Dabar visus bauginanti ekonominė nelygybė bus tik juokas pagal tai, kas laukia ateityje: artėjame prie biologinės nelygybės?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2017-05-31 09:57
Biologinė nelygybė jau yra. Vienas aukštas, kitas žemas. Vienas stipresnis negu kitas, net be sporto. Kitas greitesnis. Trečias atsparesnis stresui ir t.t. ir t.t. Lygybė yra žmogaus išmislas, kurio natūralioje gamtoje niekada nebuvo. Gamta remiasi nelygybe vykdant selekciją.
vanduo4 2017-05-31 16:55
1. Autorius sureikšmina naujovių grėsmes, nes natūrali žmogaus prigimtis bijoti to ko nepažįsti; 2. Kad ir kokia išdirbta būtų sistema, ilgainiui ji tampa pati sau nepakankama, nes pasidaro per daug poliarizuota (atmetamos galimai naudingos alternatyvos), todėl absoliutus visų skirstymas pagal biologines savybes tėra naujas visuomenės evoliucinis etapas. 3. Žmogaus prigimtis nėra vien tik įgimta (biologinė nelygybė), ji gali būti ir įgyta (asmeninė patirtis). AUTOMATA Official Trailer - youtube.com/watch?v=Wh_wmaOZcWo - laisvas pasirinkimas gali kelti grėsmę žmonijai - uhūūūū, boooo, žmonijai.
Shinigami 2017-05-31 17:29
Lygybė gali egzistuoti tik įstatimuose. Jog visi prieš įstatymus yra lygus (nors neteko girdėti apie laikotarpį kuriame VISI asmenys prieš įstatimus butu lygus). Galit paimti net dabartines demokratines šalis. Nerasite nei vienos šalies kurioje VISI asmenys butu lygus prieš visus įstatimus. Pažiūrėkit į seimunus. Jie pastoviai turi kažkokia neliečiamibę dėl kurios negalima tirti jų padarytu nusikaltimų. Tas pats ir su užsienio diplomatais. Nekalbant apie pareigūnų papirkimus, kai nusikaltęs išvengia atsakomybės. Nes tai yra įstatimų pažeidimas. Bet ir patys įstatimai kai kuriuos asmenys padaro lygesniais nei kiti, nors deklaruojama kad VISI prieš įstatimus lygus. vanduo4 ši nelygybės forma apie kuria kalbi kylą iš susireikšminusių žmonių ir jį vadinama diskriminacija. Jį visada egzistavo ir turbūt visada egzistuos. Ir genetinė nelygybė jau seniai egzistuoja, dėl jos ir WW2 kilo, nes vokiečiai tikėjo, kad jų genai geresni nei kitu. Afrikiečiai taip pat buvo laikomi žemesnę rasę ir dėl to vergavo Amerikoje. Tai taip pat yra biologinė nelygybė. Todėl straipsnio autorius klysta, kad jį dar bus, nes biologinė nelygybė seniai egzistuoja. Ir dar turiu pridurti, kad genetinė nelygybė nelygų genetiniai nelygybei. Ir viskas priklauso kaip konkretus asmuo (ar asmenų grupė) šia nelygybę interpretuoja. Paimkime du bėgikus. Vieno raumenys sugeba labai greitai susitraukti (greitai bėga), bet neturi ištvermės ir greitai pavargsta. Kitas bėga žymiai lėčiau, bet gali bėgti nesustodamas labai toli. Ar galima diskriminuoti pirma kad jis greitai pavargsta ir antra, kad jis kaip vėžlys? Nors jie gali būti čempionais savo srityje. Jei kažkas dėl to juos diskriminuos (fiziologiškai, genetiškai) tai jau to asmens psichologija yra prasta. Problemos gali atsirasti tada, kai tie asmenys nežino kur jie geresni nei kiti. Tas greitas bėgikas bandys tapti prekybos vadybininku, nors neturi jokių sugebėjimų susijusių su prekybą, o lėtasis bandys tapti sprinterių. Bet jei genetiniai ir biologiniai tyrimai sugebėtu parodyti, kur jie butu geriausi, tada jiems ir gyventi butu paprasčiau. O tie kurie neturi jokių privalumu prieš kitus, gyvens kaip ir dabar gyvena. Nes tokių baus dauguma.
immortallt 2017-05-31 17:33
Net nesupranti kas yra biologija. Skirstymas jau dabar yra, pasižiūrėk NBA, vieni juodukai, nors JAV juodaodžių tik 13%. Tokių pavyzdžių yra ir daugiau, Lietuvoje, pvz mechanikai tai 99% vyrai. Mokytojai >90% moterys. Ir nieko naujo čia nėra. Rusijoje paskirstymas ne pagal biologiją, o pažintis. Politiniai dalykai Lietuvoje - išvis tavo blevyzgos. Tokio dalyko kaip lygybės niekada nebuvo.
kiesza 2017-05-31 17:57
Amerikonai pirmieji sugalvojo išvesti pranašesnius žmones, kuomet netik neleido silpnaprociams, kriminaliniams asmenims, alkoholikams, bei prostitutėms turėti vaikų, bet ir priverstinai tokius steriloizavo, ši įdėja sužavėjo vokiečius dėl ko jie ėmėsi rasinės higienos, žmonių selekcijos (ji pasireiškė lebensborn programa) Tikėtina, kad ateityje negalės turėti vaikų visi panorėję, o tik geros genetikos asmenys. Tas labai bus aktualu keliaujant į tolimąjį kosmosą
vanduo4 2017-05-31 20:22
[
kiesza 2017-05-31 21:02
Lygybė buvo sovietmečiu, tik nedidelis procentas partinių ir Maskvai lojalių žmonių turėjo išskirtines sąlygas o visa dižioji tėvynė, tai darbininkai ir tarnautojai buvo išties lygūs, tiek turtine, tiek išsilavinimo prasme. beveik 300 milijonų gyventojų suvokimas apie pasaulį atsimušdavo į geležinę uždangą, kaip, kad šiandien žmonija atsimuša į singuliarūjį tašką. O kas yra turtinė nelygybė žmonės nė nežinojo, nes kiekvienas žingsnis buv reglamentuotas, negalėjai sodint per daug bulvių, melžt per daug pieno, penėt per daug bekonų, taippat ir tamsint žiguliui langų ar perdaryt :Jawa'i" išmetimą. Lygybė buvo ir yra asmenų kurie iki šiol dūsauja prisiminę apie anuos laikus
Shinigami 2017-06-01 08:22
Ne tiesa. Visi kas turėjo šiek tiek geresnius darbus gaudavo daugiau nei kiti. Skirtumas kad tai ką gaudavo laikydavo tamsiuose kambariukuose kad kaimynas nematytų ir nepaskustu. Taip gaudavosi iliuzija kad jis ir kaimynas gyvena taip pat, bet realiai jis gyveno žymiai geriau. Pav. kelininkas mėsa valgydavo karta per mėnesi, fermos darbininkas karta per savaitę, o fermos direktorius su kitais svarbiais darbuotojais kiekviena diena ir geriausias dalis, o ne bet kokia dalį. Dar iš kitos pusės, bet kuris dėdė Fedė gyveno taip pat gerai kaip ir darbštus Šurikas. Kadangi abu gyvena vienodai atrodo kad abudu yra lygus? Bet kai pažiūrį, kad vienas nedirba, o kitas dirba už du, kažkaip lygybę tai nekvepia. Tad dabar, kas yra lygybė?
immortallt 2017-06-01 09:09
Lygybė, kai durnius pasižiūri į kitą ir jam atrodo, kad jis tokiam pat šūde gyvena kaip ir jis. Ir tai tokiems geriau, nei gyventi pačiam vidutiniškai (kokius 5x geriau nei komunizme), bet kitas už jį gyventų dar geriau. Tai žmogus, kurio gyvenimo tikslas yra pavydas.