Verta žinoti: kodėl pavojinga įkrauti išmaniuosius per USB?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

zipper 2016-06-03 14:27
Nemanau kad pavojinga įkrauti telefoną ar planšete per kompiuterio USB, jei nėra įjunktos atitinkamos funkcijos (jei android, tai iš funkcijų būtų Android Debug Bridge, Media Transfer Protocol, Picture Transfer Protocol t.t.), iš kurių dažniausiai gamykliškai būna įjunktas MTP, kuris iš tiesų nusiunčia dalį duomenų apie įrenginį, o paprastai android 6.0 versijoje MTP būna išjungtas, bet viskas priklauso nuo gamintojo.
wo123 2016-06-04 16:15
Bet jeigu jungi android įrenginį prie savo kompiuterio, kuriame nėra virusų arba prie saugaus kompiuterių tinklo tai koks gali būti pavojus? Tai taip išeina, kad kažkas pirma įsilaužia į tavo kompiuterį, o tik po to į android įrenginį (pvz. telefonas, laikrodis, planšetė)? Juokingai parašyta. Nemanau, kad straipsnyje yra aiškios tiesos. Juolabiau, kad įsilaužti gali ir į radijo imtuvą, bei kitą smulkesnę elektroniką ir ne per usb, o tiesiog Interneto pagalba. Tai yra esmė. Šis straipsnis tėra bandymas sukurti oficialumą, kad dėl Hakerių išpuolių tektų prisiimti atsakomybę patiems.
Eič 2016-06-04 18:48
Kitaip tariant, bet koks telefono prijungimas prie kompiuterio gali būti pavojingas (aišku, su tam tikromis sąlygomis), ne tik krovimas.