Lietuvoje to dar nepamatysite, bet JAV jau tampa nauja mada: bandai padaryti pratimą, o tau ant kupros užšoka... ožiukas (Video)  ()

Adonna Ebrahimi (Adona Ebrahimi) ant jogos kilimėlio bando atlikti kobros pozą ir išlaikyti ramybę, kol ant jos nugaros mėgina išsilaikyti du ožiukai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čia vyksta „Ožiukų joga“ – naujausia sporto mada Jungtinėse Valstijose. Ji šalyje tapo itin populiari: užsiėmimuose dalyvaujantys žmonės ne tik sako tradicinį pasisveikinimą „namaste“, bet ir sunkiai suvaldo juoką.

Neseniai atsiradę užsiėmimai vyksta ūkiuose visoje šalyje. Jų dalyviai joga užsiima kartu su Nigerijos nykštukinėmis ožkomis.

„Iš pradžių buvo šiek tiek baisu, nes nežinojau, kad ožiukai šokinės man ant nugaros“, – pasakojo 53-ejų metų A. Ebrahimi po savo pirmojo „Ožiukų jogos“ užsiėmimo netoli Los Andželo.

„Bet ten buvo jie: jauti gyvūnų šilumą, esi ant šiaudų, šviečia saulė, aplink medžiai ir mėlynas dangus; tai labai ramina“, – pridūrė ji.

Jogos užsiėmime, kuris vyko vieno ūkio atviroje aikštelėje ant šiaudų, dalyvavo apie 20 žmonių ir 15 ožkų.

Jogos instruktorei Meridith Lanai (Meridit Lanai) vedant užsiėmimą ir duodant įvairias komandas fone girdėjosi ožkų bliovimas. Aplink žmones bėgiojo judrūs ožiukai, kramtė jų plaukus, barzdas ir laižė veidus.

Keli ožiukai per jogos užsiėmimą nepasikuklino atlikti ir gamtinius reikalus.

Neįkainojama terapija

„Jie mieli ir draugiški, – sakė M. Lana po užsiėmimo. – Jie kramto jūsų plaukus, palieka dovanų ant jūsų kilimėlio, bet visa tai yra labai smagu.“

„Čia gaunama terapija yra neįkainojama“, – pridūrė ji.

Danette McReynolds (Danet Makreinolds), kurios šeimai priklauso tos ožkos, sakė nusprendusi rengti jogos užsiėmimus, kad surinktų pinigų jos 16-metei dukrai ir jos draugei, kurios nori paruošti gyvūnus šią vasarą Viskonsine vyksiančiai naminių gyvulių parodai.

„Nežinojome, kaip mums seksis, bet įsibėgėję sulaukėme daug užsakymų“, – sakė ji.

„Žmonėms tai patinka. Jie nusiramina, apsikabina ožkas ir atsipalaiduoja“, – kalbėjo moteris.

M. Lanos teigimu, bendravimas su ožkomis primena žaidimus su augintiniu. Medikai įrodė, kad tai mažina stresą ir gerina savijautą.

„Ožkos atneša daug džiaugsmo, – sakė ji. – Visi gyvūnai turi gydomųjų savybių, bet tos ožkos turi kažką nepaprasta.“

„Galite būti vaiko pozoje ir staiga nebenorite atsikelti, nes ant jūsų nugaros atsistojo ožka“, – sakė jogos instruktorė.

„Jei šios ožkos ir leidžia kažką jums daryti, tai tik būti sąmoningiems“, – pridūrė ji.

Keli jos mokiniai sakė, kad nors ožkos ir trukdo atlikti jogos pratimus, jos yra maloni kliūtis, priverčianti visus kikenti ir dar kartą grįžti į šiuos užsiėmimus.

„Tai buvo tikras įtampos atsikratymas, tikras nusivylimo atsikratymas“, – sakė Judy Waters (Džudi Voters), atėjusi į jogos pamoką su savo vyru ir keliais draugais.

„Negali būti nusiminęs, kai šalia laipioja ir kvailioja būrys ožiukų“, – teigė ji.

Be to, šie užsiėmimai turi dar vieną pliusą, pridūrė moteris.

„Negalvojau apie Vašingtono administraciją ištisą valandą, – juokėsi J. Waters. – Jei galėčiau, norėčiau tai daryti kiekvieną savaitę.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(0)
(2)
(-2)

Komentarai ()

Susijusios žymos: