Arbūzo žievę išmetate? Be reikalo - ji turi labai naudingą panaudojimą  ()

Paprastai, kai kalbame apie arbūzą, vienintelis dalykas, apie kurį susimąstome, yra gardus ir prisirpęs jo minkštimas. Jame gausu mineralų ir vitaminų, kurie ne tik mums padeda pasveikti susirgus, bet ir palaiko sveikatą esant sveikiems. Tačiau nedaugelis kalba apie arbūzo žievės naudą sveikatai, rašė naturalcureshouse.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai kurios Pietų Azijos valstybės bei tam tikros valstijos JAV baltą arbūzo žievės dalį gana dažnai naudoja salotose.

Tokį vartojimą skatina itin didelė jos nauda sveikatai.

Joje gausu vitaminų A, B6 ir C bei tokių mineralinių medžiagų kaip magnis, cinkas ir kalis. Jų dėka jausitės žvalesni.

Be to, galima rasti ir likopenų – itin vertingų antioksidantų, apsaugančių jaunystę ir skatinančių imuninės sistemos atsaką į įvairias ligas.

Kai kurie mokslininkai netgi tikina, kad apie 95 proc. arbūzo vertės yra būtent baltoje žievės dalyje.

Žalia, kieta arbūzo žievės dalis yra turtinga amino rūgštimis – joje randamas citrulino malatas yra naudingas raumenų sveikatai, padeda greičiau augti jų masei.

Taip pat joje gausu skaidulų, todėl greičiau krenta svoris.

Citrulino malatas tap pat yra žinomas dėl savo raminančių, alkį mažinančių savybių. Jis taip pat skatina imuninės sistemos veiklą.

Kadangi ši žievės dalis neturi skonio, geriausia ją susmulkinti ir sudėti į salotas. Taip pat jas galima dėti į žaliuosius ar vaisių kokteilius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(22)
(2)
(20)

Komentarai ()