„Internetas visagalis“: serviso patarimai vairuotojams, ką daryti, kad jų neišdurtų, o kainos nepaaugtų dvigubai  ()

Dažnas lietuvis piktinasi kitais vairuotojais, savo automobiliu, o galiausiai – servisu. Kartais pastaroji pykčio forma lyg visuotinai išplitęs globalus reiškinys.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip būtų galima padidinti pasitikėjimą tarp autoserviso ir kliento, aiškino servisų tinklo „Bosch“ autoserviso Vilniuje vadovė Loreta Pupiuvienė.

Anot jos, kliento pasitikėjimas autoservisu tiesiog būtinas.

„Klientas autoservise privalo jausti, kad atvyko į vietą, kur gali tikėtis tikros pagalbos, o ne apsikrauti emociniu stresu, kad jį kažkas nori apiplėšti.

Tam yra būtina nuo pat bendravimo su klientu pradžios, nuo pirmojo kontakto elgtis sąžiningai su klientu ir abiem pusėm teisingai suvokti informaciją“, - sakė L. Pupiuvienė.

Kokias klaidas dažniausiai daro automobilių servisų klientai?

Servisą renkasi pagal kainą arba reklamą

Kiekvienas darbas turi savo meistrą, todėl jei patys kažko atlikti nesugebame, kreipiamės į profesionalus. Tik kaip nepermokėti ir nelikti apgautam?

„Nepasitikėjimo autoservisais mastas toks didelis, kad dažnas klientas nesitikėdamas nieko gero kreipiasi į pigiausiai paslaugas suteikiantį autoservisą arba dar blogiau – į garažą. Niekada nerekomenduoju rinktis remonto paslaugų pagal mažiausią kainą.

Yra daugiau veiksnių renkantis patikimą automobilių servisą nei žema kaina. Apie 70 proc. mūsų naujų klientų automobilio gedimai kažkur jau buvo taisyti, o rezultatas atitiko investiciją“, - patirtimi dalijasi serviso vadovė.

Ji pastebėjo, kad stambios kompanijos kartais piktnaudžiauja savo žinomumu bei puikiu marketingo ir reklamos skyriaus darbu ir „pinigus ima už žinomą vardą“.

„Žinomo vardo autoservisas nebūtinai gerai sutaisys automobilį. Iš klientų esu girdėjusi įvairių istorijų. Patarčiau renkantis servisą ne tik visada tikėti reklaminiais šūkiais, bet ir pasidomėti realia situacija, kaip įmonė išpildo reklaminius pažadus. Šiais laikais tai padaryti labai paprasta – internetas visagalis“, - sako L. Pupiuvienė.

Skubėdami kreipiasi į pirmą pasitaikiusį servisą

Jeigu žmogus turi daug neatliktų darbų, o jo automobilis kelyje sugedo netikėtai, dažnai pasitaikanti klaida – atiduoti taisyti automobilį netoli gedimo vietos įsikūrusiame pirmame pasitaikiusiame autoservise.

„Būtina pasidomėti serviso kompetencija. Per skubėjimą žmonės padaro klaidų, kurios vėliau brangiai kainuoja.

Patariu nedaryti drastiškų sprendimų, o veikti ramiai ir apgalvotai, lyg planuotumėte automobilio techninę apžiūrą.

Juk jeigu gedimas nebūtų įvykęs staiga, ar paliktumėte savo automobilį jums nežinomame servise? Net ir nutikus neplanuotam gedimui, būtinai paieškokite patikimo autoserviso. Apklauskite draugus, bičiulius, paprašykite jų tikrų automobilio taisymo istorijų, pasidomėkite internete“, - patarė L. Pupiuvienė.

Tačiau atkreipkime dėmesį, jog net ir pažįstamų rekomendacijos ne visada gali atitikti jūsų situaciją.

„Net jei išsirinkote servisą pagal rekomendacijas, nepamaišys pačiam pasiskambinti ir susidaryti asmeninę nuomonę. Pirmas telefoninis pokalbis daug ką pasako apie serviso požiūrį į klientus.

Jeigu jaučiate, kad į jus žiūri atsainiai, o į klausimus atsakinėja piktai arba nepateikia konkrečios informacijos, rekomenduoju pasvarstyti apie kito autoserviso pasirinkimo galimybę“, - pridūrė pašnekovė.

Nesidomi, kiek kainuos remontas

Turbūt dažnas yra susidūręs su ta nemalonia situacija, kad automobilio remontas kainuoja pusantro karto nei buvo nurodyta.

„Būtinai iš anksto aptarkite automobilio remonto išlaidas, trūkstamų detalių gavimo terminus bei kainas.

Meistrai negali sakyti, kad nežino remonto paslaugų ar detalių kainų - jie turi labai aiškiu ir konkretų kainininką.

Jeigu susidarytų tokia situacija, kad sutarta automobilio remonto kaina gali keistis, iš anksto susitarkite, kad apie tai jus autoserviso darbuotojai informuotų iš karto“, - L. Pupiuvienė.

Atsiimdami automobilį jo neapžiūri

Serviso vadovė patarė atsiimant automobilį neskubėti išvažiuoti. Pašnekovė rekomendavo išbandyti jį vietoje, jei reikia – ir gatvėje, o atsiradus mažiausiam įtarimui dėl galimai blogai atlikto darbo iš karto kalbėti su autoserviso darbuotojais.

„Jeigu bėda nutiks jau išvažiavus, neatidėliokite grįžimo į tą patį autoservisą. Bent jau paskambinkite ir praneškite apie pastebėtą nesklandumą.

Tam, kad neatsirastų nepagrįstų kaltinimų autoservisui dėl neįdėtų naujų detalių už kurias mokėjote, reikalaukite senų detalių bei naujų detalių garantijos“ - įspėjo L. Pupiuvienė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(14)
(-8)

Komentarai ()