Pamirškite ilgas treniruotes! Mokslininkai sukūrė vos 10 minučių trukmės ypač efektyvią treniruočių strategiją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

MindaugasV85 2016-07-05 22:16
Na tų 20 sekundžių gal ir mažokai, bet kokios minutės turėtų užtekti (bent jau pirmus kartus, t.y. nesportuojantiems/retai sportuojantiems). Žodžiu taip: Ramiai sau sportuoji kokias 15-20 minučių, o tada super intensyviai kol tiesiog pervargsi (na reikėtų bent minutę). O tada laikykis... Jei kas žino apie ką aš, pasidalinkit savo patirtim kaip jūs save davedat iki "tos būsenos". Man užtenka kroso, o paskui geriausiai laipteliais aukštyn - žemyn... Ir gyvenimas vėl gražus Endorfino "medžiotojai".
Atk 2016-07-05 23:18
Galima gimnastiką daryt ir rytų pratimus, ten yra gerų pratimų, kaip kvėpuot taisyklingai. Kaimo žmogui tai ne taip būtina, jis ten malkasskaldo, daugiau darbo fizinio dirba, bet gimnastika ir jam nepamaišys.
MindaugasV85 2016-07-05 23:42
Na gimnastika to efekto tikrai neduos. Nebent planuoji visą knygutę per tas 10 minučių "suskaityt"
Arthuras 2016-07-06 00:03
Vargu ar tokios intensyvios treniruotės nesportuojantiems neatsiliepia ilgalaikėje perspektyvoje. Sąnariai, stuburas ir t.t.
Shioks 2016-07-06 00:05
Mano manymu, tokiems zmonems kurie kaip straipsnyje rasoma dirba sedima darba ir nera aktyvus, ju kunai gavo stresa del to ir pagerejo situacija, bet tai nereiskia, kad ji ir toliau geres atliekant tuos 10 minuciu pratimus, tiesiog trumpalaikis efektas, abejoju ar dar po 3 menesiu pageretu rezultatai. Galejo prie to dar pratestuoti ir keleta zmoniu kurie turi didesni aktyvuma nei tie sedintys ir duoti ta pati testa, rezultatai manau butu vos pastebimi. Kaip sakant geriau kazka daryti, nei sedeti vietoje vis geriau.
Shioks 2016-07-06 00:09
Jeigu daromi apsilimai ir pratimai atliekami teisingai, tai po keletos treniruociu traumu rizika butu minimali, nes kunas adaptuotusi prie patiriamo streso, sutvirtetu raumenys ir raisciai.
Stipa 2016-07-06 00:26
Perdaug sporto nesveika. Kaip kad kasdienis bėgiojimas = sėdėjimui prie TV, mirtingumas toks pats. Mirtingumas mažėja jeigu begiojama rečiau. Berods 30m tyrimais remtasi.
MindaugasV85 2016-07-06 00:30
Skaičiau berods čia straipsnį (dabar jau nebesugebėjau atrasti bandydamas įvairias paieškos žodžių kombinacijas), kad jei sportuosi vien tik mintyse, tai taip pat auginsi raumenis (žinoma ne taip efektyviai). Tiesos čia gal ir gali būti: tie trumpi "šuoliai virš bambos" turbūt sukelia organizmui tam tikrą šoko būseną, ko pasekoje, organizmas norėdamas sekantį kartą to išvengti, turi tam pasiruošti: tie pagerėję testų rezultatai ir yra to pasiruošimo vaisius. Tuo tarpu sportuojant mintimis, tą pačią būseną iškvieti psichologiškai (ne fiziškai kaip pagal šį straipsnį). Ir čia tik pamąstymas, o ne kažkokie faktai (nemaišykit).
Shioks 2016-07-06 02:02
Lyg ir nesu girdejas sportavimas mintimis ir itaka raumenu augimui. Teoriskai gal ir imanoma butu, stimuliuojant tam tikra baltyma, kad skatinti raumenis augti. O jei kazkas panasaus i meditacija ar dar ka tai, manau neimanoma visu 110%.
deadmau5 2016-07-06 12:21
Raumenys auga tik tuomet, kai yra ispuciami (uzpumpuojami) ir juose atsiranda mikro iplysimai. Tuomet baltymu pagalba iplysiai yra uzpildomi ir taip raumenu mase auga. Mintimis raumenu niekaip neisplesi taip, kad jie pradetu trukineti. Tad galima "stimiliuot baltyma" kiek tik nori, bet nuo to raumenys tikrai neaugs.
bahuriux 2016-07-06 15:59
Teisingai rašo straipsnyje, aš pats kai sportavau ant turniko, štangų, lygegrečių ir panašių dalykų, priėjau tos išvados, kad efektyviausiai raumenų masė ir jėga auga ne makaluojanris ant vietos ilgą laiką, o 10 minučių treniruočių su mažom apkrovom, apšilti yra labai svarbu, kad nepakenkti sausgyslem, raumenim ir sanariam, o tada jau kiekviena pratimą trumpai ir su tokiom apkrovom iki negaliu. Pvz jei prisitraukimai tai su +25kg ant kojų (palei asmenines galimybes), svarbu kad 2-4 padarai ir viskas daugiau nepajėgi, štangos tokio svorio kad tik 2-3 kartus pakeli, ir visa kita panašiai. Efektas buvo nerealus pavirtau iš kūdo pacanelio 75kg (nes esu nemažo ugio) į didelį raumenų kalną 95kg su "0%" riebalų po oda ir jėgos turėjau belenkiek 15 prisitraukimų su +25kg svoriu jau būdavo kaip ir apšilimas labiau nei didelė apkrova. Po to nebesportavau, raumenys praktiškai pavirto į lašinius, svoris pastoviai laikosi 112kg jokios dietos nepadeda, sanariai visi skauda, sausgysles patempi greit galiu, nugaros skausmai irgi kankina dažnai, nors maždaug pusė jėgos liko. Manau tas atsitiko nes nutraukiau sportą, žadu artimiausiu metu vėl pradėti išnaujo su ta pačia metodika, jei sveikata taisysis, tai teks sportuoti ilgam. Dar manau jei niekada nebūčiau pradėjęs sportuoti, neturėčiau dabar bėdų su viršsvoriu, nugara, sanariais ir sausgyslėm ir toliau būčiau liesas žmogus, bet jei jau pradedi tai visam gyvenumui.
Arthuras 2016-07-06 16:24
Tai gal tau ir skauda sąnarius, sausgysles ir t.t., nes taip sportuodamas, tu juos tiesiog pertempei ir sugadinai? Kažkur teko skaityti, kad sąnariai, sausgyslės ir apskritai judamasis aparatas neprisitaiko taip greit, kaip auga raumenys. t.y. reikia sveiko proto sportuojant, kad nepersistengt. Galų gale, visų profesionalių sportininkų užsiėmimai trunka labai ilgai, kelis kart per dieną ir viskas vyksta palaipsniui. Ir visuomet teigiama, jog tokio palaipsninio krūvio didinimas yra daromas tam, kad karjera tęstųsi kiek įmanoma ilgiau - tausojami sąnariai ir t.t.
bahuriux 2016-07-06 16:57
Gali būti tavo tiesa, aš tik radau būdą galimai pirmiau nei tie mokslinkai, kaip pasiekti max efektą su minimaliom (laike) pastangom. Bet visi negerumai pradėjo pasireikšti, tik kai mečiau sportuoti ir tik gerokai vėliau po kelių metų, o toliau per laiką, simtomai tik stiprėja ir stiprėja. Kadangi nelabai turiu ką prarasti, tai bandysiu vėl sportuoti. Spėju, kad nugarai turnikas turėtu padėti sustiprinti nugaros raumenis, turėtu gautis kažkas panašaus, kaip spec pratimai tam skirti kuriuos išrašo gydytojai, tik man jie labai nuobodūs, o turnikas man patinka nuo vaikystės.
Shioks 2016-07-06 19:53
Siaip tai stangineje tokie metodai pritaikomi gal kokius 30 metu (tai vadinamos tikslines treniruotes, nugara, bicas, krutine, kojos ir t.t) trumpos ir efektyvios treniruotes leidzia pasiekti geresniu rezultatu. Bahuriux, siaip visi sportininkai kurie uzsiima rimtai, anksciau ar veliau tures dideles problemas su sanariais, raisciais. Tu tiesiog per daug stipriai nualinai organizma ir beto nesusireguliavai mitybos del ko ir atsirado antsvoris metus sporta, beto dazniausiai sanariu ir kitos problemos atsiranda netaisyklingai sportuojant, arba tiesiog genetiskai silpnesnes kuno dalys...
MindaugasV85 2016-07-06 20:33
Aš tai paauglystėj daug bėgiodavau, paskutiniais metais irgi pabėgioju, bet ne reguliariai. Tai jau eilę metų pastebiu, kad darant pritupimą sąnariai belekaip traška. Jeigu patalpj tylu ir yra kas nors, tai būna net nustemba - wtf? Tai manau, tas bėgiojimas per asfalta su "inkaravais" batais ir padarė tuos sąnarius girgždančius. Aišku padarius daugiau pritupimų, kai sąnariai apšyla, tai ir traškėjimas prityla. Nu dar gerai bent tiek, kad neskauda. Kas liečia svorio augimą, tai jau mano tokia genetika - galiu gyvent virtuvėje apsikabinęs šaldytuvą - nu kūdas ir viskas. Dar jaučiu ir nervai prie to prisideda (šiaip esu iš tų, kurie perdėtai pergyvena). Taip pat geriu daug kavos, nors mokykloj negerdavau - braižybos (ne)paskaitos išmokė Ir žinoma rūkau. Bet stengiuosi mest - kaip sakai - taip paprasčiau užauginti raumens masę. Žinoma su tinkamu apšilimu ir turbūt ne kasdien, kad raumuo pailsėtų/paaugtų.
Shioks 2016-07-06 22:14
Jeigu raumuo nesiilses jis ir neuaugs : ) 3-4 dienos raumenims atsistatyti reikia be papildu. Taip Mindaugai, pats blogiausias dalykas yra begiojimas asfaltu ar grystais saligatviais, sanariu zudikas. Jei jau begioji ilgesnes nei 2km distancijas tai geriau bek i parka, kad pedos gautu amortizacijos, nes kitu atveju visa jega teks sanariams ir po 10 meteliu galesi ieskot nauju sanariu. Sanariai traska dazniausiai del per mazo ju sutepimo. Sutepimas per mazas dazniausiai buna del pasenusio organizmo arba organizmui trukstant tam tikru mineralu.
MindaugasV85 2016-07-06 23:11
Gal žinai ką konkrečiai būtų galima mano atveju pavartot? Sanarvit čia nusipirkau, bet tai pakuotę išgėrus jokio efekto. Žinoma ir nesitikėjau kažko daugiau Pamenu dar tuos laikus, kai teliką žiūrėdavau, tai reklamuodavo tokį daiktą orbit-track. Judesiai panašūs į bėgimo, tik ratu suki, vos ne kaip kokį dviratį. Tai jaučiu su tokiu sąnarių nesuzulintum.
Shioks 2016-07-07 02:06
Siaip mano dede vartojo ryklio kremzliu tepala, bet cia matau yra geriamos kapsules http://www.vaistai.lt/maisto-papildai/s ... s-n30.html , pavartojus manau turetum pajusti per pora savaiciu skirtuma i geraja puse.
MindaugasV85 2016-07-07 07:23
Dėkui, reiks pabandyt.
vazzy 2016-07-07 08:28
tai jis ir nelabai gali padėt, čia veikliosios medžiagos tiek, kad turėtum sverti 20 kg, kad jis tau pasijaustų. Paprastai sportininkam patariu pradžiai pabandyt Fexit, Šiaip poveikis jaučias, neblogas toks, padeda kažkiek. http://maistassportui.lt/katalogas/nutr ... xit-drink/ o jeigu jau situacija rimta tai jau reikia griebtis patikimo ir iišbandyto reikalo Animal Flex. Va šitas tai tikrai padeda, efektas greitas ir pastebimas jau po pirmų dienų, dar niekas juo nenusivylė. aišku kaina yra apie 30 eu dviejų mėnesių kursui, tačiau verta, pats esu kelis kartus bandęs ir kitiems sporto salėje jį rekomentuoju ir visi kol kas patenkinti, tačiau kaip minėjau gali pradžiai pabandyti Flexit, jis pigesnis, naujokui kaip tik. http://maistassportui.lt/katalogas/animal-flex/ Paieškok kur pigiau, "logiška" kaina būtų apie 30-35 eu, max 40, kad nepermokėt, tačiau galiu garantuot, kad jis padėtų jeigu ten sanariai nėra visai mirę. beje, visiem pradedantiems ir mėgėjams patariu daugiau laiko skirti tempimams prieš ir po treniruotės, maždaug apie 15 mins dienoje nes raumenų sutrumpėjimai sąlygoja tą, kad skauda sąnarius. Maždaug taip viskas vyksta, kad bėgiojant jeigu yra sutrumpėjęs nugaros apatinis arba kojų vidinis raumuo tada sąnarių apkrova yra netolygi ir juos skauda. išvada reikia daryti nugaros ir kojų tempimus.