Kaip išlyginti svarstykles, pastatyti tvorą ir išdėlioti monetas: savaitgalio galvosūkiai, kuriuos galima atkartoti ant popieriaus lapo  ()

Kaip ir kiekvieną penktadienį, taip ir šį siūlome jums pabandyti išspręsti keletą galvosūkių. Tiesa, šįkart jie yra kitokie. Šiais galvosūkiais labai lengva išbandyti savo draugų proto aštrumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio savaitgalio galvosūkiai nėra labai sunkūs. Tačiau juos labai lengva įsiminti ir kada nors (pavyzdžiui, ilgos kelionės metu) perpiešti ant popieriaus, kad būtų galima patikrinti ir draugų sumanumą. Kaip visada, teisingi atsakymai pateikiami antrame straipsnio puslapyje.

Pirmojo galvosūkio sąlyga labai paprasta - kiek trikampių turėtų būti ant antrosios trečiųjų svarstyklių lėkštutės, kad būtų išlaikyta pusiausvyra?

Antrasis galvosūkis yra toks, kurį itin lengva įsiminti ir vėliau išbandyti ant popieriaus lapo. Pravers ir šešios bet kokios monetos. Šis galvosūkis yra labai paprastas, tačiau nemaža dalis jį išbandžiusiųjų užduoties atlikti nesugebėjo.

Sudėliokite monetas į „Kryžiukų-nuliukų“ lentelę taip, kad nebūtų užpildyta nei viena įstrižainė, eilutė ar stulpelis. Žinoma, negalite monetų dėti viena ant kitos ir turite sudėti visas šešias monetas.

Trečiasis galvosūkis yra apie godžius žmones. Valstiečiai aplink ežerą pasistatė keturias mažas trobeles. Vėliau už jų didelius namus pasistatė godūs turtingi žmonės. Jiems nepatiko, kad ežeru gali naudotis visi, todėl nusprendė apsitverti tvora. Nupieškite tvorą taip, kad prie ežero be vargo galėtų prieiti tik didžiųjų namų savininkai. Vartais rūpintis nereikia.

Savo spėjimus galite pasitikrinti antrame straipsnio puslapyje pateikiamuose atsakymuose.

Pasidalinkite su draugais
(15)
(8)
(7)

Komentarai ()