Lietuvoje vėl mokesčių pertvarkos: ekonomistės skaičiavimai, kam pajamos sumažės, o kas nepajus nieko

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

aislandas 2017-06-16 10:45
Siūlau patiems nueiti į http://epilietis.lrv.lt/lt/konsultacijo ... obulinimas ir peržiūrėti mokesčių prezentaciją. Taip pat neblogas interviu Šapokos įdėtas į Delfi (kaip bebūtų keista). LLRI (straipsnio autoriai) yra verslo interesų lobizmo "think tank'as", finansuojamas didžiųjų LT kompanijų (VP Market, MG Baltic, etc.) bei tarptautinių ultra-dešinių pažiūrų organizacijų (i.e. Heritage Foundation - organizacija remiami Koch brolių ir kitų milijardierių, kurie neigia net tokius paprastus dalykus kaip klimato kaita, nes yra naftos versle). Turint tai omenyje, labai aiškiai matosi per kokią prizmę pateikiama "analizė". Sutinku ne su straipsnyje pateikiamom išvadom, o su Šapokos pozicija: 1) Pirmuoju mokesčių pertvarkos etapu mokesčiai kur įmanoma mažinami, nedidinant beveik niekur kitur, nes valstybė neturi pasitikėjimo (švaistomi per daug vietų pinigai). Mokesčiai mažinami (atsiranda lengvatos) mažiausiai uždirbantiems, lengvatos panaikinamos daugelyje vietų daug uždirbantiems. Efektas valstybės finansų atžvilgiu grubiai neutralus. 2) Sekančioje mokesčių petrvarkoje bus galima labiau progresyvinti mokesčius (siekti išsivysčiusių šalių standartų), kad būtų apmokestinamas panašiau kapitalas bei daugiausiai pajamų turintys asmenys. (i.e. kursime gerovės valstybę su mažesne atskirtimi). Straipsnis, nepelnytai, pateikia viską tik per negatyvią prizmę. P.s. Nemanau, kad pertvarka tobula - nusiųsiu tam tikrų pasiūlymų ten pateiktoje formoje, bet bendrai duočiau 7-8 balus. Nesutinku tik su vienu punktu kardinaliai - sodros lubomis, nes tai yra regresinis, atskirtį didinantis instrumentas, aktualus tik ~3000 žmonių Lietuvoje.
immortallt 2017-06-16 15:22
Pertvarka realaus efekto neduos beveik jokio. Na šiek tiek apkarpys juodai mokamus vokėlius iš vienos pusės, bet realiai padidins, tiems, kurie pilnu etatu MMA mokėjo ir dar vokelį duoda. Kitaip sakant, kalbų daug, naudos mažai.
wo123 2017-06-17 18:05
Ak, atlyginimai mažės, o Kainos didės ?! Labai Neteisingas valdžios sprendimas. Darbo susirasti dabar praktiškai nebeįmanoma - visur užimta. Jei ir gali susirasti darbą, tai vietoj įdarbinimo tik Pareklamuoja, parodo video efektų ir pakalba kokios nuostabios gyvenimo sąlygos. Gabrielius Landsbergis labai panašus į peraugusį apipjaustytą Porno pimpalą, o Kubilius į stoties prostitutę. Gal jiem abiem metas sugulti į lovą?
immortallt 2017-06-17 23:58
Darbo susirasti negali? Gal išsiblaivyk ir nusiprausk. Ar gal visgi tu Rusijoje?