Pagalbinė savižudybė JAV sunkiai skinasi kelią, o štai Šveicarijoje veikia seniai ir yra nufilmuota ne kartą (N-18 Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lindemann 2017-06-02 17:15
Neperžiūrėjau vaizdo įrašo pilnai, tik prasukinėjant, tačiau moteriškė atrodo visiškai gyvastinga, išvardinti simptomai pasireiškia daugeliui žmonių senatvėje, tačiau jie dar išgyvena dešimtmečius. Jos atvejis, manau, kvestionuojamas. Visai kas kita yra, kai jau prie mirties žmonės kankinasi, ir nėra būdo užbaigti jų kančias. Vienareikšmiškai už galimybę pasirinkti lengvą pasitraukimą, kai jau ateina laikas, tačiau toks dalykas turi buti griežtai prižiūrimas ir reglamentuotas.
Creatium 2017-06-02 17:44
Kita vertus, kai žmogus tikrai nori nusižudyt, tai jo nesustabdysi.
vytas25 2017-06-02 19:25
O jei pvz esi paralyžiuotas, kaip tada nusižudyti?
Denis_LT 2017-06-02 22:23
Jei tureciau paralyziu tai giminaiciu paprasyciau nusizudyti as suprantu, kad giminaiciams ar kitiems sunku, bet jei zmogus pats nori tai kam ji stabdyti??? daba pats pagalvok jai noretum nusizudyti ar noretum kad tave stabdytu ar ka
Shinigami 2017-06-03 11:08
Aš laikausi nuomonės kad žmogaus turtas yra jo nuosavybė ir niekas negali jam nurodinėti ką su juo daryti. Nebent tai turi labai svarbios įtakos visai valstybei. Bet žmogau gyvybė yra absoliučiai to žmogaus nuosavybė ir niekas kitas net valstybė neturi jokios teisės kyštis į žmogaus pasirinkimą. Net ne svarbu ar tas žmogus serga nepagydoma lyga ar ne. Žmogaus gyvybė yra tik jo paties nuosavybė ir tik jis gali spręsti ką su ja jis nori daryti. O religiniai fanatikai iš vis neturi jokios teisės kyštis į kitatikių (netikinčių) gyvenimus. Ir jei bando religingi fanatikai savo tikėjimą kyštį į įstatimus jie turėtu būti iš kart sodinami už religijos primėtinėjima kitiems. Nes tarp jų ir musulmonų teroristų tėra mažas žingsnelis. Iš esmės visiškai nesiskiria.
Creatium 2017-06-03 14:30
Tam tuomet skirti tokie metodai, kaip šitame įdėtame video. Mano mintis buvo ta, jog jeigu ir drausi eutanaziją, tai tikrai mirti norintis žmogus vis tiek ras būdą tai padaryti. Tai draudimas rezultato neduos, tik pašalins galimybę eutanaziją atlikti sunkiems pacientams. O čia jau kyla klausimas etikos (pvz., ar etiška prie lovos "pririštą" žmogų laikyti gyvą, jeigu jis pats to nenori).
ArtVrb 2017-06-03 23:37
Pasaulis ydomus toks. Ko toliau to keisti dalykai daros normalus ir zmones pagal mane kazkokie nenormalus daros ta prasme mirtis jau nebegasdina su sypsena mirt taip lyg rytoj atsikelsi is naujo.
Patrimpas 2017-06-03 23:56
Įdomu, ką ji ten išgėrė, kad taip ramiai išėjo? Nemanau, kad pavž. tiem nusikaltėliam kur suleidžia, taip ramiai ir baigiasi.
UTF16 2017-06-04 00:47
. Žodžiu, reikia užsidirbti krūvą pinigų, kad galėtum ramiai numirti. Romano verta situacija.
Shinigami 2017-06-04 12:29
Tai prastai manai. Dabar nusikaltėliai kalėjime gyvena žymiai geriau nei laisvėje normalus žmonės. Ir visa tai dėl žmogaus teisių gynėjų. Negi manai kad žmogaus teisių gynėjai leis kankinti mirties bausme nubaustus kalinius? Pagrindinis skirtumas tarp mirtis bausme nubaustu ir savo valia pasirinkusių mirti yra nusiteikimas. Savo valia pasirinkusieji mirti žino, kad jei dabar nemirs tai iki mirties siaubingai kankinsis, todėl jie ramiai miršta. Tuo tarpu nubausti mirtis bausme yra sveiki ir žino kad dar gali ilgai laimingai gyventi, gal net trės progą ką nors nužudyti ar iš prievartauti, todėl neturi jokio noro mirti. Tik dėl to gali kankintis, o vaistai abiems bus vienodi.
Arns 2017-06-04 14:29
Kaip jau ne vienas minėjo, sveikas žmogus ras būdą nusižudyti jei tik nori. Eutanazija yra reikalinga žmonėms nebegabantiems to padaryti. Yra tikrai daug ligų, be galo sunkių traumų ar sužeidimų nuo kurių neįmanoma pagyti, o "ligonis" greičiau gulinti daržovė. Laikyti tokius kelis dešimtmečius yra nehumaniška. Suprantama jei jie nori gyventi. Tas visas medikų prižiūrima iš pagalbos virsta uždarbiu. Daugumai noras pasitraukti ir gimsta dėl begalinių skausmų. Tačiau moralistai vis ieško priekabių teikdami, kad numarinimo vaistai nesuveikia taip staigiai ir žmogus dar kelias sekundes juos pajaučia. Dėl to JAV net mirties bausmės buvo stabdomos. Atseit pažeidžiamos kalinių teisės. Nors žinant kiek amerikiečių priešinasi abortams ar panašioms pažangiom idėjom medicinoje, tai gali būti principo reikalas dėl ko jie nesutinka ir nesutiks.
Patrimpas 2017-06-04 16:40
laisvėje, tai labai abejoju. Nebent Skandinavijos šalyse. Bet čia jau kita tema.
Niemand 2017-06-05 12:06
Tipiškai nesuveikia ar blogai suveikia palyginus su eutanazija dėl to, kad: - dauguma kalinių narkomanai su stažu, jų organizmas daug atsparesnis barbituratams; - eutanazija taikoma sunkiems ligoniams, kurių sveikatos ir taip nelabai bėra, natūralu, kad juos paveikia daug stipriau. Žmones migdo lygiai tais pačiais preparatais kaip ir gyvūnus - barbituratai (tipiškai pentobarbitalis) arba barbituratai plius kalio chlorido injekcija. Jei papildomai naudojama kalio chlorido injekcija (sukelia širdies smūgį) ir žmogus nespėja prarasti sąmonės nuo barbitalio, tada skauda.
Arthuras 2017-06-05 12:15
Manau, jog pirma būtina įsitikinti, kad žmogus neserga depresija, o jei serga, tai kad ji nepasiduoda gydymui.