Patys blogiausi įpročiai, dėl kurių visada pritrūksta pinigų: ką reikia pakeisti pirmiausia, norint tapti turtingais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Audrius 2017-07-18 10:42
Paprasciausias budas sutaupyti: 1. Kas bebutu, tik gaves alga atsidek 10%-15%* 2. Jei gaunasi, per anksti nesusilauk vaiku (iki tol, kol pvz neturi bent savo busto). 3. Neturek masinos arba jei turi turet, isleisk jos pirkimui ne daugiau kaip 15% metiniu pajamu ir pirk kiek galima naujesne. * Investuojama dali santaupu laikyk index fonduose, o 1% idek i bitcoin. Taip gyvandamas busi financiskai saugesnis nei 90% pilieciu.
mch0lic 2017-07-18 11:49
Užsakomieji draudikų straipsniai ieškantys kvailių... Gyvybės draudimas lietuvoje nėra labai aktualus, nes turim nemokama sveikatos apsauga (su savais trūkūmais žinoma), bei sodra. Mokėt po 60EUR į mėnesį aviva'i uždirbant MMA ar VDU? Ir čia geriausias pasiūlymas? Su busto draudimu vėlgi panaši situacija, nors jis kur kas pigesnis (bent jau ld.lt), 5 - 10€ per mėnesį (butui), tai irgi nėra maži pinigai uždirbant MMA. + . Reziumė, atsidedant 60+5€ per mėnesį, metų gale pavyks sukaupti 780€, kuriuos galima panaudot tam pačiom sveikatos paslaugom ar nenumatytom busto remonto išlaidoms padengti.
JonasJankauskas 2017-07-18 13:27
Vienas iš išlaidavimo faktorių: ELETRONINIAI PINIGAI... kai turi kišenėj grynus, niekada daugiau neišleisi
immortallt 2017-07-18 14:36
mch0lic, gyvybės draudimas niekaip nesusijęs su nemokamu gydymu. Gyvybės draudimas gydymo išlaidų nedengia. Sveikatos draudimas dengia. Gyvybės draudimas yra tavo artimiesiems, ne tau. Na tiesa, dažniausiai gyvybės draudimas sukryžminamas su kaupimu. Ir durniai dažnai skaičiuoja grąžą nuo visos įmokos, ir aišku neameta draudimo poliso kainos. Bet todėl jie idiotai ir yra. Taip, būsto draudimas tikra nesąmonė Atsidėk po 10€ per mėnesi, per metus tai 120€, per 40 metų - 4,800€. Praeina uraganas, nuplėšia stogą - išmoka iškart daugiau. Sudega namas? Suma vėl gerokai didesnė, jau net nebe kartais. Gyventi be draudimo, bent jau namo, gali tik tuo atveju, jei esi labai turtingas ir praradęs namą neturėsi finansinių problemų. Panašiai su gyvybės draudimu, jei yra 4 asmenų šeima, kur tėvas vienintelis maitintojas uždirbantis pvz po 2,000€ per mėnesį, tai kiek metų turi kaupti, kad žmona su vaikais turėtų bent 5 metų rezervą, tai yra 84,000€? O kokia įmoka draudimo tokiam polisui? Po 100€ atidėdamas tik tam, kaupsi 70 metų. O su 100€ draudimo įmoką turėsi net didesnę apsaugą. Tik bėda, pas mus tą draudimą mulkiai konsultantai kiša bet kaip ir bet kam, yra poreikis ar nėra.
mch0lic 2017-07-18 17:24
... 2k€ ROTFLMAOWPIMP. Su tokiom pajamom sutaupyt galima ir ne draudimo sąskaita (aka mokant draudimo įmokas), tuo labiau išgyvent po maitintojo mirties ir be 84k€ rezervo turint 2 ar 3 vaikus (su valstybės pagalba, įsidarbinant, sukauptų sauntaupų). Vėlgi norėčiau gryžt prie pirmam pranešime išsakytų minčių, tai yra papraščiausias avivus reklaminis straipsnis, bandant įtikint koks reikalingas yra gyvybės ir turto draudimas taip "sutaupant". Tikrai nemanau, kad atiduot 10% uždirbant VDU ar 20% uždirbant MMA yra geriausias sprendimas. Aš asmeniškai ieškočiau kompromiso išleidžiant ne daugiau kaip 1% pajamų. Neteigiu, kad draudimas yra absoliutus pinigų išmetimas į balą, tačiau reiktų gerai įvertint savo pajamas, išlaidas, draudimo poliso poreikį ir išmokas...
AP0323 2017-07-19 08:07
Būsto draudimas yra logiškas dalykas, tik prieš kelias dienas susidūrėm su draudimo bendrovių SUKTUMU. Esmė - žmogus apsidraudęs butą, trūko šalto vandens vamzdis, apipylė, bendrija pakeitė vamzdį, draudimo bendrovė Ergo išmokėjo 220 eurų usugadintą apdailą, po 2 savaičių bendrija gauna laišką atlyginti žalą 280 eurų už aplietą butą, akte surašyta nesamonės, kad trūko nuotekų vamzdis, prirašyta išgalvotų išlaidų iš lubų, bendrijos pirmininko į apžiūrą nekvietė, nors gyventojas nurodė bendrijos pirmininko telefono numerį nėra akte bendrijos pirmininko parašo. Lietuvos draudimas prieš kelis metus analogiškoje situacijoje padengė gyventojui nuostolius, nereikalaudamas padengti nuostolius iš bendrijos. Daugiabutis techniškai tvarkingas, yra periodinės techninės apžiūros aktai, atliekami periodiškai, pagal įstatymus. Tokiu atveju gal geriau paraginti gyventojus atsisakyti drausti butus ergo ir daugiau kaupti namo atnaujinimui, nes vistiek netikėtos avarijos atveju vistiek bendrija dengs.