Europos mokesčių žemėlapis parodė, kad Lietuvoje - mažiausi mokesčiai. Kodėl tai nėra tiesa ir ką tai sako apie Lietuvą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

PupuDede 2017-01-09 11:00
Kiekviena valdžia atėjusi realiai nieko nepadaro tik padidina mokesčius, ir už viska baudas. Bet realių darbų nėra. Visos sako mažins mokesčius bet gaunasi kitaip. Dabar padidino baudas, akcizus, (preiti baudas už žuvi ) bet galėtu ir padidinti pvz. atsakomybe sėdi seime ir jei tave nubaudžia už korupcija gauni iki gyvenimo galo D Priimtu esminius kokius pakeitimus kad ir prostitucijos legalizavimas, kanapių legalizavimas bet jie bijo šika ir nieko nedaro. Geriau viska pakelti uždrausti ir sėdėti šiknoi. Dar prisimenu kai legalizavo lošimo namus tai kas dėjosi per protestai prasiloš visa Lietuva, kas lošdavo tas ir prasilošė kam nereikia šito tam nereikia, o kiek pajamų gautų į biudžeta? Pluoštinės kanapės irgi paskutiniai EU priėmėm, o dabar jau europoje pirmi pagal plota auginimo. Bijo valdžia kardinalių gerų pokyčių, lengviau kablelius stumdyti
immortallt 2017-01-09 11:05
Mokesčių surinkimas mažai ką bendro turi su mokesčių našta. Jei net čia daroma klaida, ką galime kalbėti apie likusį straipsnį? Jei kas neįsigilinę ir nesupratote, mokesčių surinkimas, tai kiek realiai surenka. Mokesčių našta, tiek, kiek sąžiningai visus mokesčius mokantis sumoka mokesčių. Neatitikimas tarp šių dviejų rodiklių yra "nesąžiningumo indeksas", kai gali matyti, daugmaž kokia dalis visuomenės yra vagys ir sukčiai. O šiaip darbo pajamų apmokestinimas pas mus itin didelis. Baudžiami dirbantys, o ne apmokestinti tie, kurie turi daug turto.
PupuDede 2017-01-09 12:52
Dėl šito pritariu, pažystu gan nemažai versliu žmonių ir visi kaip susitare tie kurie moka tuos ir tikrinina pastoviai o tie kurie iš vis nieko nemoka tai jų net ir netikrina ir nesmaugia.
Shinigami 2017-01-09 17:21
Pas mus viskas daroma per antra galą ir dar atvirkščiai nei sakoma. Neseniai pasakė, kad mažins popierizmą įsteigdami nauja ministerija su kuria reikės derinti dokumentus papildomai prie to kas jau yra. Tai čia didinimas, o ne mažinimas, nors sako kad mažina. Pastoviai tenka derinti dokumentus su valdininkais. Jie tikrina mūsų atnešta darbą ir pastoviai skundžiasi kiek daug turi darbo. Bet kai paklausiam kokio velnio tikrina ta darbo dalį kuri nepatenka į jų kompetencija ir kurios vertinti neturi jokios teisės, atsako kad taip reikia. Tai kaip gali jie turėti laiko jei tikrina kitų valdininkų darbą, o ne savo? Tas pats ir su mokesčiais bei jų surinkimais. Pastoviai važiuoja tikrinti legalų ir mokesčius mokanti verslininką, bei kai praneši apie nelegalų, mokesčius nemokanti verslininką, niekas nevažiuoja tikrinti.
Shinigami 2017-01-09 20:44
Dar pridursiu. Viršininkas darbe pasakojo situacija kuri nutiko prieš kažkur 10 metų. Kai pats važinėjo į laukus darbo reikalas pastebėjo nelegalų kasama karjerą. Apie jį pranešė institucijoms kurios tai turi prižiūrėti. Nežinau kaip baigėsi tam nelegaliam karjerui, bet viršininkui nelabai pasisekė. Nes iškastas smėlis ir žvyras tuo metu buvo vežamas nauja namą besistatančiai aukštas pareigas užimančiai valdininkei. Tai net dabar kai ta valdininkė pamato, kad dokumentus rengė jo įmonė, tai prisigalvoja įvairiausiu nesąmonių, kad tik kišti pagalius į ratus. Tai jei patys aukštas pareigas užimantys valdininkai (ir gaunantys gerus atlyginimus) sukasi juodojoje rinkoje nemokėdami mokesčių ir kai apie tai būna pranešama, jiems nieko nenutinka ir toliau eina tas pareigas. Tai iš kur bus surenkama mokesčių? Gerai kad ta valdininkė dirba rajone kuriame daug darbų neturime.
Arthuras 2017-01-09 20:51
Jie ir patys gerai žino, kas jų regione moka mokesčius, o kas nemoka. Nėra sudėtinga nustatyti pagal išorinius požymius, kuriuos reikėtų nuodugniai patikrint. Bet... Visi nujaučiam, kame šaknys.
immortallt 2017-01-09 23:06
Metas baigti rinkti į valdžią socialdemokratus, nedarbo ir neteisingumo partijas. Rinkite tuos, kurie prisiima atsakomybę, ne 3 metus suka uodegą ar slapstosi Maskvoje. Tada bus progresas.
Arthuras 2017-01-10 00:53
Perfrazuosiu: "Rinkit konservatorius ir liberalus - viskas bus gerai". Skamba kaip Akropolio: "Viskas yra ir bus gerai... AKROPOLIS! Viskas, bus gerai!" Apskritai, Lietuvos politikoje nėra tokio dalyko, kaip atsakomybė. Visiškai nesvarbu, apie kurią partiją kalbėsime. Visos partijos yra pažadukai ir populistai. O gal paneigsi?.. Pavyzdžių pateiksi?.. Tik jau neduok kokio Masiulio, kaip pavyzdžio. Nes atsistatydinimas iš partijos ir pasitraukimas į verslą - nėra atsakomybės prisiėmimas.
hamann 2017-01-10 08:41
O ką pagal tave reikia daryti? Venas persipjauti? Kuo blogai pasitraukti į verslą ir kuo verslas blogai?
immortallt 2017-01-10 09:20
Arhuras, daug geriau yra slapstytis porą metų Maskvoje, kol vėl ateina rinkimai Lietuvoje. Tada grįžti į Lietuvą ir nesuimamas, nes NĖRA RIZIKOS, KAD SLAPSTYSIS. Tada užpildo kandidato anketą ir vėl negali niekas teisti. Ir taip tampės, net buvo laimėjęs Seimo rinkimus su visa partija. Ar socialdemokratai, kur bent 6 išlindo prisidirbę, ir net Butkevičius juos dangstė. Dalis taip ir praslydo, net neatleisti iš darbo vietos. Būtent, Masiulis yra puikus pavyzdys, kur nei slapstėsi, nei dangstėsi neliečiamybe. Parišo, atsistatydino ir niekur nebėga. Tyrimas vis dar vyksta. Po tyrimo seks teismas. Ar jau Lietuva nebėra teisinė šalis ir reikia galvą nukirsti? Dabar man atsakyk, su pirma grupe partijų mažės korupcija, ar su antra? Kažkaip man atrodo, kad su antra. Po poros kadencijų, ta pati socialdemokratų partija apsivalytų ir būtų galima balsuoti gal ir už juos. Bet tikrai ne dabar, kai korumpuotus politikus, kurie tyčiojasi iš visų, vis renka ir renka į valdžią. Dabar vėl, išsirinko idiotus, vadovaujamo vieno, nuo prekių iš Rusijos priklausomo "verslininko", kuris gavo išskirtines teises prekybai. Svaičioja apie daug, daro kol kas beveik viską priešingai. Nors problemas iškelia geras, bet jų sprendimas yra trumparegiškas ir bukas, atsilikęs 50-250 metų ir istorijoje išbandyti kaip nevykę.
GM 2017-01-10 09:40
Valdžia tai tik visuomenės atspindys. Valstiečių populiarumo reitingas - 30,7%, liberalų - 5,7%. Susipraskit, pagaliau, kokioje Lietuvoje gyvenat.
prusas 2017-01-10 10:15
Blefas ir statistika.... Aš manau, kad vienintelis teisingas mokesčių įvertinimas yra kiek tu sumokėsi už savo sukurtą gaminį, jei prasuksi visą ciklą gamyba - parduotuvė. Jei atmesti visas toje grandinėje išlaidas ir palikti tik priminio gamintojo atlyginimą , galutinę parduotuvės kainą ir toje grandinėje visus sumokėtus mokesčius. Paaiškės , koks yra kainos prieaugis dėl mokesčių visame komplekse. Taigi Lietuvoje tu nusipirksi savo darbo jėgos rezultatą 3 kartus brangiau, nei tau sumokėjo.Kitaip sakant jei tu sukūrei produkto už 1000Eur, Valstybė prie kainos pridės dar 1950 Eur ir tu pirksi už 2950 Eur. Ir tai tik dėl mokestinės sistemos....
Niemand 2017-01-10 10:33
Ir kurie gi iš mūsiškių politikų "prisiima atsakomybę"?
immortallt 2017-01-10 10:38
Kurie pagauti atsisako patys neliečiamybės ir pasitraukia, o kas pradeda kaltinti kitus ir slapstosi nuo teisėsaugos visais įmanomais būdais? O gal jau patys apdoroti medžiagos nebesugebat?
Niemand 2017-01-10 10:49
Kas tie 6? Manai, pas konservus ar liberalus mažiau?
immortallt 2017-01-10 11:15
Niemand, galvoji seku ir užsirašinėju kiekvieną įkliuvusį socialdemokratą? Neįdomu. Kas bus vis tiek aišku buvo. Neproporcinga? 50 milijonų nuslėpti ir ištraukti velniai žino iš kur. Jei tai ne sukčiavimas stambiu mastu, tai nežinau kas tada yra stambus mastas. Ir vis tiek liko nenubausti nė per nago juodymą jie. O ką parišo 2008-2012 iš konservatorių ar liberalų ir nebuvo atleistas bei išmestas iš partijos? Nepamenu dabar nė vieno atvejo. P.S. tai tavo siūlymas renkantis iš ~5 blogybių rinktis top3 blogiausiai besielgiančius, pagal korupciją. Tai neva tavęs mažins korupciją?
Niemand 2017-01-10 11:52
Top 3 tik todėl, kad jie kontrolę turėjo, o šiaip visos partijos, kurios tik prisikasė prie didesnės ar mažesnės valdžios, iš karto sudalyvavo korupcinio pobūdžio veiklose. Mano nuomone, korupcija yra neišvengiamybė, ji visur buvo, yra ir bus. Galima tik siekti, kad ji būtų tik sprendžiant brungius klausimus ir nekliudytų eilinių piliečių. Pvz., dabar teismuose kyšiai prasideda nuo 10k EUR. Kad tokią sumą duoti apsimokėtų, reikia turėti labai rimtą bylą plius neužmiršti instancijų. Stambaus verslo santykių aiškinimuose tas neišvengiamai bus, bet vidutinio piliečio tie reikalai niekaip neliečia.
immortallt 2017-01-10 12:40
50 milijonų litais berods buvo. Po to sumažino iki 35 milijonų, kad nesiginčyti dėl sumos ir greičiau stumti bylą į priekį. Esmės nepakeitė. O tu skaitei, kad ten tik kaltinimai, kad konservatorių vyriausybė sudarė palankias sąlygas steigtis IT kompanijoms Lietuvoje? Po šio sakinio toliau nebeskaičiau. O kur Gražulis - ten tiesos nėra. Tik rėkimas ir vemalai. Taip pat tai ne iš 2008-2012 metų. Kontrolę turėjo ir liberalai su konservatoriais. Sektorių, kuriuos laikė prioritetiniais, veikla ženkliai pagerėjo. Lietuvos šilumos ūkis nebepriklausomas nuo Rusijos ir dominuoja biokuras. Elektros rinka aptvarkyta, bet dar reikia pertvarkų. Elektros jungtys. Dujų rinkos liberalizavimas. Korupcija neišvengiama, bet neturi tapti priimtina, ypač aukščiausiu lygiu. Tu siūlai rinktis tiems, kuriems korupcija taip pat natūralu ir priimtina kaip kasdien praustis. Socialdemokratams korupcija yra priimtinas. Darbo bei tvarkos partijos tik dėl korupcijos ir gyveno. Socialdemokratai be valstybinių įmonių melžimo neturi kito tikslo. Konservatoriai su liberalais tuo metu sodino nepartinius ypatingų gebėjimų vadovus, kurie net krizės metais įmones padarė pelningas. Tuo tarpu socialdemokratai net pakilimo metais įmones nuveda nuostolin.
Niemand 2017-01-10 14:05
Konservatorių korupcijos lygis nė kiek nenusileidžia socialdemokratų. Aš tiesiog nematau, iš ko rinktis. Socialdemokratams simpatiją jaučiau dėl jų stabilumo, bent jau iki pastarųjų metų su visu tuo socialinio modelio kliedesiu. O jau konservatoriai - maža to, kad tokie patys vagys, tai dar ir krūva durnių su iniciatyva. Valstybės įmonių "pelningumas", jei ką, ir yra vienas iš idiotizmo perliukų.
immortallt 2017-01-10 14:25
Tai jau apsimesi, kad nežinai darbo partijos juodosios buhalterijos bylos? Kurią vilkino tol, kol nebeliko ko nubausti, nes darbo partija prisijungė ir nors pavadinimą pasiliko, neva nebeliko ko nubausti. Kelis asmenis atskirai nubaudė lygtinai ir tęsiasi apeliacinės bylos, kurios ir tai turbūt panaikins. Rangovas buvo tik jis vienas, ar gavo kelis projektus? Kad gavo projektus, tai nėra korupcija, jei pats Kubilius nesikišo į projektų užsakymą ir sūnus laimėjo pats konkursus, tai viskas teisėta ir tvarkinga. Tap, nes straipsnių skaičius yra tas pats, kas korupcija. Įvardink man bent vieną valstybinę įmonę, kurioje išskirtiniai konservatoriai susėdę. Ir paprasčiausia palyginti, tai 2008-2012 konservatoriai atleidinėjo partinius vadovus, sodino nepartinius. Grįžus socialdemokratams, atleidinėjo nepartinius dėl tokių dalykų, kaip kad dirba ne pagal įprastas valandas, arba kad užsiima ir kita nesusijusia veikla, kuri netrukdo atlikti pareigų. Ir sodino ką? Žinoma savus socialdemokratus. Na tu matyk ką nori, aš matau kitą situaciją ir mačiau, kokie pokyčiai vyko, kai konservatoriai buvo valdžioje ir kaip purtė valstybines įmones. Deja spėjo tik mažą dalį prapurtyti. Valstiečiai dar net kojų nespėjo apšilti, o jau prisidirbę: http://www.delfi.lt/news/daily/lithuani ... d=73371962 Žiūrėsim, kaip reaguos.