Kokie dar MP3, CD ar vinilai? Į madą sugrįžta kasetės! (Video)  (4)

Dalis iš mūsų namuose vis dar turime senų, nebenaudojamų kasečių ir jų grotuvų. Nelengva patikėti, bet pasaulyje, sekant vinilinių plokštelių pavyzdžiu, kasečių formatas atranda naujas rinkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena tokių – Pietryčių Azija.

Šiame Azijos regione kasetės pardavimais lenkia kompaktinius diskus ir tas pačias vinilines plokšteles.

Malaizijos sostinės Kvala Lumpūro priemiestyje esančios parduotuvės atstovai sako, kad kasetės žmonėms tiesiog kelia prisiminimus. Jos virto klasika. Ši mada grįžo, dabar madinga turėti kasečių ir klausytis jų per ausinukus.

Daugiau apie kasečių renensansą video reportaže nuo 45:20

„Tai geriausias būdas Malaizijoje atrasti naujas grupes. Leisti kasetes nebrangu – laimi ir muzikantai, ir gerbėjai“, – tikina „Teenage Head Records“ savininkas Mohamadas Radzi.

„Basement Records“ parduotuvės bendrasavininkis Mohamadas Nor Yaacobas mano, kad šis 8–9 dešimtmetį menantis formatas yra puikus pasirinkimas muzikinę karjerą dar tik pradedančioms grupėms.

„Sukūrei naują grupę ir turi gerą dainą, bet žmonės tavęs nežino. Tad pirmiausia išleidi garso įrašų kasetę, apie šimtą kopijų. O kai žmonės apie tave sužino, tu, turėdamas pinigų, gali išleisti vinilinę plokštelę“, – sako verslininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(8)
(5)
(3)

Komentarai (4)