Darbo kodekso pakeitimai, kuriuos verta žinoti įmonių vadovams ir specialistams: net ir išėjus iš darbo 2 metus galima gauti 40% mėnesinį atlygį

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2016-10-09 14:52
Visgi reiktų ne 40% nustatyti, o 100 %, ir be jokių, net teorinių galimybių mokėti esant galiojančiai darbo sutarčiai. Laisvos rinkos esmė yra konkurencija, o jei nenori konkurentų - mokėk pinigus, ir didelius. P.S. Žiūrim, kiek gausiu minusių, bandančių ginti kvailą nekonkuravimą.
Arthuras 2016-10-09 15:52
Su darbo kodekso liberalizavimu - viskas į vienus vartus. Kas liečia darbuotojo apsaugą - viskas liberalizuojama. Liberalizuotas viršvalandžių apskaičiavimas, atostogos ir t.t. Visur pabrėžiama, kad tai yra derybų objektas ar pan. Kas liečia darbdavio apsaugą - tai va atsiranda tokių idiotizmų, kaip kad aprašyti straipsnyje... Jei jau liberalizuojam - tai iki galo ir visais aspektais...
kukulis4 2016-10-09 17:27
Manau 40%, kaip zemutine riba, nera blogai. Nelygu apie kokia veikla kalbama. Kadangi komensacija - derybu objektas, tai darbuotojas visada gali nesutikt nekonkuruot? Ar as kazka praleidau?
- 2016-10-09 17:43
Matai, kai darbinantis bus nurodyta 40%, ir po penkių metų išeidamas gausi tik tiek, nebus galimybių derėtis. Nes iš pat pradžių net nepriims, jei nesutiksi, o po to bus amžinai „sutikta“.
bahuriux 2016-10-09 19:15
Tegyvuoja monopolijos!!! Ta prasme kasininkė negalės išeiti iš pvz. maxima tinklo į pvz lidl tinklą kur geriau moka ir labiau gerbia darbuotojus, nes juk pas pačių aršiausių konkurentų išeis. Vietoj to gaus 40% nuo minimumo Šitokios kiaulystės (tokio antisocialinio, antikonkurencinio ir monopolinio darbo kodekso) tikrai nesitikėjau iš " "SOCIALdemokratų" ", net kraštutiniai dešinieji to nebūtu drįsę prastumti. Tikiusi šiandien mes jiems parodėm, kad jie nešiks ant galvų mums amžinai
hamann 2016-10-10 08:21
Tu gal geriau net nerašyk, jei neturi ką parašyti.. nes visiškai ne į temą nusikalbėjai. Kas yra komercinė paslaptis yra aprašyta civiliniam kodekse.
kukulis4 2016-10-10 11:23
Neisivaizduoju, kad galetu nutikti taip, jog prekybos centru kasininkes ir sales darbuotojos prades pasirasineti nekonkuravimo sutartis - na tiesiog sveiku protu nesuvokiama kodel verslas turetu taip elgtis? Kokia to nauda? Surinkt visus zmones, kurie potencialiai galetu dirbti kasininkais, idarbint rimiake, tada atleist, visiem moket 40% nuo minimumo, ir priverst maxima bankrutuot, nes maxima negales nusisamdyt darbuotoju? As manau, kad realiai egzistuojanti problema yra kaikuriu zmoniu idiotiskai (ne kritiskai, o butent, idiotiskai) interpretuojami istatymai.
immortallt 2016-10-10 11:33
Ne tik įstatymai. Atrodo dauguma nesugeba racionaliai mąstyti ir numatyti bent žingsnį į priekį.
sub 2016-10-10 12:04
Aš asmeniškai perskaitęs šitą straipsnį apsidžiaugiau. Esu pasirašęs tokią sutartį, kadangi dirbu tokioj sferoj, kur darbuojas išėjęs gali išsinešti daug informacijos (tiekėjai, klientai, gamybos procesai, svarbūs kontaktai, parodų info ir t.t.) tai man asmeniškai aktualu tai, net labai.
Shinigami 2016-10-10 14:20
Blogiausia kai valdininkai nemoka logiškai mastyti, nors jiems atrodo kad jie masto logiškai, tada atsiranda daug problemų, sugaištama daug laiko (laikas = pinigai) ir nieko naudingo negaunama.
Niemand 2016-10-10 15:54
O tu pabandyk kritiškai interpretuoti šitą: Darbdavys, kurio vidutinis darbuotojų skaičius yra daugiau kaip penkiasdešimt, privalo priimti ir įprastais darbovietėje būdais paskelbti lygių galimybių politikos įgyvendinimo ir vykdymo priežiūros principų įgyvendinimo priemones. Darbuotojo elgesys ir jo veiksmai darbe darbdavio turi būti vertinami siekiant praktiškai ir visapusiškai įgyvendinti darbo ir šeimos darnos principą. Darbuotojams, kurie dalyvauja neformaliojo suaugusiųjų švietimo programose, suteikiamos iki penkių darbo dienų per metus mokymosi atostogos dalyvauti neformaliojo suaugusiųjų švietimo programose. Tokios atostogos suteikiamos informavus darbdavį ne anksčiau kaip prieš dvidešimt darbo dienų. Ir tokiame stiliuje 2/3 naujo kodekso, čia nekalbant apie bendro pobūdžio mišrainę, kai daugumos straipsnių turinys neturi nieko bendro su jų buvimo vieta kodekse, o spragų nors vežimu vežk. Kokių reikia sugebėjimų, kad rašant darbo kodeką užmiršti grafikų ar jų pakeitimo paskelbimo terminus ne pgl suminę dirbantiems. Toks jausmas, kad autoriai buvo studentai, rašę kursinį darbą paskutinę nakrį ir neblaiviame stovyje.
Arthuras 2016-10-10 16:36
Dabar jau sprendžia, kaip atgaline data reikės atostogas perskaičiuot. http://www.delfi.lt/verslas/verslas/nau ... d=72518876
Niemand 2016-10-10 16:49
Ten ieško sliekų ant asfalto. Atostogų kiekiai visada buvo su kableliu, tai reikšminga, kai išmokama kompensacija. Rimta bėda tame, kad naujas kodeksas skirtingoms darbuotojų kategorijoms taiko principialiai skirtingas taisykles: - dirbantiems pgl fiksuotą darbo savaitę (5 ar 6 dienų) - darbo dienomis; - visiems likusiems (pgl suminę, ne visą savaitę dirbantiems) - kalendorinėmis dienomis. Laimės dar labiau prideda tai, kad darbuotojų darbo laiko režimas gali keistis, kas tokiu atveju vyksta su atostogomis - neaišku. Ir pagaliau vyšnaitė ant torto - niekas nežino, kaip pgl naują kodeksą apskaičiuoti stažą atostogoms gauti, nes jį autoriai irgi siūlo skaičiuoti darbo dienomis ir dar gudriai atimant priklausančių atostogų kiekį, o šios objektyviai nežinomos perspektyviai, tik retrospektyviai, ergo nesigauna paskaičiuoti atostogų už dalį darbo metų.
Shinigami 2016-10-10 17:35
Galiu tau pasakyti. Tai ne pirmas tokio stiliaus įstatimas ir ne paskutinis. Pav. Specialusis žemės gelmių planas. Jame parašyta, kad jo sprendiniai turi aukštesne galia nei bendrojo plano sprendiniai. Dabar nueiname pas valdininką ir duodame dokumentus specialaus žemės gelmių plano rengimui. Valdininkas atsako, kad negalime pradėti specialaus žemės gelmių plano, nes tai nenumatyta bendrajame plane. Mes sakome, kad specialiojo žemės gelmių sprendiniai turi aukštesne galia prieš bendrąjį planą. Valdininkams mums atsako, kad kol nepradėjome specialiojo plano jo sprendinių nėra, kadangi aukštesne galia turi sprendiniai, o ne planas, o bendrajame plane tokie darbai nenumatyti, tai jo pradėti negalime. Atrodo imk ir nušauk tokį valdininką vietoje. O jis atsako, jei kas nepatinka paduok į tesimą. Ir čia tik vienas iš pavyzdžių, o tokių vien savame darbe turių daug, nors vadovaujamės tik keliais įstatimais. O jei pagalvoti apie visus įstatimus...
MindaugasV85 2016-10-10 18:50
Čia per visą Lietuvą tokių sutarčių (tiksliau kompanijų, norinčių pasirašyti tokias sutartis) bus vienetai Aš pvz. net nesidarbinčiau į kažkokią kompaniją, jeigu ji man pakištų tokią sutartį. Na nebent tai būtų analogų neturinti kompanija, pvz. NASA Tokios sutartys čia aktualios kokiam bankų sektoriui, kur ištikrųjų tu gali "uždirbti" kalnus pinigų. Apie prekybcentrius čia net nėra kalbos - visada atsiras kitas "talentingas" salės darbuotojas O tavęs apskritai nesupratau. Kas čia tave džiugina jeigu tu jau ir taip esi pasirašęs "tokią" sutartį? O jei toj tavo "tokioj" sutartį nenurodyti pinigai, tai arba teks pačiam pamiršti šitą įstatymą, arba persirašyti darbo sutartį - atbuline data tau niekas nieko neįsipareigos mokėti. Tik ar darbdaviui pakvipus tais 40%+ dar jo tas verslas atrodys toks auksinis O jeigu jau prieisime iki to, kad mano žinios yra tikrai auksinės, manau nelabai kas man sutrukdys tas žinias parduoti be jokių "čekių"
kestutisz 2016-10-10 19:38
Tai tu darbdavys ar darbuotojas? Pirmu atveju aš džiaugsmą suprantu. Antru nelabai, nes pereidamas į panašaus tipo darbą tu nori nenori persineši know-how, pažintis kurie yra svarbesni nei kažkokie nukopijuoti popieriai. O tai jau gręsia "konkuravimu" ir ta "netgi" 40% pensija darbuotojo neišmaitins.