Europa skęsta baimėje, gatvėse daugės ginkluotų pareigūnų: „radikalizuojami visi be išimties ir nežinome, kaip tai sustabdyti“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2016-07-30 15:28
Bet kokiu veiksmu imtis? Štai kur klausimas. Išsiuntė į gatves daug ginkluotu policininku, ir kas iš to? Ar ginkluotas policininkas sustabdys sunkvežimį važinėjanti per žmonių minę? Ar jis užblokuos sprogimo banga nuo savižudžio sprogdintojo? Paprastai sakant, nežinau efektyvių kovos metodų su terorizmų ir radikalais ar šiaip pamišėliais, kurie nepažeistu žmogaus teisių ir panašių dalykų kuriuos aktyviai gina humanistai.
vanduo4 2016-07-30 17:06
- Švietimas ir dar kartą švietimas. Intensyvi adaptacija ir šio proceso kontrolė; - Taip pat piktybiniams asmenims turi būti taikoma nediskutuotina deportacija ir tai viešai turi būti aptariama, kad likusieji žinotų. Nes jie nebijo įstatymo, jie bijo mirties karo kamuojamoje tėvynėje. Pvz.: Stalino laikais kaukaze musulmonai konfliktus spręsdavo mirtimi keršydami giminaičiams. Rezultatas toks, kad ištisos šeimos negalėdavo išeiti iš namų, nes bus nužudyti. Kaimynai jiems nešdavo maistą ir pan. Tad Stalinas už žmogžudystę įvedė mirties bausmę ir žudynės baigėsi. - Radikalizuojasi ne visi, o tik tie, kurie neturi priėjimo prie alternatyvaus pasaulio suvokimo. Švietimas: 1. Burkos Europoje turi būti uždraustos; 2. visi šeimos nariai turi dirbti, o ne būti išlaikomi vyro kaip musulmonams priimta (kalbu apie moteris); 3. privalomi adaptaciniai kursai - kalbos mokymas; supažindinimas su įstatymais (teisėmis ir pareigomis) bei kultūra; 4. vaikų leidimas į darželius ir mokyklas; 5. alternatyvus Korano aiškinimas. O viso to ašis - pragyvenimo lygio TIESIOGINĖ priklausomybė nuo finansinės padėties. Poreikis užsidirbti skatins integracijos poreikį. Taip buvo ir yra JAV. - Nerodantys progreso - deportuojami. Savu laiku iškilus Meksikiečių problemai, buvo deportuojami netgi tie, kurie buvo gimę ir užaugę JAV. - Jeigu laiku nebus užkirstas kelias uždarų nišų kūrimuisi, ilgainiui atsiras tokių darinių, kaip Vilniaus Čigonų Taboras Lietuvoje.
Creatium 2016-07-30 17:20
Lengva pasakyti "deportuoti". Kur deportuoti iš Sirijos atvykusius? Atgal į Siriją? Į karo zoną? Va čia ir atsiranda visos problemos. Vakarai yra labai toli pažengę su žmogaus laisvėmis, pareigomis ir pagarba, humanitarizmu. Likęs pasaulis iki to dar nepriėjo, todėl situacija tokia, kad taikūs gyventojai nenori kariauti, nes nehumaniška, o primityvai naudoja karinius metodus savo tikslams siekti. Vienintelė išeitis - apriboti požiūrį į humaniškumą, ypač ne Europos piliečiams. Na, bet tam reikia stiprios politinės rankos. O jos nebus, nes politikai tiesiogiai priklausomi nuo žmonių. O žmonės keistis nenori - jie nori, kad kažkas kitas išspręstų problemas, kurias gali išspręsti tik jie patys.
Shinigami 2016-07-30 19:25
Būtent. Radikalai nesiliko ne tik įstatimų, bet ir vakarų ideologijos. O jei tiksliau, tai jie kaip tik dėl jos ir kelia konfliktus. Bet vakarai nepažeisdami savo ideologijų negali kovoti su priešu kuris nesilaiko vakarų ideologijų. Dar reiks teroristams padaryti labai daug teroristiniu išpuolių, kad vakarai pradėtu adekvačiai reaguoti.
Arns 2016-07-30 20:26
Bėda net ne ideologija, o elementarus aplaidumas. Sakoma jog tai didžiausia pabėgėlių krizė Europoje po II pasaulinio karo, tačiau kaip problemos buvo sprendžiamos tada? Visų pirma totalus paklusnumas, jei nesilaikai įstatymų, esi gražinamas iš ten kur atbėgai, nesvarbu kokia situacija bebūtu. Gyvenimas tik stovyklose, leidimus išeiti į miestą reikėjo gauti pasitikėjimu, kurį įgyti ir metų kai kam prireikdavo. Iš stovyklų išvykti leisdavo tik sulaukus kvietimų su įvardytais asmenimis, kurie bus atsakingi už atvykėlių elgesį. Pritaikius naujas technologijas žinioms skleisti, jog Europoje pabėgėliai be specialybių ir pan nelaukiami, nuolat šnekant apie sudėtingas sąlygas, pakankamai greitai sumažintu srautą. Nelikus šios katastrofos ir turint laiko įzoliuotai aiškintis kas per žmonės prašosi, naujų radikalų smarkiai sumažėtu. Vietiniams galima ir civilizuotai parodyti jog jie bus paskelbti nepageidaujamais šalyje, tad davus tam tikrą terminą leisti prašytis prieglobsčio kitur. Pavyzdžiui nemaža dalis prancūzų radikalų, laisvai gali keliauti į Alžyrą ir Tunisą, dar tik antra trečia karta, giminių likę, išsilavinimą gavę.
Talkatif 2016-07-30 23:06
Islamo moteris reikia išvest iš vyrų jungo ir tos savo bezdėlnikus greit sutvarkys.
reamer 2016-07-31 00:12
Praėjusę savaitę "Lietuvos ryte" mačiau dviejų lapų straipsnį apie Assadą ir kaip jis mėto "barrel bomb" ant civilių. Gal jau pakaks tos propagandos? Laikas būtų spjaut į principus (dėl rusijos) ir padėt Sirijai išsivaduoti nuo ISIS ir opozicijos, šios grupuotės ir išvijo sirus į Europą. Be to tik apie pusę šių pabėgėlių yra sirai, likusieji prisidengia sirais ir naudojasi padėtimi, teroristai neišimtis. Jie yra PABĖGĖLIAI, reiškia, kuo greičiau išsispręs konfliktas jų gimtinėje tuo greičiau bus galima siųsti juos namučių, kartu su visais apsimetėliais. And Done. Ir esi apšaukiamas rasistu kai nori uždrausti burkas, kai burkos ir yra propoguojamos radikalių islamistų.
Talkatif 2016-07-31 01:08
Baik trolint. Kol rusas ten bus, konfliktas degs ir degs.
Shinigami 2016-07-31 07:34
Tai kad dabar islamistai užverbuoja vakarų moterys, o tu nori islamo moterys padaryti vakarietišku pažiūrų?
Creatium 2016-07-31 09:57
Galime matyti, kad terorizmo išpuolius rengia ne tik naujai atvykę pabėgėliai. Juos rengia šalyse kelis metus ar net ilgiau gyvenantys žmonės. Iš esmės tie, kurie teoriškai jau turėjo bent kažkiek integruotis. Bet va čia ir atsiranda tas vakarietiško humaniškumo ir rytietiško laukiškumo skirtumas. Burkos iš savęs nėra joks blogis. Jeigu tavo religija to reikalauja - tu esi laisvas taip rengtis. Tol, kol tai nepažeidžia visuotinų moralės formų (t.y. jeigu tavo religija reikalaus vaikščioti nuogam, tai vargiai bus suderinama su moralės normomis). Bet burkos sukelia rimtą saugumo problemą. Va čia tas sankirtis tarp ideologijų ir yra. Vienu požiūriu, yra humaniška leisti jas dėvėti visiems, kas tik nori. Kitu požiūriu, tai sukelia saugumo problemas, kurios tarkim nėra suderinamos su valstybės saugumo politika. Todėl jas reikėtų drausti, bet tai būtų nehumaniška pirmuoju požiūriu. Tai tik dar kartą pasikartosiu, kad vakarams teks išmokti paminti savo pačių normas. Ar tai gerai ar ne - irgi didelis klausimas. Pvz. konfliktas su Rusija taipogi rodo dviejų skirtingų normų lygių skirtumus. Vakarai nesivelia į visokius žaidimus, nes tai būtų prieš jų pačių susikurtas taisykles (pvz. tarptautinių sutarčių laikymasis). Viena vertus tai atrodo kvaila, kita vertus savo sukurtų taisyklių laužymas gali būti labiau naudingas priešininkui, negu jų laikymasis. Tad nėra viskas taip paprasta, kaip gali atrodyti. Ir galiausiai. Juk pagrindinė tolimųjų rytų problema yra religija. Jos iškreiptas ir visiškai laisvai interpretuojamas aiškinimas duoda rezultatą, kad atsiranda religinis fanatizmas. Juk musulmonai savo laiku davė nežmonišką indėlį į pasaulio mokslo pradžią. Ir tik išsiplėtojus religiniams aiškinimams, matematika tapo velnio išdava, o visas mokslas nustumtas į šoną. Dabar turim ką turim. Ir čia vakarų kišimasis su savo interesais (nesvarbu kaip interpretuosim visus karus Irake ir kt.) tam davė žymiai mažiau įtakos, negu gali atrodyti. Tos šalys jau gerokai seniau buvo atsisakiusios modernaus pasaulio suvokimo, o dabar tiesiog skiname viso to vaisius. Galų gale, tą patį juk darė vakarai tamsiųjų amžių laikais - buvo religiniai fanatikai, puolantys kitus regionus dėl savo įsitikinimų ir tikėjimo.
Arns 2016-07-31 10:44
Aš ir nekalbu apie tai, kad kas antras pabėgėlis yra teroristas. Tačiau pripažinkime faktus, iš tokios pagalbos niekam, ypač Europai nėra gerai. Dabartinis pagalbos "per prievartą" leidžia įvairaus plauko žmonės čia prasprūsti. Jei tavo name kiltu gaisras, apie ko gelbėjimą galvotumei? Po žmonių, žinoma apie dokumentus, nes jie svarbūs. Dabartinis migrantas jų net specialiai nesiveža, patikrinti kas jis, ką gali ir pan. sunkiai įmanoma. Ilgai laikyti tokio žmogaus niekas nesiryžta, tai ir vaikšto Europos miestų gatvėmis tokie gyvi numirėliai po metus ar dvejus iki institucijos kažką sumasto. Nenuostabu, kad negalėdami dirbti (legaliai, be tinkamų dokumentų) jie nuklyst į nešvarią veiklą. Ar to reikia? Žvelkime toliau. Ar tie atvykėliai nori integruotis? Dabartiniu metu tai europiečių bėda, o ne migrantų. Esi teisus, nemaža išpuolių vykdo esami gyventojai, bet iš kur jie ir kaip patekę? Ogi per panašią migracijos bangą (pvz Prancūzijoje kai byrėjo kolonijiniai likučiai Afrikoje) atvykėliai, taip ir nesugebėję įgyti pakantumo naujai šaliai, patys nenorėję integruotis ir visuomenei juos per daug pakęsti. nemanai, kad didelė dalis migrantų dabartinėmis sąlygomis bus tokie patys, ir turėsim uždelstą bombą? Europa jau senai taiko dvigubus standartus, kai jai yra patogu. Nė žodžio nebuvo kai dvejus metus Bahreinas skendėjo vos ne revoliucijoje, mielai gėrė arbatėlę su taip nekenčiamu Kadafi. Nė žodžio apie taip kaip Egipto kariai nuvertė teisėtai išrinktą prezidentą, arba kokie pareiškimai apie Turkijoje vykdomus valymus... Galima sakyti, kad visa tai ne Europa. Galima prisiminti, kad pabėgėliai iki juos priimi irgi ne iš Europos. Tereikia įvesti aiškią tvarką, o ne galimybę kažkam jos nesilaikyti.
Simplicity 2016-07-31 11:07
slack 2016-07-31 11:56
Terorizmas yra vakarų Europos problema. Kaip kažkas pastebėjo dalis senųjų europiečių atsiverčia į islamą. O vakarų moterys kurios renkasi islamą, pavargo nuo vakarietiškos demoralizacijos. Netikiu sėkmingomis integracijomis. Pilna vakarų Europoje "No go Zone". Iš tokių zonų senieji europiečiai keliasi kitur. Tai apie kokią integraciją galima kalbėti. Kas su kuo turi integruotis? Tai pat integracija vadinama priverstine asimiliacija.
technologas 2016-07-31 22:21
Toks keistokas ir įdomus straipsnis: http://content.time.com/time/world/arti ... 75,00.html Kongietis aiškina, kad nuo baltųjų išėjimo jie kaip ir nieko nesukūrė. Nes nenori dirbti ir nežino kaip. Jei praeitą sykį Kongą reikėjo užimti jėga - šį sykį su gėlėmis sutiktų. Nes beveik viskas kas ten pastatyta - dar prie baltųjų, po to tik griauta. Šalis didelė, jai atkurti reikėtų daug darbo rankų. Būtų geras šansas pabėgėliams pasireikšti europiečiams vadovaujant. Pabėgai - prieglobstis Kongą atstatyti.
Atk 2016-08-01 00:08
Tik dvasinis vystymasis gali sušvelninti būsimas nelaimes, bėdas ir išvesti Žmoniją į teisingą kelią. VVisa politika ir ekonomika yra žaidimas, kuris nuveda į šalį nuo svarbiausio dalyko. Ne ten visi ieško išsigelbėjimo. Negalima jokiom materialiom gerovėm ištaisyt padėties, tai kvailiausi bandymai! Tik dvasinis vystymasis gali išgelbėt nuo žmonių judėjimo į prarają, vaizdžiai sakant. Bet greičiausiai, daugelis ir toliau ieškos išėjimo, kur jo nėra, bandys atverti nupieštas duris ir rėks kaip viskas neteisinga, kentės kančias, vis daugiau nemalonumų turės patirti, bet kol nepažins nulankumo ir nepastatys dvasinį vystymąsį aukščiau už visą kitą, tol turės pažintį vargą ir bėdas. O kol mano, kad jis regintis ir žino, kaip reikia spresti problemas, kai mano, kad su ekonomika ir politika galima viską ištaisyt, tol turės patirti vis daugiau nemalonumų žmogus.