Išvyskite: kaip turėtumėte atrodyti, kad išgyventumėte avariją (Video)  (2)

Bendromis pajėgomis mokslininkai ir menininkai sukūrė žmogų, kuriam neprilygsta joks kitas. Jo galva primena kelmą, krūtinė platesnė nei šaldytuvas, o kojos primena senas medžių šaknis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žiūrėti į jį nėra labai malonu, tačiau tam, kad išgyventumėte avariją ir jūs turėtume atrodyti panašiai. Bent jau taip teigia Australijos eismo įvykių komisijos atstovai.

Konsultavo mokslininkai

Grahamas yra naujausias ilgalaikės šios institucijos kampanijos, kuria siekiama sumažinti žūčių ir sunkių traumų skaičių avarijoje, skatinant saugų elgesį kelyje.

Manekenas atrodo įspūdingai, tačiau nėra toks šiurpus, kaip dažnai tokiais tikslais naudojami siužetai apie šiurpiausias avarijas. Jo deformuotas kūnas buvo sukurtas, siekiant pademonstruoti, kiek mažai žmogaus organizmas yra prisitaikęs prie avarijos metu patiriamų perkrovų.

Grahamas yra talentingos australų skulptorės Patricijos Piccinini kūrinys. Šis menininkė visame pasaulyje išgarsėjo tokiais kūriniais kaip „Dangaus banginis“ (angl. „Skywhale“) ir „Baltymų pinučiai“ (angl. „Protein Lattice“).

Specifinėmis žiniomis su menininke pasidalino Monašo universiteto nelaimingų atsitikimų centro tyrėjas Davidas Loganas ir Karališkokios Melburno ligoninės chirurgas Christianas Kenfieldas. Jie paaiškino, kokie bruožai reikalingi tam, kad išvengtų rimtų sužeidimų rimtoje avarijoje.

Nepanašus į jokį žmogų

Eismo įvykių komisijos vadovas Joe Calafiore'as sako, kad šis manekenas žmonėms turėtų priminti, kokie jie yra pažeidžiami.

„Žmogus gali išgyventi smūgį į sieną bėgdamas visu greičiu, tačiau kai kalbame apie susidūrimus, į kuriuos įtrauktos transporto priemonės, greičiai ir veikiančios jėgos yra didesnės, todėl šansai išgyventi ženkliai sumažėja“, – kalbėjo jis.

Grahamas turi daugybę išskirtinių bruožų. Pavyzdžiui, stiprios kojos jam leidžia greitai pasitraukti nuo pavojingai artėjančios transporto priemonės, o keliai lankstomi visomis kryptimis, todėl nelūžta. Po plačia krūtine yra gerokai tvirtesni nei eilinio žmogaus šonkauliai, apsaugantys gyvybinius organus.

Tuo metu papildomi speneliai smūgio atveju veikia kaip oro pagalvė. Manekenas taip pat neturi kaklo, o didžiulėje jo galvoje telpa daugiau skysčio ir raiščių. Tai sušvelnina smūgį, įvykus avarijai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(10)
(20)
(-10)

Komentarai (2)