Top 27 profesijos, kurių atstovų Lietuvoje trūksta labiausiai: situacija kebli ir pilna netikėtumų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

amas 2017-02-10 09:29

technologas 2017-02-10 09:44
Net keturios aviacijos pozicijos... Mjo. Gal paskaitykite atsiliepimus, kodėl taip yra: Žodžiu vakariečiai rado netoliese naujųjų nigerių (nes senieji pas juos ant krosnių voliojasi), kurie kenksmingą, atsakingą ir kvalifikuotą darbą beveik veltui atlieka ir tuom patenkinti. Vietiniams pavaldiniams belieka pažliumbti, kad trūksta kandidatų, kuo nereikėtų stebėtis.
SaMaras 2017-02-10 10:12
Na čia panašu, kad kai kurie darbdaviai nori jauno, su daktaro laipsniu ir 15m darbo patirtim, bet nenori nieko investuoti į darbuotoją. T. y. lengviau persivilioti iš konkurento jau apmokytą, negu pačiam paimti ir apsimokyti ir išlaikyti specialistą.
dawid90 2017-02-11 09:20
Dėja, tačiau tai yra normali lietuviško verslo praktika.
donatasv 2017-02-11 19:38
Per radiją klausiau, tema buvo "Ar verta atsivežti darbuotojus iš užsienio". Na Klaipėdos laivininkystės darbdaviai dejavo, kaip jiems blogai, nes neranda suvirintojų. Ir kaip būtų gerai, kad Lietuvos vyriausybė leistų greitai, be jokių trukdžių atsivežti darbuotoją ne iš Eu. O darbo biržos atstovė į šį klausimą atsakė tiesiai šviesiai... Mokėkit padorius atlyginimus ir nereiks importuot darbo jėgos iš užsienio... Dabar situacija kokia. Lietuvos valstybė investuoja į studentą, jį apmoko, paruošia, tam kad dirbtų užsienyje. O kad Lietuvoje netruktų specialistų, atsivežam juos iš Afrikos.... Tai gal reikia palikt kaip yra ir lai vyksta natūrali konkurencija? Neturės iš kur paimt pigios ir kvalifikuotos darbo jėgos, automatiškai investuos į jaunimą, apmokys ir turės, kad nepabėgtų privalės mokėti padorų atlyginimą. Pamažu gerės pragyvenimo lygis, augs algos ir padėtis Lietuvoje normalizuosi. O jei prisivešim babajų, kurie padirbs, kol gaus EU pasą, o tada viso gero Lietuva, keliaujam i tą šalį, kur moka padoriau, o ne ryžiais atsiskaito... Vėl bus užburtas ratas ir kaip buvo Lietuva subinėje taip ir liks.