Sukurtas įrankis, leidžiantis įvertinti kokia tikimybė, jog jūsų specialybės atstovus nukonkuruos robotika ir dirbtinis intelektas: galite pasitikrinti patys

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

- 2017-06-15 09:18
Toks linksmas pastebėjimas, prisimenant kitas diskusijas: immortallt yra ekonomistas? Jo darbą galima apibūdinti kaip ? Tada automatizavimo tikimybė - 43% Čia prisimenant jo kaltinimus žmonėms, esą „patys kalti“, kad neperspektyvią specialybę pasirinko.
UTF16 2017-06-15 11:53
- 2017-06-16 00:33
Tamsta esate vertėjas? (Iš žinučių susidariau tokį vaizdą) Tada tas programeris - dalbajobs, nes nesuvokia vertimo niuansų (kaip kompui paaiškinti, kad kartais miesto pavadinimą reikia versti, o kartais - ne?) Ir šiaip, spėjimas, ar būsi pakeistas roboto, ar ne - labai jau nedėkingas. Gi štai, buvo pademonstruotas robotas, gebantis kelti medicinines hipotezes ir jas tikrinti (=mokslininko darbas), chirurginis robotas, bet nemanau, kad mokslininkai ir chirurgai bus robotizuoti kad ir po tūkstančio metų. Bet gali būti robotizuoti netikėčiausi darbai.
kernel_panikuoja 2017-06-16 09:10
Is technofobijos tematikos vel truputi pavare... Siaip DI yra tinkamas tik tam tikru klasiu problemoms spresti. Tai nera "one size fits all" dalykas. Ir tuos procentus reiketu interpretuoti kitaip. Mazdaug "kiek galimai darbo toje srityje galetu padaryti DI". Kazkada programuotojai daug laiko gaisdavo tam, kad rankiniu budu atliktu dabartiniu OS funkcija. Uzsiload'indavo programa ir reikalingas bibliotekas rankutemis su perfokortom ar kasetem. Kai atsirado OS, gi jie neliko be darbo - ta laika panaudoja kitur. Panasiai bus ir su DI.
Shinigami 2017-06-16 09:45
Taigi, tavo pateiktas pavyzdys yra ne apie programuotojus, o apie labai, labai siaura programavimo sritį. kernel_panikuoja labai gerai parašė, kad šis procentas rodo koks kiekis darbo gali būti automatizuotas, o ne kokia tikimybė netekti darbo. Problema bus tiems kurių darbą galima automatizuoti 100%. Tie gali netekti darbo. Tuo tarpu visiems kitiems darbas tik palengvės (teoriškai). Jei nesugalvos padidinti reikalavimų.