18 tonų jėgos be humoro jausmo - nuotoliniu būdu valdoma „Božena“ atlaikys nors ir visą 100 riaušininkų  (3)

Susipažinkite su „Božena“. Tai slokavų kompanijos „Way Industries“ gaminama riaušių malšinimo mašina. Gąsdinanti transporto priemonė su atsargomis sveria 18 tonų ir yra aprūpinta vandens paranka bei aukšto slėgio ašarinių dujų ginklais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šarvuota mašina valdoma nuotoliniu būdu ir kaip teigia kūrėjai, puikiai tinka įsismarkavusios minios slopinimui. Priklausomai nuo kliento poreikių „Božena“ gali būti komplektuojama įvairiai.

Ji gali turėti pakeliamas platformas, kurios padėtų pasiekti ant pastatų užsilipusius maištininkus, taip pat galingus garsiakalbius ar netgi buldozerį. Visgi svarbiausias šios grubios išvaizdos mašinos įrenginys – tai didžiulis skydas, kurios plotis nustatomas pagal situaciją ir gali siekti septynis metrus.

Aukštis apima tris metrus, o tokie gabaritai leidžia už jo saugiai įsitaisyti 38 pareigūnams.

Gamintojas skelbia, kad skydas gali atlaikyti maždaug 100 riaušininkų puolimą. Svoris apribotas iki trijų tonų idant sudėtingoje situacijoje jį būtų galima pakelti ir įleisti žmones, kuriems reikia pagalbos.

Skydo viršuje įrengtos galingos šviesos, taip pat policijos švyturėliai ir vaizdo kameros, kurios palengvina mašiną nuotoliniu būdu valdančio pareigūno darbą. Efektyvus pulto veikimo nuotolis – du kilometrai. „Boženoje“ taip pat gali būti montuojamas dūmų užsklandos užtaisų svaidymo prietaisas, GSM ryšio blokavimo įrenginys taip pat ir atskiras monitorius, kuriame duodami nurodymai maišininkams.

Konstruktoriai pagalvojo ir apie pačias kebliausias situacija, todėl ši mašina turi automatinę vidinę gesinimo įrangą. Be to, gali būti montuojama papildoma vandens patranka, kuri leistų efektyviau apsisaugoti nuo puolimo iš galo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(22)
(5)
(17)

Komentarai (3)