Elektrines virykles turintiems gyventojams ateina nelauktos permainos (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

manas 2017-02-25 12:06
Kad realiai permainu jokiu Tiesiog neatpigo, liko ta pati kaina kaip ir buvo.
enzim 2017-02-25 13:15
Alternatyva- dujų naudojimas. Iš "žaliosios" politinės iniciatyvos pozicijų- geriau skatinti elektros naudojimą. Tačiau reikia įdarbinti ir "Nepriklausomybę", Klaipėdoje plūduriuojančią .
immortallt 2017-02-25 13:41
Jo, tarsi papildomi 50 centų kažką pakeistū. O "Nepriklausomybės" gelbėti nereikia. Kuo puikiausiai parodė, kiek vertingas terminalas, kai iš trečios brangiausiai dujas gaunančios šalies per pusmetį peršokom į trečią pigiausiai dujas gaunančių šalių vietą.
bahuriux 2017-02-25 18:00
Nieko ten ir nebuvo nuolaidų 0,001 Eur, argi čia nuolaida? http://www.eso.lt/lt/namams/elektra/esu ... lyMWlhaTc= Aš esu pasiėmęs "Namai" planą 3 EUR per mėn abonentas, 0,107 Eur/kWh dieninis ir 0,081Eur/kWh. Vidutiniškai man gaunasi ~9 ct/kWh. Kai atves gamtines dujas tada, dar paremsiu vargšus norvegus su jų "nepriklausomybe", bet pats nežadu mokėti už magistralinių trasų kasimą 2k EUR.
immortallt 2017-02-25 21:11
bahuriux, o kaip pasiskirsto pas tave elektros vartojimas? Omeny, tyčia stengies naktiniu tarifu daugiau vartoti, ar gyveni kaip išeina? Šildymo sistema pas tave berods ant elektros buvo? Bandžiau skaičiuoklę susidėti, tai A+ energetinės klasės namui, per 10 metų, panašu net šilumos siurblio neapsimoka dėti Pigiausiai gaunas grindinis šildymas elektra (ne infrared). Nes ne tik katilinės įrengimas kainuoja daug + plotas, bet ir pačių vamzdžių vedžiojimas ir įrengimas. Tiesiog elektrinis kilimėlis - daug kartų pigiau įrengti. Aišku, kai bus koks projektas, reikės tiksliau skaičiuoti.
vazzy 2017-02-25 22:01
šiaip čia šitoj vietoj gyventojui reik smart skaitiklio ir tada žiūrėt, tobulint vartojimą, ESO inžinieriai skaičiuoja, kad apsimoka turėt 2 tarifus tada kai bent 40% el. energijos suvartoji naktį. Galbūt atėjus SMART skaitikliams į ESO galima bus pasirinkt 4 laiko zonas ir taip dar labiau sutaupyt. Šiaip mano pastebėjimai iš grafikų tai dauguba kas turi kelis tarifus tai visi ir išnaudoja efektyviai juos, o jeigu neišnaudoji tai gauni iš ESO inžinierių pranešimą, kad gal jum labiau tiktų kitas planas, tai čia betkuriuo atveju nepraloši.
bahuriux 2017-02-26 13:43
Taip truputi pakoreguoju elektros vartojimą, vandens pašildymas, tik naktiniu/savaitgaliniu tarifu, per taimerį savaitinį 16A, šildymas elektra labiau naktį, mažiau dieną, jei diena būna saulė išvis išjungiu šildymą, įjungiu tik vėliau vakare. Skalbinių skalbimai ir vsokie kepimai orkaitėj labiau paliekami savaitgaliui, nes tada ir laiko daugiau yra ir elektra pigesnė, bet čia tik bendros gairės, jei reikia nekreipiu dėmesio. O visa kita naudoju kaip papuolė. Jo A, A+ klasės namams geriausiai nieko neinvestuoti į šildymo sistemas, malkines ir kaminus, bet vietoj to pasikloti šildymo kabelius ir pasistatyti oras-oras šilumos siurblį vieną iki 600-800 EUR vertės nedaugiau. O atsargai visada reikia turėti LPG dujų balioną vieną kitą ir kokį židinį dujinį ir/arba turistinė dujinę viryklę, šiaip dėl visa ko, jei elektra dingtu.
immortallt 2017-02-27 10:58
Na name be židinio sunkiai, tai atsarginis kaip ir yra Kol kas panašu ir bus elektrinis grindinis šildymas, bei, kadangi bus rekupreacinė, jungti tiesiai į ją šilumos siurblį, jei įmanoma. Kol projekto nėra, dar neinu kalbėtis su galimais tiekėjais, nesu tikras, kas įmanoma ir ar tai apsimoka. Dingus elektrai, atsijungia ir rekuperatorius, tad kūrenant dujomis, teks praverti langą Tiesa, nebent karo atveju, šiais laikais, elektra gali dingti ilgiau nei parą. O per parą A+ name prarasi max 2 laipsnius. Ne taip ir baisu O dėl skaitiklio reiks tada pasidomėti. P.S. vandens šildymas elektriniame boileryje?
bahuriux 2017-02-27 14:14
Name su priverstiniu vėdinimu židiniui nepamiršk atskiro oro padavimo iš lauko padaryti. Šilumos siurblį jungti į vėdinimo sistemą yra problema, kad oro srautai labai maži, tas mažas oro kiekis nesugeba efektyviai nuimti šilumos, kyla freono temperatūra ir krenta ŠS(šilumos siurblys) NK. Įmanoma padaryti papildomą radiatorių ant rekupo padavimo, o likusia šilumą, kaip įprasta atiduoti į kambarį per vidinį bloką, bet ar kaina nepradės kąsti. Tam paduodamam orui pašildyti reikės tik 100-1000W priklausomai nuo temperatūros poreikių ir paduodamo oro kiekio. Dėl temperatūros kritimo kai nešildai A+ kalsės name 1-2 laipsniai su sąlyga, kad yra pakankamai daug termomasės. A+ tai ne taspats, kaip pasyvus namas. Pasyvus neįsivaizduojamas be didelių termomasių. Pas mane elekrinis boileris, nes gavau jį dykai, (beto nerudyjantis plienas didelis privalumas prieš tuos kur dabar prekyboj emaliuoti), tai montavau tokį. Bet jei pirkti naują tai gal geriau kombinuotą, su pora papildomų kontūrų (šilumokaičių), vienas gali būti jungiamas nuo šildymo sistemos, kitas nuo saulės kolektoriu. Nebūtina pajungti iškarto tuos papildomus šilumos šaltinius, galima palikti ateičiai.
immortallt 2017-02-27 14:33
Jo, kaminas iš spec keraminių blokelių su kanalu oro padavimui, jei teisingai viską supratau. Na niuansas tas, kad namą greičiausiai po 10-15 metų arba paleisiu nuomai, arba parduosiu, tai didelius pinigus kišti neapsimoka. Nors saulės kolektorius planuoju nusimatyti pajungti ateityje (padaryši išėjimus, kad nereiktų gadinti stogo ar sienų), nes po metų galima pretenduoti į 30% kompensaciją atsinaujinančiųjų panaudojimui, tai kaip ir tampa patraukliau. Jei planuočiau gyventi 30 metų, tada kitaip skaičiuotųs atsiperkamumas. Kitas dalykas, pasidariau skaičiuoklę, tai jei išspaudi, kad šildymui tereikia 38kwh/m2 per metus (o kur dar patalpos, kurių realiai nešildysiu, tik kiek pačios prišils nuo kitų kambarių), tai gal nebent malkinis pečius galėtų atsipirkti lyginant su paprastom šildomom grindim. Dujos net gaunasi gerokai brangiau ir 15 metų periodui, nes po 15 metų gerantuotai reikės keisti katilą (o būna labai nepasiseka ir gero gamintojo katilas nusminga ir po 5 metų, nors kitas, toks pat, 10 metų veikia kitur ir jokių bėdų). Tuo tarpu elektrinis grindinis šildymas - garantijos iki 50 metų net mačiau, kitaip sakant, kad perdegs mažai šansų. Plius įrengimo kaštai maži, didesnė laisvė kiekvieną kambarį reguliuoti ir pan. Per tiek laiko manau ir ES prispaus Lietuvą pagaliau įsivesti akcizą dujoms šildymui, tai dujų patrauklumas krenta. Beje, jei šildaisi grynai elektra, kokios dar alternatyvos boileriui? Šilumos siurblio, dujų ar malkų vien dėl vandens neapsimokės dėt. Tai nebent kolektoriai? Daugiau nelabai ką sugalvoju. P.S. dėl termomasės, tai gali būti, kad sudėsiu plokštuminius pamatus, tokiu atveju termomasės per akis. Tiesa, priklausys labai stipriai nuo kainos. Bet kol projekto namo nėra, negaliu paduoti paskaičiuoti tiek plokštuminius, tiek gręžtinius/juostinius. Kai pateikia kainas bendrines, atrodo skirtumas didelis, kai pradedu skaičiuoti, kad be apšiltinimo, rostverko, užpylimo, juogrindžių, tai skirtumas labai stipriai pasikeičia.
immortallt 2017-02-28 09:31
P.S. pasirodo yra rekuperatoriai su integruotais šilumos siurbliais, bent jau lietuvių. Aišku, klausimas dėl kainos ir veiksmingumo, bet alternatyvų domėtis yra: http://www.komfovent.lt/domekt-irenginiai/domekt-rhp Manau nepalaikysit reklama
bahuriux 2017-02-28 10:46
Sukūriau temą apie vėdinimą, diskutuojam ten viewtopic.php?f=37&t=55447