Apple ne šiaip sau atsilieka nuo konkurentų pagal technologijas: tai gudri kompanijos strategija

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

audriusn 2017-06-25 11:06
"Kitų gamintojų išmaniuosiuose telefonuose seniai yra belaidis įkrovimas, o „aifone“? Nėra." kitu gamintoju metaliniuose telefonuose belaidis yra? Ne, so STFU. "Belaidžio duomenų perdavimo technologija NFC? Teisingai, irgi nėra." "Keičiamas akumuliatorius, atminties praplėtiams, dviejų SIM kortelių palaikymas? Ir nesvajokit." daug kas neisimamus daro dabar. telefonus pasikeicia greiciau nei akumas susidevi beviltiskai. dvi sim? nachren to reikia? ar cia raso PTUsnikai is 4pda.sru ir kur buvo rasyta, kad iPod yra pirmas portatyvinis?
kernel_panikuoja 2017-06-25 11:54
Pagal technologijas Apple nei atsilieka, nei lenkia. Lygis panasus i kitu. Beveik visa aparatine dalis surinkta is treciuju saliu komponentu, kuriuos galima rasti ir kitur. Daline isimtis butu Apple procesorius, bet ten tas pats modifikuotas ARM'as. iOS'as tai Next ir BSD hibridas su pries 10 metu freezinta kodo baze. Is fundamentaliu technologiju ten nera nieko isskirtinio.
Xdmin 2017-06-25 12:18
Kai pirkau Nokia, vienas is minusu atrode neisimama baterija. Nei as jos zadejau imti, nei pirkti kita, kad tureti visada pakrauta atsargine, bet vistiek "minusas" praejo 5 metai, laikas telefona jau keisti, baterija vis dar laiko 2 dienas, su ijungtais duomenimis ir wifi 24/7, tik GPS isjungtas. Dabar sakyciau, gal net pliusas neisimama baterija, nukritus telefonui ant zemes jis neissijungia.
Creatium 2017-06-25 14:57
iPhone turi NFC. Nuo iOS 11 jis taps atviras visiems developeriams.
Paprastas_zmogus 2017-06-25 18:00
Pasakei tai įdomiai. "Ten tik modifikuotas ARM"... ane? Tik tiek? Tai kodel konkurentai nepadaro to paties, juk Ax čipai tvarko visus snapdragonus ir t.t. Juk "tik pamodifikuoti" reikia Su iOS irgi turbūt neužtruko - turbūt tą patį NeXT softą sukišo "tik pamodifikavę" ir daugiau niekas per 20 ketų nepasikeitė O šiaip, bendrai tai labai durnas straipsnis. Apple niekada nesistengė žūtbūt kažką padaryt pirmiems. Tai tokia čia ir strategija - vietoj to, kad kuo greičiau įdėti kažkokią funkciją vardan ilgesnio produkto savybių aprašymo, jie normaliai išdirba tą funkciją iki galo ir tik tada paleidžia. Buvo kažkada laikai, kai iOS dar neturėjo multitasking'o. Vaje kaip cypė Android fanbojai. Nu ir ką, Apple padarė vėliau, bet geriau.
kernel_panikuoja 2017-06-25 19:02
Tiksliai niekas nepasakys, kiek A procesoriai modifikuoti reference ARM atzvilgiu. Apple aparatine ir programine platforma uzdara. Visgi, jie darbus pradejo nuo modifikuoto Cortex A15 darant A6'ta. Mano pasakymas "tik" nebuvo skirtas apibudinti pakeitimu kieki, o nurodyti ta fakta, kad tai nera kazkokie Apple-specific visiskai nuo 0 padaryti vienareiksmiskai geresni uz kitus ARM procesoriai. I A procesoriu testus as daug demesio nekreipiu. Jie rodo bendra platformos nasuma, o ne procesoriaus nasuma. Tai skirtingi dalykai. Neaisku, kiek to nasumo prideda butent A architektura, o kiek prideda tiesiog geros optimizacijos is iOS, kompiliatoriu ar custom'inio "silicon'o" puses. Siuos dalykus galima priskirti geresniam platformos/produkto isbaigtumui, bet ne vienareiksmiskai technologiskai pazangesniam CPU. As rasiau apie tai, jog Apple neturi jokiu isskirtiniu fundamentaliu/core technologiju. Korpuso dizainas, kazkoks GUI sprendimas, magnetiniai kistukai, sistemines optimizacijos ir kiti panasus dalykai i sia kategorija nepretenduoja. Ka jie turi - tai gerai isdirbta produkta, nes visiskai kontroliuoja tiek aparatine, tiek programine iranga ir ja centralizuotai developina kaip viena projekta. Galima sakyti, kad kai kuriais atvejais jie turi geresni produkta, bet jis nepastatytas ant isskirtinai kitokiu ir pazangesniu baziniu technologiju. Tai buvo mano esmine mintis. Kazkodel daug kas mano, kad Apple produktai savaime technologiskai pazangesni uz bet ka kita - taip nera.
Paprastas_zmogus 2017-06-25 19:47
Analogiškai galima klausti kokios išskirtinės technologijos pas Google
kernel_panikuoja 2017-06-25 20:10
Reikes prie progos paskaitinet. Asmeniskai nelabai domiuosi uzdarom platformom ir tiek. Galbut aparatine Apple ARM implementacija kazkuriais aspektais pazangiausia is visu mobiliuju ARM chip'u - tikrai nesigincysiu. As tik noreciau tuo tiksliau isitikinti matytdamas testus prie visiskai vienodu salygu, pvz, Linux OS ir stock'inis GCC su generic AArch64 ISA target'u A vs Snapdragon ant kokiu nors SoC dev board'u. Butu objektyviau aparatines dalies atzvilgiu. Kalbant apie pazangius ARM core'us tai dar maziausiai butu galima pamineti kitu kompaniju turimas xgene ir cavium implementacijas, tiesa, ne consumer rinkai. Zodziu mano tikslas nebuvo "pavaryt ant Apple". Tik norejau pasakyti, kad joje nera kazko super pazangaus, ko neturetu kitos kompanijos. Cia labiau kalba eitu apie geresni produkta ir mokejima geriau/isbaigciau panaudoti esamus sprendimus.