Jei tingisi mokytis groti gitara... Vyriškis susikonstravo beprotišką akordų spaudymo mašiną (Video)  (1)

Mokėjimas muzikuoti – talentas. Tačiau tai dar nereiškia, kad turintiems šį talentą nereikia mokytis groti. Reikia. Ir dar kaip reikia. Kartais tas mokymasis trunka ne tik labai ilgai, bet ir skausmingai. Pvz., mokantis groti gitara. Reikia lavinti pirštus, užsiauginti pirštų nuospaudas ir t.t. Vienas vargas. Tačiau vienas apsukruolis nusprendė apeiti šį etapą. Sunku pasakyti, ar jo kelias lengvesnis, bet... tikrai neeilinis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vyriškis pseudonimu WayOutWest nusprendė pasigaminti gitaros akordų spaudymo mašiną Chordelia 5 – didžiulį, beprotišką aparatą, montuojamą ant gitaros grifo.  Naudojant jį nebereikia spaudyti stygų – užtenka spustelėti klavišą su akordo pavadinimu. Nors prietaisas atrodo absurdiškai, atrodo, jis veikia.

Žinoma, įmantrių džiazo septakordų tokiu gremėzdu neišgausi, tačiau Chordelia 5-oji versija moka paspausti tokius akordus kaip G, D, C, Am, Em. Žodžiu pačius paprasčiausius, kuriais neva galima akompanuoti apie 90 proc. visų šiuolaikinės populiariosios muzikos melodijų. Tačiau tokių neišvengiamų "riešutėlių" kaip F, C#, B ar net H šis viduramžiškos išvaizdos agregatas neišgauna. O ir kainuoja jis 260 dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(18)
(0)
(18)

Komentarai (1)