Netikėtas Nobelio premijos laureato prisipažinimas Vokietijoje sukėlė tikrą audrą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2017-04-12 18:43
Už tieasą gali būti baudžiama. Tad kokia ta tiesa, kurią mes girdime?
rwc 2017-04-12 19:53
Ir kame čia sensacija, kad reikėtų atimti Nobelį? Kad buvo mažas ir durnas, propagandos praplautom smegenim? Su tokia logika, po daugybės metų reikės iškelti bylas pusei dabartinių Rusijos, Š. Korėjos ir dar daugybės armijų šauktiniams. O todėl, kad net kontraversiški Nobelio laureatai sulaukę garbingo amžiaus bijo pasmerkimo kalbėdami apie tokius dalykus – nors buvo tik smulkios žuvelės, iešmininkai – tikrieji nusikaltėliai jaučiasi nebaudžiami. Tokius kaip al Assadas, Husseinas, Ghadafis prisidirbusius iki ausų baikim teisint užuot smerkę niekuo dėtus rašytojus.
drukdruk 2017-04-12 20:11

rwc 2017-04-13 17:18
rwc 2017-04-13 19:12
Günteris W. Grassas po karo šiaip tapo vienu aršiausiu nacistinės Vokietijos ir apskritai totalitarinių režimų kritiku, socialistu ir kairuoliu. Jo „Danciger Trilogie“ yra vienas ryškiausių ir įtakingiausių veikalų, palikusių žymų pėdsaką vėlesniuose „gėlių vaikų“ ir šiaip pacifistinių judėjimų ideologijose. Kad ir kaip man nepatiktų jo kairuoliškumas, visgi jis nusipelno pagarbos tiek kaip rašytojas, tiek kaip įtakingas visuomenės veikėjas, bene ryškiausias . Tiesiog garsus rašytojas autobiografiškai ir nepagražindamas papasakojo apie eilinio vokiečių provincijos gimnazisto paauglystę. Beje, tai buvo prieš 11 metų. Kame audra?
PupuDede 2017-04-13 19:24
Na pradedam teisinti GEDA. Buvo priespauda bet buvo knygnesiu, buvo zmoniu kurie nezude zydu o net gelbejo ir nereikai sakyt kad tokie laikai buvo. Nes ten dirbo tik specai, ir jeigu tu aklai vykdai visus istatymus tai nereiskiasi kad jie yra teisingi ir garbingi o dar ginti toki zmogu tai manau zema. Aiksu laikai keiciasi keiciasi ir zmones.
rwc 2017-04-13 20:08
P.S. pakartosiu klausimą: kodėl nieko negirdėjome apie „sukeltą audrą“ prieš 11 metų, kai išėjo Grasso „Svogūno lupimas“, kai Europa buvo kaip niekad vieninga, kylanti ir gyvenanti plėtros bei integracijos (ir multikultūralizmo) nuotaikomis? Kas čia per leftistinės isterijos suaktyvėjimas pora metų po Grasso mirties? Ai, tiesa – taigi Trumpas išrinktas. Taigi Putinas pastatytas į vietą. Taigi tai šen tai ten per rinkimus galvytę iškiša koks Europos kraštutinis dešinys. Traukiam fašizmo ir nacionalizmo kortą, nes kai klyksmams ir transparantams pritrūksta žodžių, tinka bile kas.
Sonnerie 2017-04-13 20:53
WW2 laimejo zydai, visi kiti pralaimejo. Tiek rusu, tiek US tikroji valdzia buvo zydai. Del to dabar ir turim tokia bankine sistema, pagrista palukanom. Ir skestam visi mokesciuose ir skolose, tiek asmeniniu tiek valstybiniu lygiu. Ir cia tik ledkalnio virsune