Įspūdžiai padirbus dėstytoju VU: „Tai yra 𝑠𝑖𝑎𝑢𝑏𝑒𝑘𝑎𝑠“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2017-03-29 09:36
Ir teisus jis čia ir ne. Pirma, kol neapginta disertacija tol dėstytojas gauna gerokai mažesnę algą. Norint dirbti universitete žut būt reikia disertacijos. Reikia stot į doktorantūrą ir tada gauni stipendiją aišku ne itin dieleę, gauni šiek tiek pedagoginio krūvio ir rašai ką reikia. Apie doktorantūrą šis dėstytojas nešneka. Antra, jei pradedamas skaityti naujas kursas tai būna daugybė juodo darbo ir vargo. Bet jei tai tinkamai atlieki, kitais metais gali beveik švilpauti rodydamas skaidres ekrane. Tad jei nubėgo žmogus į universitetą ir nori uždirbti iš paskaitų skaitymo tai klysta žiauriai. Sukrovė jam visą juodą darbą ir vargsta. Aplamai universitete dėstymo reikia kratytis kiek galima ir kitais darbais užsiimti.
Arthuras 2017-03-29 09:59
Esmės nelabai pagavai. Bėda tame, kad kol bus taip, kad "universitete dėstymo reikia kratytis kiek galima", tol studijų kokybė bus tragiška. Ir patikėk, studentai tai jaučia. Jaučia, kiek dėstytojas įdeda darbo ruošiantis paskaitoms. Užtektų padaryti mokslą mokamą - neliktų didžiosios dalies studentų, nes už tokį mokslą nekiltų ranka susimokėt.
kindzulis 2017-03-29 12:17
Aš dar prie viso šito pridurčiau, kad universitetus reiktu kelti į regionus iš didmieščių, taip regionuose kuriant darbo vietas ir pritraukiant jaunimą į regionus, o ne siurbiant jaunimą iš jų. Be to regione jaunimas mokytusi, o ne dirbtų (laisvalaikį palikdami mokymuisi). Lygiai tą patį reiktu padaryti ir su seimu, vistiek jug dauguma seimūnų gyvena ne vilniuje (tai matosi iš išlaidų kurui).
HardAxe 2017-03-29 12:35
ar pats stotum i universiteta kupiskyje? Daug studentu gana smarkiai atsizvelgia i miesta, ne tik i universiteto varda bei studijas. Kai destytojas baigia magistratura nelabia jam ta alga paauga, dingsta doktoranto stipendija, studijuojant taip ar taip turi kazkokia etato dali kaip lektorius. Nepradeda pinigais lyti
kindzulis 2017-03-29 12:39
Kas norėtų mokintis stotų, dėl popiergalio laika stumančių ir dabar pakanka.
Shinigami 2017-03-29 22:12
Išmokyti asmenį yra brangus malonumas. Tai galioja ne tik universitetui, bet ir darželiui, mokyklai ir t.t. Paruošti aukštos kvalifikacijos mokytoja ar dėstytoja kainuoja brangiai, nes jis turi mokėti ne tik savo dėstomą dalyką, bet ir suprasti psichologija, mokėti dėstyti kad galėtu efektyviau ir geriau savo žinias perduoti mokiniui - studentui. Kiekvienas mokytojas turėtu dirbti ne su daugiau kaip 10 mokinių, kad visiems galėtu skirti pakankamai laiko. Turi turėti daug laiko medžiagos paruošimui ir pritaikymui kiekvienam mokiniui. Tad į darbo laiką turi įeiti ir pasiruošimas pamokoms - paskaitoms. Taip pat reikia ir tinkamų mokymo priemonių, vien sausos knygos daug negali išmokyti. Kitaip sakant viskas susiveda į pinigus. Ar tai butu darželis, mokykla ar universitetas. Geras specialistas - brangus specialistas.
dawid90 2017-03-30 00:45
Būtent. O mokėti tai niekaip nesinori.