Islamo ideologijos taryba paskelbė, kaip vyras turi auklėti žmoną: vakariečiams tai bus nesuvokiama

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

HiTech 2016-05-31 15:43
Ir kodėl tai turėtų būt sunku suvokti? Nusiūst jiems reikia, pažiūrėt "farus" ar "24 valandas". Manau jiems bus sunkiau suvokt kaip mes elgiamės su moterimis. Skirtumas manau tame, kad pas jų tas kepštelėjimas numatytas įstatyme. Vakaruose tokio dalyko įstatymai nenumato, tačiau jis labai plačiai vartojamas (ir dažniausiai kaltininkas lieka nenubaustas). Juk didžiulė problema dėl smurto prieš moteris, vakaruose, tikrai egzistuoja ir tikrai ne tik asocialiose šeimose.
vyckas 2016-05-31 16:13
Mažiau feministinių skiedalų skaityk. Smurtas prieš moteris yra smerkiamas visuose socialiniuose sluoksniuose, ir yra žemiausias istorijoj. Jei vakaruose ir yra problema tai dėl smurto prieš vyrus, kuris daugiau ar mažiau yra ignoruojamas ar net socialiai priimtinas.
HiTech 2016-05-31 17:02
Prie ko čia smurtas prieš vyrus ir feministiniai skiedlai? Straipsnis apie smurtą prieš moteris, apie tai ir kalbu. Ir kas iš to smerkimo, jei vistiek yra smurtaujama? Asmeniškai žinau ne vieną ir ne dvi moteris prieš kurią jų vyrai buvo pakėlę ranką. Esu ir savo akimis tai matęs. Ką aš noriu pasakyt, kad straipsnio antraštė labai jau skandalinga, nors tas "auklėjimas" ir vakaruose neretai būna panašus ar netgi baisesnis, nei straipsnyje aprašytas rekomendacinis moterų auklėjimas, Pakistane. Tiesiog vienur tai draudžia, kitur įteisina, bet nepriklausomai nuo to, visi elgias vos ne vienodai.
UTF16 2016-05-31 17:52
Tai galima tiek prievartavimus, tiek žudymus numatyti įstatyme bei rūpestingai sureguliuoti („Sveikatos apsaugos ministro įsakymas dėl prievartavimo, kuris neužtraukia baudžiamosios atsakomybės, techninio aprašymo“), nes irgi visa tai plačiai paplitę ir kaltininkai dažnai nenubaudžiami. Tokiu atveju pagal įstatymą nebeliks kaltininkų, itin gražiai atrodys nusikaltimų statistinės lentelės.
Kitesabove 2016-05-31 18:42
Korane dar ne tiek parašyta. Čia dar nieko palyginus su tuo kas ten rašoma.