Singapūras ima pavyzdį iš Lietuvos kariuomenės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2017-02-11 11:47
Koks netikėtumas, kad pusiau diktatūrinė respublika ima blogą pavyzdį. Jei ji vadovaujasi lietuviškais pavyzdžiais, gal ji galėtų iš pradžių paimti gerą lietuvišką pavyzdį ir leisti ?
M134 2017-02-11 15:16
Blogą pavyzdį? Neturėti kariuomenės dabar būtų tiesiog kvaila. Super duper individualizmas ir aš pasaulio bamba požiūris aišku nesutampa su mintimi, kad reikia ginti valstybę, bet reikia truputį realybės tokiems.
UTF16 2017-02-11 17:30
Nežinau, kas tokį požiūrį turi, bet net jei ir turėtų, su kažkokių valstybių gynimu jis neturėtų nieko bendra.
shift 2017-02-11 18:38
Tik neapsiverk, žinok į mokyklą eiti irgi tave valstybė vertė, o ne mama. Ir kaip tau tokiam išprievartautam dabar gyventi?
UTF16 2017-02-11 19:02
Taip, vaikus versti eiti į mokyklą ir valgyti bulvių košę galima. Jiems taip pat galima taikyti gerokai mažesnes bausmes už nusikaltimus, neleisti balsuoti, neleisti pirkti tam tikrų prekių ar paslaugų. Norint išvažiuoti į užsienį ar net į paprastą ekskursiją, jiems reikia tėvų leidimo. Jiems nereikia dirbti, jie privalo būti visiškai išlaikomi suaugusiųjų arba valstybės, jų gydymas yra nemokamas. Jiems taip pat neišduodami vairuotojo pažymėjimai ir jų įsidarbinimo galimybės labai ribotos. Jie negali disponuoti dideliu turtu, steigti įmonių ar kitokių juridinių asmenų, nes už juos yra visiškai atsakingi tėvai. Jie taip pat negali tuoktis. Ir tai vos keli pavyzdžiai. Vaikams taikomas visiškai kitoks teisinis režimas, į kurį suaugę neturi teisės. Dėl visiems aiškių ir objektyvių priežasčių suaugusieji turi visiškai kitas teises nei vaikai. Karo prievolės gynėjai tai puikiai žino, tačiau nuolatos tai kartoja ir tikisi, kad tokio apgaulingo palyginimo niekas nepastebės.
AAA000 2017-02-11 19:18
utf16 - man nerupi vegetarai. as tiesiog nemegstu dviveidziu melagiu, kurie maskuojasi po isgalvotom vertybem klausimas tau utf16 atgal - kodel tu taip jautriai reguoji, kai tik pamatai zodi vegetaras normali zmogiska reakcija juk butu - nekreipt demesio bet va matyt teisybe parasiau, ir apsimeteliams nepatinka
M134 2017-02-11 21:17
Pareiga - ne darbas. Pareiga yra visų sukurtų teisių pagrindas. Ir nors db labai populiaru šaukti apie teises ir pamiršti pareigas, visuotinė tvarka nuo to nepasikeis. Tai tiesiog logikos dėsniai. Ir jei einama prieš tokią tvarką - tai tiesiog griaunama pati sistema ir pjaunama šaka ant kurios sėdi. Pavyzdys mokiniai. Labai daug šnekama apie jų teises, bet visi žino, kad nedaro savo pareigų, kiek reikia. Tai ėjimas prieš tvarką ir rezultatas tas, kad mokymosi kokybė prastėja, mokymo kokybė prastėja, mokytojo specialybė mažiau patraukli - prastesni specialistai. *** Reiktų suprasti, kad visa ta tvarka, kurią žinome yra tik įsivaizduojamas dalykas. Visų bendras susitarimas. Tai nėra status quo. Bet kur keičiant kintamąjį, keičiasi ir tvarka. Ar tai būtų laikmetis ar koordinatės. Ir ta tvarka yra atsiradus dėl daugybės žmonių įdėto labai didelio darbo. Nes kažkas atlikdavo savo pareigas. Yra daugybė grupių pasaulyje (valstybės, superkorporacijos, religijos, socialinės grupės ir tt) kurios dirba tam, kad pakeistų tvarką į jiems naudingą. Dažniausiai, kad valdžios centras/galia/pinigai pereitų į jų rankas. Ir jei nebus gynybos mechanizmo visų žmonių gyvenimai pataps 100% tik resursai/ištekliai skiriami tolimam išrinktųjų ratui ir su nuliniu grįžtamuoju ryšiu.
UTF16 2017-02-11 21:41
Karo prievolė Lietuvos atveju ir būtų naujos tvarkos įvedimas bei nusistovėjusios tvarkos griovimas. *** Truputėlį grįžtant prie temos apie Singapūrą – iškilus klausimui, ar reikėtų didžiuotis tokiais pagyrimais kaip šiame straipsnyje, reikėtų prisiminti, kad nepaisant šios valstybės išsivystymo lygio, joje tik vyrams reguliariai taikomos viešos fizinės bausmės. Tokiems atvejams pagrįsti tos šalies valdžia iš Lietuvos pavyzdžio kol kas neima, ji ima tik tokius pavyzdžius, kurie patvirtina jos jau turimas nuostatas.
dawid90 2017-02-11 23:16
Ir vėl prasideda, "reikia paklusti tvarkai, eina prieš sistemą". Sorry, bet mano manynu reikia naudoti smegenys, o ne aklai kitu klausyti. Nežinau, gal aš turiu kokių "trust issues", bet aš tikrai nemėgstu užsiimti aklu tikėjimu. P.S Nesuprask manęs klaidingai, manau moksleivius reikėtu bent jau supažinti su tarnyba, Kaip elgtis pavojaus metu ir tt.. Bet tik ne tokiu budų, "baigei 12 klasių? Px tavo gyvenimo planai, dabar varysi kast griovį 9 mėnesius".
- 2017-02-12 00:21
Jei nukrenta toks reikalavimas iš dangaus - taip, tas itin blogai. Bet jei žinai, kad po penkių metų varysi kaip didelis į kariuomenę - planuoji tai. Tad visuotinė tarnyba, kuri atgaivinama nuleidžiant ant galvos nepasiruošusiems ką tik mokyklą baigusiems žmonėms - bus labai blogai. Jei yra pranešimas, kad va, nuo 2021mų metų bus visi imami kariuomenėn - dabartiniai aštuntokai jau žinos, kad ims, o kai bus dvyliktokai, jau bus susivokę, kad reiks, ir ateities planai bus sudėlioti, kad tai nesukeltų problemų.
kiesza 2017-02-12 11:07
Prieštaravimas karinei tarnybai tai tolygu prieštaraut vyro prigimčia kuri nuo beždžionių laikų buvo ginti šeimą, parūpint maisto, pratęst giminę, palaipsniui šeimos gynyba kito link genties, gyvenvietės, bei galiausiai valstybės gynimo. Teisės ir pareigos. Valstybė yra daug įsipareigojusi mums, padeda užaugti, gydo, suteikia išsilavinimą, saugo turtą, gina.. už ką reikalauja rekalui esant ginti ją. Taigi mėginimas išsisukt nuo kariuomenės mepateisinamas gestas ir tokios mintys turėtų būti sulaužytos dar mokykloje, tikiuosi, kad naujoje kartoje bus mažiau vyrų ašarotomis akimis
dawid90 2017-02-12 11:12
Na taip, toks variantas žymiai geresnis, nei kas buvo daroma dabar.
M134 2017-02-12 11:20
Kažkas jau atsakė bet paantrinsiu. Čia esmė tik netikėtumo faktorius. Jei būtų anksčiau žinoję, tai būtų viskas normoj. Bet patikėk manimi buvo ir didesnių neteisybių pasaulyje, kai kalbame apie valstybių saugumą, nei keli mėnesiai tarnybos. Žvelgiant į politines nuotaikas pasaulyje, man tai čia logiškiausias sprendimas. Ir daug daug logiškesnis nei bet kokia alternatyva. *** Reikia nepamiršti, kad nemažai metų net neskyrėme minimalais BVP kariuomenei pagal NATO standartus. Jei tai būtų įmonė, jau turėtume būti atleisti.
UTF16 2017-02-12 13:06
Keista net, kad žmogus visų pirma pasirengęs varyti per prievartą žmones dirbti, o ne iš pradžių bandyti aukoti pinigus!
Shioks 2017-02-12 13:06
Siais laikais karai turi didelius skirtumus, viskas priklauso kurioi pasaulio pusei randiesi. Yra karai kuriuos sukelia diktatoriai, tam tikru grupiu dauguma kuri valdo sali (religines, etnines ir pns.) , vyksta zmoniu genocidai, karo nusikaltimu bangos. Yra karai kuriuos sukelia civilizuotos valstybes ir kur civiliu zuciu bandoma isvengti. Lietuva randasi tarp civilizuotu valstybiu, ne tarp kokio Irako, Vietnamo ar Kongo. Ir cia atsiranda klausima ginti ka? Valstybe, valstybinguma, zmogaus teises, savo turta, idejas? (Seima galima isbraukti, nes tavo seimos neateis ir neiszudys siaip sau, nes visgi vyksta karas tarp civilizuotu valstybiu) Ir tada atsiranda priespriesa valstybeje, jei kazkam nepatinka valstybe kurioje gyvena jis tikrai jos negins, negins tu ideju kurios jam nepatinka, negins savo turto jei tokio neturi, negins teisiu jei zmogus jauciasi neturintis pakankamai teisiu arba yra lygesniu uz ji. Tokiu atveju yra ivedama priverstine tarnyba ir gynyba.
Creatium 2017-02-12 13:27
Logika yra pati paprasčiausia. Jeigu prasidės rimti kariniai veiksmai, greičiausiai būtų skelbiama visuotinė mobilizacija. Ir čia nėra net ką diskutuoti: žmogus, praėjęs 9 mėn. trukmės pasiruošimo kursą turės kur kas didesnį šansą išgyventi negu tas, kuris karo stovyje praeis 1-3 mėn. trukmės pagreitintą kursą. O jeigu nepatinka valstybė, kurioje gyveni, nepatinka jos idėjos, kultūra ir nematai ką ginti - visada galima išvažiuoti ir rasti šalį, kurios vertybės atitinka tavąsias. Gal tada ją ir ginti norėsis labiau.
UTF16 2017-02-12 13:35
O moterims išgyventi neaktualu? Karo prievolės šalininkai yra taip susirūpinę vyrų išgyvenimu, bet pamiršta, kad jų bandymas racionalizuoti savo įsitikinimus yra visiškai selektyvus ir jie realybėje jo taikyti išvis neketina, net kategoriškai atsisako.
M134 2017-02-12 13:43
Atvirai šnekant UTF db užknisai mane. Arba tu specialiai trolini arba nežinau. Visiškai išiminėji iš konteksto mintis, atsakinėji į mažą spektrą klausimų/teigini ignoruodamas visą esmę. Savo paties sugalvotus teiginius priskiri prie man pasakytų ir tt. Gryna demagogija užsiiminėji. Aš tau sakau tavo visi teiginiai teisingi tik labai ribotoje imtyje. O jei pabandytum juos pritempti iki visuotinių dėsnių ištiktų visiškas feilas. Keli mėnesiai tarnybos vienas baisiausių dalykų? Kokiam cukriniame pasaulyje gyveni? Ar ne tam kurį sukūrė žmonės juodu darbu? Tokiems pro egoizmo skatintojams reiktų pirma suprasti, kad jie skatina anarchiją. O anarchijoj visos teisės dingsta. Ir bum nėra cukrinio pasaulio. Nėra individas - tai stebuklas ir visi lygūs bet visi nuostabūs ir unikalūs. Jau taip nematyti fakto, kad pjaunama šaka ant kurios sėdi, nežinau net ką sakyti.
UTF16 2017-02-12 13:46
Tai ir pats tikriausias (o kartu ir brutaliausias) karo prievolės šalininkų planas bei vienintelis tikras motyvas – prastumti savo vyriškumo supratimą. Jau nuo mokyklos suolo turi būti gniaužiami bet kokie mėginimai kvestionuoti peršamą vyriškumo įvaizdį. Bet šios pasaulėžiūros šalininkai supranta, kad su tokiu primityviu paaiškinimu jie daug pritarimo gali ir nesusilaukti. Todėl jie šį suvokimą susieja su valstybiniu interesu (jis jiems nėra labai svarbus, bet vardan argumento diskusijose / propagandoje galima palaikyti pirmiausia jį). Kiekvienas vyras turi atitikti tam tikrus oficialiai įtvirtintus standartus, ir bet koks bandymas nuo jų nukrypti turi būti laikomas net ir valstybės išdavimu, už kurį turi būti baudžiama.
UTF16 2017-02-12 13:54
Tai kad tu nepasakei beveik nieko reikšmingo. Kaip tu tikiesi, kad kažkas supras, kodėl tavo siūlomas sprendimas yra geras, jei nededi pastangų pateikti kažkokius įrodymus? Netgi priešingai – dabartinę sistemą be jokio pagrindo vadini bloga ir chaotiška.