Pirmoji pasaulio šalis, kurios vaistinėse legaliai galima įsigyti marihuanos: aplenkė net ir liberaliuosius Nyderlandus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

andrulis 2017-07-24 11:39
SUPER. Smagu, kad vietoj kovos su nelegalia prekyba, pasirenkamas pats efektyviausias būdas - legalizuoti. Tikrai protingas žingsnis. Ar atsiras tokia šalis Europoje? Gal Lietuva žengtų tokį žingsnį, tuomet piaras paauliniu mastu garantuotas. Keliems metams į priekį turėtume nemokamos reklamos visuose pasaulio naujienų tarnybose. Kiek reportažų, kiek interviu ir t.t.
lindemann 2017-07-24 12:06
Lietuvoje per dideli davatkos sėdi valdžioje, kad žengtų tokį modernų žingsnį.
VardenisPavardenis1 2017-07-24 12:17
Lietuva berods paskutine is Europos sajungos legalizavo pluostines kanapes (ir tai, kai jau grese nemalone ir baudos), tai manau po N metu turesime daug reklamos pasaulio naujienu tarnybose kaip paskutine salis is Europos sajungos likusi, kurioje kanapes vis dar nelegalu ir uz jas grieztai baudziama. https://www.facebook.com/laisverinktis/ ... 057385259/
Shinigami 2017-07-24 13:59
O tai nelegalia kontroliuoti yra lengviau? Kam pirkti brangiai, jei gali nusipirkti pigiai? Tai kas pirks iš perpardavinėtojų? Nebent tie kuriems neužtenka pigios ir legalios, bet jie ir dabar perka brangia nelegalia. Ir visi pinigai eina mafijai, o jei ir bus perpardavinėtojų, tai dalis pinigų vis tiek eis į biudžetą, o kiti paprastiems piliečiams, bet ne mafijai.
M134 2017-07-24 17:10
Man kaip nesisvaiginanciam pasakykit be pykciu. Kam jos reikia? Nes zinau tik du argumentus, kurie visad visur sakomi: 1. Geriau nei alkoholis. 2. Sunaikins nelegalia rinka. Deja abu yra antrarusiai, praktiskai niekiniai. Jie neatsako i klausima ar tai yra gerai ar blogai. Abu - populistiniai. Yra rimtesniu?
Fikcija 2017-07-24 17:36
Tau nereikia tai tu ir nevartok , kame problema? http://www.beast.lt/2015/01/10-tyrimu-k ... sveikatai/
andrulis 2017-07-24 17:39
Ką reiškia gerai/blogai. Visi ją perka dėl svaiginimosi (neskaitant atveju, kai perka sunkiom ligom sergantys asmenys). Todėl tai yra svaiginimosi priemonė kaip ir alkoholis. Jei žmogus nori svaigintis, tai jis turi pasirinkimą įsigyti svaigalų legaliai ir ramiai atsisėdęs supešti kasiaką. Jei tai nelegalu, jis pirkdamas žolę tiesiogiai finansuoja nusikalstamas grupuotes. Kam drausti marihuaną, jei yra kita svaiginimosi alternatyva alkoholis. Ką pasieksime drausdami žolės prekybą? Naudosime didžiulius žmogiškuosius išteklius kovai su vėjo malūnais ir dar taškysime biudžeto pinigus? Ir kam tai, ar Olandjoje visa šalis tapo narkomanais, ar Amsterdamas sugriuvo, ar jie visi sėdi gatvėse apsipūtę ir niekas nedirba? Kame problema, kad reikia klausti klausimo ar gerai leisti naudoti žolę. KIti klijus uosto, bet jų niekas neuždraudė, nes tie kas uosto, vietoj klijų pasirinks kitą nuodingą medžiagą. Bet uostančių klijus yra nereikšmingas kiekis, o kiti žmonės tiesiog nesuinteresuoti tokiu svaiginimosi būdu. Taip ir žolę rūkys, tik dalis visuomenės, kiti tiesiog pasirinks alkoholi arba išvis vengs bet kokių kvaišalų. Todėl klausimas, kam tai išvis drausti, kodėl nelegalizuoti, ar bent jau dekriminalizuoti? Kas bus blogai?
Shinigami 2017-07-24 18:59
Man kaip neturinčiam automobilio pasakyk, kam jis reikalingas? Negi kojų neturi? Man kaip neturinčiam telefono, pasakyk negi negeriau susitikti ir pasikalbėti? Man kaip neturinčiam ****, pasakyk kam **** reikalingas. Negi be jo negali išsiversti? Tu neturi ir nenaudoji 99,99999% pasaulyje egzistuojančių daiktu. Ar tai reiškia, kad jie yra nereikalingi?
lizunas 2017-07-24 21:34
Lietuva nuo Olandijos skiriasi tuo, kad lietuviai dar nepribrendo prie žolės legalizavimo. Kai pribręs prie to, tada ir galima bus legalizuoti. Aš pats už legalizavimą, bet tik ne dabar.
kiesza 2017-07-24 22:03
Tie pigūs, silpni narkotikai kurių apstu Olandijoj, puikiai reprezentuoja šalį, nes neišsilavinę juodadarbiai renkasi būtent ją dėl legalaus svaiginimosi, bei prostitucijos. Eilinis olandas labai retai vartoja kanapes, bei kitus vaikiškus narkotikus.
Hmz 2017-07-24 23:45
Ir kokia gi klausimo "gerai ar blogai" prasmė? Meluoti blogai, bet ar už buitinį melą sėsi į kalėjimą? Ar tu nori ir melą kriminalizuoti?
Pumper 2017-07-25 08:24
Sprendžiant iš JAV pavyzdžio, tai didžiausias pasipriešinimas legalizavimui yra iš alkoholio ir farmacijos pramonės. Jei gerai pamenu, tai vien alaus pardavimai krito 7 proc. legalizavusiose valstijose, todėl gamintojai šimtus milijonų meta lobizmui ir antireklamai, kad tik kitus nelegalizuotų, o farmacininkai stumia sintetinę marihuaną (kuri turi didelį neigiamą poveikį), nes kitaip nei natūralios, jos bet kas namuose neužsiaugins. JAV dar ir privatūs kalėjimai labai suintetesuoti nelegalia žole, nes labai didelė dalis jų "klientų" už vartojimą sėdi. Bet čia jau tik jankių specifinė problema.
DarkNRG 2017-07-25 16:24
Tai as nesuprantu, maza to kad gatvemis viduri dienos slavineja alkoholio prigere veikejai pastoviai, tai dar norit, kad apsibuchine vaiksciotu visur aplink. Tai ir sunkiuosius narkotikus tada legalizuojam - kuom jau jie taip skirias?
Berserkas 2017-07-25 16:46
Kai išlenda tokie iš viduramžių, nes gi pasakė kenkia tai kitaip ir būti negali. Neskiria kur natūralios kilmės narkotikai ir kur sintetiniai.