3D spausdinimas pradedantiesiems - 6 ekspertų patarimai ir nuo kokių modelių reikėtų pradėti (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

amas 2017-03-13 16:01
Kaip ten tie straipsniai kurie teigė, kad greitaj 3D spauzdintuvai bus kiekvienuose namuose ir galėsit apsispauzdinti ką panorėję. O pasitaiko ir tokių kurie teigia, kad spauzdinimas pakeis pagrindinius gamybos metodus... Pasirodo mygtuko paspaust neužtenką, reikia ilgai kruštis kol kažkas gaunas, o ir su kokybe ir tvirtumu nekažką. Kažkaip labai noriu nusipirkt ir išbandyt, bet visdar atrodo žaidimam skirti...
Gediminas Jurgaitis 2017-03-13 16:07
O kai pabosta jodos galvas ir benchius spausdinti, reikia ar ir modeliuot ismokti, o va cia tiem sneketojam dazniausiai nepazubam printinimas yra fantastiskas dalykas zmonems kurie kazka kuria, modeliuoja, konstruoja. Labai gerai prototipams ir t.t.t.t. masineje gamyboje toks metodas tinkamas tik labai nisinems technologinoms.
toxint6 2017-03-13 18:27
Galiu tik pritarti komentatoriams, labai daug pastangų ir laiko reik įdėti, kad pavyktų atspausdinti geros kokybės modelį. Tai labiau hobis nei kažkoks gamybos stebuklas. Tačiau vistiek smagu pačiam kažką susimodeliuoti ir po to atspausdinti, padaryti kažką unikalaus ko niekas nėra daręs. Tai labai įdomu, net jeigu konstrukcija neleikys nei dienos - o taip dažnai pasitaiko, tada reik perdaryt, galvot ka negerai sumodeliavai, kaip pareguliuoti printerį, kad išeitų tvirčiau ir panašiai.
Shinigami 2017-03-13 21:02
Kai buvo išleistas pirmasis namų kompiuteris, daug kas taip pat sakė, kad tai nesąmonė ir namų vartotojams visiškai nereikalingas dalykas. Kai išėjo pirma mašina, daug kas sakė, kad arklio su vežimu jį niekada nepakeis. O kaip yra dabar? Ir dar reikia apibrėžti ką reiškia greitai? Rytoj? Po metų? Po dešimt metu?
Paramotoras 2017-03-13 21:22
Viskas priklauso nuo spausdintuvo. Pigus chaina pasikrusimui. Kokia tikra prusa is ceku berods jau maziau o toliau kilmingi. Modeliuoti ne taip sunku ismokti. Pilna visokio simple softo su tutorialais. Turiu kinieti wanhao ir dziaugiuosi. Tvirtumas pranoko lukescius. Kokybe puiki. Tik laiko uzima spausdinimas. Na is cnc zinios daug gelbejo. Taip kad tai ne kiekvienam bet daygtas geras kas link inzinerijos ir disaino.
Heksogenas 2017-03-13 21:31
Kai kurie čia printerio nematę 3D ir nieko nedirbę.. arba vien nekokybišką š čiupinėję kurie tik proof of concept tinkami. Spausdinu technines detales ir jos pakeičia sulūžusias originalias ir dirba kuo puikiausiai, aišku ne visais atvejais dėl plastiko arba naudojamos įrangos tai pavyksta. Nekalbu plius apie prototipavimą įrangos kūrime ir greitą idėjų ištestavimą ir tobulinimą, nes tai nepakeičiamas dalykas prototipavime arba sprendžiant įvairias technines problemas. Jei trūksta tvirtumo spausdini iš nailono tai daiktų neina sulaužysi.. Pats procesas paspaudi mygtuką ir nueini būna tik tuomet kai įranga sukalibruota ir patikima, o tai atlikt ir ne kiekvienas kreivarankis gali, nors dabar jau tikrai dauguma printerių veikia patikimai ir aptarnavimas paprastas, bet kai eilinis žmogus moka tik iš duomenų bazės atsisiųsti kokį šūdniekiuką tada greit pabos šis reikalas ir atrodys beprasmis, bet jei moki pats nusipiešti, tuomet pritaikomumą riboja tik fantazija.
Gediminas Jurgaitis 2017-03-13 22:11
o kas cia sake, kad printeris yra nesamone???
AAA000 2017-03-14 00:13
Man kazkaip atrodo kad butent fantazija ir riboja pats 3D spausdinimas Suspaudzia i 2-3 medziagu remus ir daugiau nieko niekas nebemato... Tik bukai kartoja, kad cia "pazanga"... Visiskai netinkama linkme manau nueita. Reiketu plest medziagu panaudojimo gama vietoj to kad bandyt sukist labai ribota pasirinkima i pati 3d metoda. Pvz taikyt koki nors kombinuota buda - spausdint ne nama is kazkokio neaiskaus "beveik" betono, o atspausdint betonavimo formas. Ir atliet normalu betonini nama. Pats betonavimas - valandu-minuciu reikalas... Kai tuo tarpu spausdina beveik "betonini" nama dienu-savaiciu terminais. Realiai betonavime laika teuzima formu surinkimas - bet vat uzsisiko "spausdint" betonu, o paskui durnint klientus, kad padaro "beveik" kokybiska nama... Taspats galioja ir su plastikais. Jie kaip medziagos sugalvoti principe liejimo metodams. Tai kad is ju padare pagaidinta liejimo metoda siulelio isvingiavimo 3d erdveje budu - cia pasityciojimas is plastiko As manau robotas is miniatiurizuotu vienodo profilio lego kaladeliu, pateptu klijais, sudeliotu geresnes kokybes erdvini sudeli ir greiciau nei sitie dabartiniai "pazangiausi" 3d printeriai... Ir visa tai irgi butu 3d spausdinimas Va kai nupirksit uz 1000€ 3d printeri sugebanti bent jau kazka atspausdint nors is aliuminio savikainom ne daugiau 1-10€ - tada jau bus kazkoks isradimas...Dabar situacija apgailetina, panasiai kaip ir su 3d vaizdu telikuose...Truksta butent tikro isradimo - kuris is esmes pakeistu situacija. Dabar tera tik butaforine 3d gamybos vizija. Su "beveik" isisavintu plastiku...
bahuriux 2017-03-14 09:14
Aš norėčiau tokio 3D printerio kuris atspausdina bent 1/10 mm rezoliucija, be jokių nutysusių snarglių, ta prasme, kad paviršiai būtu panašiai kaip iš liejimo formos, greitis netaip svarbu, na ir stiprumo žinoma reikia. spausdinčiau visokius prototipus pvz. laivų, lėktuvų, mašinų modelius ir tikro dydžio 0,5-1,5 m (privatiems namams) vėjo turbinas, su visu generatorium, guoliai, apvijos ir magnetai žinoma būtu įpresuoti vėliau. Va tokio 3D printerio man reikia. Ir laikas nuo laiko pagalvoju, kad kosmose būtu galima atspausdinti laivų korpusus tokiu būdu, panašiai daro ir suvirinimo aparatai "kempai", tiksliau tai vadinasi MIG/MAG, principas taspats kaip plastiko 3D spausdinimas, tik čia metalas + el. srovė ir tvirtumas kaip metalo. Kosmose vakuume nereikėtu nei inertinių dujų ir beto nesvarume dar ir kokybiškiau gautusi galutinis produktas. Medžiagas galėtu imti iš asteroidų robotai, o energiją iš saulės ir atspausdinti su dvigubu korpusu su užpildu, kaip bičių korio, būtu galima išgauti visokias formas ir su labai dideliu tvirtumu. Kuras būtu gaminamas ten pat iš asteroidų ledo, arba netgi tuos pačius metalus galima naudoti joniniuose varikliuose.
Shinigami 2017-03-14 09:23
Jei labai nori, gali tau padaryti ir tokį 3D printeri, kad molekulės tikslumu spausdins. Tik... Jo kaina bus panaši į ELI-ALPS kainą. Jei perki 3D printerį už 100 eurų tai ir kokybė bus už 100 eurų.
Stipa 2017-03-14 11:25
Nu ką aš žinau, mano nebrangus Prusa 0.05mm sluoksniu geba spausdinti. Atsispausdinau mobilkei dėklą su veržle trikojui 0.1mm sluoksniu, 6mm veržlės sriegis (stambusis) išėjo idealus. Atsispausdinau Torsen diferencialą ~60% dydžio 0.2mm sluoksniu, tai nėjo pasukti visai, porą lašų tepalo išsprendė bėdą. Buityje daiktas geras. Trūkumų yra, bet 3D spausdinimas geba atspausdinti tokius daiktus kokių iki šiol nebuvo galimybės pagaminti todėl skaitau jog tai revoliucija. Tiesa niekas nedraudžia pasigaminti savo spausdintuvo kuris gebės kad ir 2mx2m detales spausdinti, tiesiog jeigu tai neneš pelno tai nebus praktiškas daiktas tokių gabaritų dalims spausdinti. O metrinius lėktuvo modelius spausdina ir su spausdintuvais gebančiais tik 25x20x20cm detales spausdinti. Kaip ir minėjo fantazijos reikalas kaip įgyvendinsi. Ir savaime suprantama kad nereikia norėt gerą daiktą už kapeikas nupirkt.
bahuriux 2017-03-14 12:54
Čia tas http://shop.prusa3d.com/en/17-3d-printers bet kad nebrangus tai nepasakyčiau 655-999 EUR. Spausdina neblogai.
Shinigami 2017-03-14 15:38
Šitas yra atviras. Kiek skaičiau internete tai yra minusas lyginant su uždarų printerių. Bet kadangi pats niekada nenaudojau 3D printerio nežinau kiek tai tiesa. Plius 3D printerių technologijos sparčiau vystosi ir jų apžvalgos nuo technologijų atsilieką arba greitai pasensta. Todėl nesu 100 proc. tikras dėl tokio pasakymo teisingumo.
Stipa 2017-03-14 23:09
Uždaras printeris gerai tik dizaino prasme, gal kiek mažesniu garsu, bet toliau prasideda minusai. Šitas turi bent jau savaiminio susikalibravimo funkciją bei "skew" kompensaciją dėl jame įrengto daviklio, todėl spasdinant apskritą daiktą jis nesigaus ovalo formos, kituose spausdintuvuose kiekvieną kart tenka susikalibruoti per naują, kas nėra maloni procedūra nes atima laiko. Aš pirkausi nesurinktą todėl kainavo mažiau 760€, surinktas kainuoja 200€ daugiau.
jordanbn2 2019-02-09 10:40
Kaip kurti savo modelius? Galima daiktų atsispausdinti ir parsisiuntus projektus iš interneto, bet butu idomiau paciam pasidaryt individualu, gal koks manualas yra?