Vienas turtingiausių žmonių visame pasaulyje: technologijų revoliucijos jau sukėlė du pasaulinius karus, jei nieko nedarysim - tuoj bus trečiasis  (9)

„Pirmoji technologijų revoliucija sukėlė Pirmąjį pasaulinį karą“, – interviu CNBC pasakojo vienas turtingiausių pasaulio žmonių, Kinijos technologijų ir prekybos gigantės „Alibaba“ savininkas Jackas Ma. – Antroji technologijų revoliucija sukėlė Antrąjį pasaulinį karą. Šiuo metu mes stebime trečiąją technologijų revoliuciją“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos verslo magnatas J. Ma pareiškė, kad besivystančios technologijos gali sukelti grėsmę daugiau nei tik darbo rinkai ir taip sukelti Trečiąjį pasaulinį karą.

Interviu JAV televizijai CNBC milijardierius pasakojo, kad pasaulio lyderių pareiga apmokyti žmones, kaip išvengti nelaimių dėl itin spartaus informacijos ir dirbtinio intelekto (DI) augimo ir plėtros.

Jo teigimu, būtent galimybės, kurias jis įžvelgia DI evoliucijoje ir globalizacijoje ir yra tai, kodėl jis taip dažnai keliauja.

„Aš kalbuosi su visomis valdžiomis ir jų lyderiais ir perspėju juos judėti greitai“, – pasakojo J. Ma.

„Jeigu jie nejudės greitai, jie susilauks bėdos, – pasakojo jis. – Aš manau, kad tu turi taisyti stogą ko jis dar funkcionuoja“.

Tačiau jis taip pat pareiškė, kad DI progresas gali ateityje suteikti žmonėms galimybę daugiau laiko keliauti ir mažiau dirbti.

„Aš manau, kad per artimiausius 30 metų žmonės dirbs tik keturias valandas per dieną, keturias valandas per savaitę, – pareiškė J. Ma. – Mano senelis dirbo 16 valandų per dieną žemės ūkyje ir buvo labai užimtas. Mes dirbame aštuonias valandas, penkias dienas per savaitę ir laikome save labai užimtais.“

Taip pat jis pridūrė, kad jam nepatinka „mašinų, kaip žmonių“ idėja.

„Mes turėtume užsitikrinti, kad mašinos darytų dalykus, kurių nepajėgia žmonės“, – pasakojo „Alibaba“ savininkas.

Tai nėra pirmasis sykis, kuomet jis perspėja dėl technologijų raidos. Šių metų balandį jis perspėjo, kad visuomenė turi būti pasiruošus „skausmingiems dešimtmečiams dėl interneto sukelto šoko ekonomikai“.

Tuomet J. Ma perspėjo apie būtinybę pritaikyti švietimą tam, kad būtų kuo labiau sumažinta automatizavimo žala ekonomikai.

J. Ma yra turtingiausias žmogus Azijoje ir vienas iš 20 turtingiausių žmonių pasaulyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(33)
(9)
(24)

Komentarai (9)