę kaip pirminį energijos šaltinį), turime milžiniškus energijos išteklius, žmogaus riebalinį audinį, kurį organizmas prisitaiko panaudoti energijos gamybai.
procc 2016-05-10 11:26
O jei pieno išvis negeri? ^^
darkmatter 2016-05-10 15:50
http://www.technologijos.lt/n/mokslas/z ... o-isvengti
Vytax 2016-05-10 16:27
Paliesintas ir standartizuotas. Natūraliai karvės duoda įvairaus riebumo pieną, vidurkis būna apie 4.5%.
Komentuoti gali tik registruoti lankytojai.
Neregistruotiems lankytojams komentavimas uždraustas siekiant sumažinti
paviršutiniškų, beverčių ir įžeidinėjančių žinučių kiekį.
Mokslininkai ragina: „gal jau baikit gerti liesą pieną“