Atvirai apie tai, kaip dirba televizija: „yra žinių, kurių nesinori pranešti pirmiems“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

evaldosia 2017-03-14 21:02
sėdėjau stomatologo kėdėje,ir dvi plepios stomatologės kalbėjo apie Švedijos spaudą(internetą).pasirodo ten labai mažai blogų naujienų.apie nusikaltimus-labai trumpai,tik statistika.(gal turi fantazijos ir informacijos sukurti straipsnį apie kažką kitą?) lietuviškose tinklapiuose-kriminalai ,labai daug užima vietos.to nesinorėtu.ir taip gyvenimas nelengvas,o dar blogos žinios.
vanduo4 2017-03-15 00:59
- Yra mokslinė monografija apie žiniasklaidos skleidžiamą informaciją. Ten aiškiai įrodyta, kad visuomenei pateikiama ta informacija, kuri sukelia daugiausiai skandalų. Tai kelia laidos reitingus ir atitinkamai uždarbį; - Tad visi savaitėmis kalba apie nužudymą, o gerų dalykų nepastebi. - Blogiausia yra tai, kad žiniasklaida neteisingai iškreipia bendrą situaciją ir formuoja visuomenės nuomonę. (be jo žmogus nesugeba pasirinkti užimtumo), nes nuo mažens jiems nebuvo leidžiama būti tuo kuo jie norėtų būti. Išsityčioti iš kito gyvenimo būdo yra norma - Lietuvos žiniasklaidoje patyčios yra įteisintos. - Ir šita problematika nėra nauja. Iki šiol masės buriamos kuriant dirbtinus traukos centrus: 1. imperijos, karalystės, dinastijos, religijos; 2. valstybės, organizacijos, ideologijos, religijos; 3. kulktūra, menas, sportas, mokslas, propaganda, religijos; Norėjau pasakyti, kad viskas eina link decentralizacijos - individo. Vienintelis dalykas, kuris nepasiduoda skaidymui - tai religija/ideologija. Mažėja jos dalis, bet visiškai nesikeičia struktūra. O tai tiesiogiai priklauso nuo išsilavinimo.
Hmz 2017-03-15 13:18
Visokios blogos naujienos yra žurnalizdų duona kasdienė, tad poniutė, aiškinanti, esą jai nesinori pranešinėti tokių žinių, yra paprasčiausia melagė. Tikrąjį tokių žiniaklaidos veidą atskleidžia madingas realybės šou "Stradzauskaitė".